הרצוג נועד עם נשיא סומלילנד בדאבוס | דיווח: ארה"ב שוקלת נסיגה מלאה של כוחותיה מסוריה | נתניהו עורך דיון ביטחוני עם כ"ץ וראשי מערכת הביטחון | 4 המפלגות הערביות חתמו: נפעל להקמת הרשימה המשותפת לקראת הבחירות | אלבניה ובולגריה מצטרפות ל"מועצת השלום" של טראמפ | משרד הבריאות: תקלה בערכה לבדיקה גנטית קלינית למחלת קדחת ים-תיכונית | 3 תלמידי כיתה ח' נעצרו: חשד שפגעו מינית בנער אחר בשירותי בית ספר במרכז | אירלנד: "מנהיגי האיחוד ידונו במועצת השלום של טראמפ" | נשיא איראן טוען: "נפצה את כל מי שנפגע במחאות" | ממדאני חזר על התנגדותו: "לא נרכוש איגרות חוב ישראליות" | פרשת "הפגישה הלילית": ראש הסגל של נתניהו נחקר בשנית בלהב 433 | צעירה במצב קשה בעקבות שהות ממושכת בחדר סגור שבו פעל אמצעי חימום | 2 נעצרו בדירת מסתור ברמאללה בחשד למעורבות ברצח צעיר בקטטה המונית בנגב | מקור הדי הפיצוצים שנשמעו בבאר שבע: הריסות שבוצעו בעזה | כביש 805 נפתח לתנועה בשני הכיוונים | בוטלה הרשעת קצין המשטרה שהשליך רימונים בהפגנה בתל אביב | הקבינט יתכנס בראשון בערב - וידון בשלב השני של הפסקת האש ובפתיחת מעבר רפיח | שנתיים וחצי מאסר לעוזר של ח"כ ושר לשעבר שהורשע בלקיחת שוחד | המועמדויות לאוסקר 2026: "חוטאים" מוביל, סרטים של במאים ישראלים ברשימה | דיווחים בבאר שבע על שמיעת קולות פיצוצים; הפרטים בבדיקה | הוארך ב-5 ימים מעצר החשוד בהצתת השוטר בקריות | טראמפ: השיחה עם זלנסקי "הייתה טובה", לא דיברנו על "מועצת השלום" לעזה | רבבות מפגינים בסכנין נגד האלימות בחברה הערבית | הרמטכ"ל במערת המכפלה: "נמשיך לחזק את ההתיישבות בגבולות וביהודה ושומרון" | המשטרה: כביש 805 שבאזור סכנין ייחסם בשני הכיוונים עקב מחאה | חברת רפאל תקיים ניסוי מבוקר בקריות, עשוי להישמע רעש | גורם מלשכת רה"מ: הקבינט ידון בפתיחת מעבר רפיח בתחילת השבוע | המטפלות מהמעון בירושלים שוחררו למעצר בית | החמרה במצב אחד השוטרים שנפצעו בקריות | מפקד חיל האוויר ביקר בסוללת כיפת ברזל: הפקנו לקחים מ"עם כלביא", אנחנו ערוכים |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

לבנק לאומי יש פז"מ משותף מרשים עם עמותת 'אמץ לוחם'. לפני כעשור (2008) אימצו אנשי הבנק את בית הספר לאיסוף קרבי ואת יחידת 'אבירי המרכז', גדוד התובלה של פיקוד המרכז; בשנים האחרונות הצטרפו שלוש יחידות נוספות למשפחה: יחידת 'דובדבן', גדוד 12 ("ברק") של חטיבת גולני ויחידת הקומנדו 'מגלן'.

"עשייה עסקית איננה שלמה ללא תרומה למרחב שבתוכו היא פועלת", אומר דוד ברודט, יו"ר הדירקטוריון של בנק לאומי. "החיבור עם צה"ל ועם עמותת 'אמץ לוחם' הוא טבעי מבחינתנו. אנחנו גאים בחיילים האלה – כל אחד בדרכו ובתפקידו – שעושים את העבודה חשובה ביותר: שמירה על הביטחון שלנו". לברודט, איש תותחנים בעברו, פינה חמה בלב בכל הנוגע לצבא – "אני זוכר את השירות הצבאי שלי, למרות שכבר עברו לא מעט שנים. זו תקופה מכוננת בחיינו, ולפעמים היא עשויה להיות לא פשוטה, אבל היא מעצבת אותנו. המעט שאנחנו יכולים לעשות הוא לתרום את חלקנו, להזדהות איתם ולפנק את החיילים שלנו".

במסגרת אימוץ היחידות, תורם הבנק כספים, ריהוט ומשחקים לחיילים. זאת ועוד: חיילי היחידות המאומצות מוזמנים לאירועים שמקיים הבנק למען הלקוחות. "היד עוד נטויה", מוסיף ברודט. "החבר'ה האלה נותנים כל כך הרבה מעצמם, אז כשנופלת בחלקנו הזכות לתת – אנחנו נותנים, ומכל הלב!"

"בזכות בנק לאומי ייסדנו את מרוץ ברק – יום ספורט שנתי להנאת החיילים. כל ערבי הגדוד, כל המופעים ולמעשה כל מה שקשור בהעלאת המורל של החיילים, קורה בזכותם" מאשר אחמד, רס"ר גדוד ברק.

תרומה חשובה ביותר של הבנק היא עזרה לחיילים בודדים ונזקקים. "אנחנו מגיעים אליהם בחגים והם מעניקים לחיילים הבודדים מתנות והופכים את החג שלהם לשמח הרבה יותר" כך מספר שנהב זרביאן, רס"מ בית הספר לאיסוף קרבי. עוד הוא מספר על היחס החם שהם מקבלים מהבנק, "הם אנשים מדהימים, נרתמים לכל דבר בלי לפקפק ובלי לשאול שאלות. מטרתם היא עזרה נטו. גם יו"ר הדירקטוריון בעצמו שואל ומתעניין, וזה לא דבר מובן מאליו".

"השנה תמה תקופת האימוץ, ולמרות שחלפו כבר 10 שנים, קיבלנו מהם את המסר שההתקשרות תחודש, והם אף יתנו יותר".

הקשר בין בנק לאומי לביסל"ק אף הולך צעד קדימה – "הרבה קצינים שהם בנים לעובדי הבנק מתגייסים לביסל"ק בעקבות הדברים הטובים שהם שומעים מהוריהם, גם אנחנו וגם הם כבר מרגישים שמדובר במשפחה לכל דבר"

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי ובכר באירוע אמץ לוחם

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל במיל. בני גנץ

הפארק לרווחת החיילים שהוקם בביסל"ק