מזכיר המדינה של טראמפ לשעבר בירך את "האיראנים שברחובות, וסוכני מוסד ששם" | דיווח: לפחות 44 מפגינים באיראן נפגעו השבוע מירי חי שביצע המשטר | ממשלת תימן קראה לסעודיה לארח דיון על פתרון הסכסוך בדרום: "יחד עם הבדלנים" | ברזיל: לפחות 11 הרוגים בהתנגשות חזיתית בין אוטובוס למשאית | מזכ"ל האו"ם: לבטל את איסור פעילות ארגוני הסיוע הבינ"ל, סכנה להפסקת האש | מקסיקו: גבר נהרג ברעידת האדמה בדרום המדינה, דווח על נזק לבתים | רוכב אופנוע נפצע קשה בהתנגשות עם רכב בשדרות בגין בירושלים | אחרי ביטול הגדרת האנטישמיות, ממדאני טוען: "אגן על יהודי ניו יורק" | איחוד האמירויות: הושלמה החזרת כל כוחותינו הצבאיים מתימן | צה"ל: חוסל מחבל שחצה את הקו הצהוב ברצועת עזה | ארה"ב: החשוד בתכנון פיגוע בהשראת דאעש - צעיר בן 18 ש"התכונן לג'יהאד" | המשטרה: כביש 90 נפתח לתנועה בין צומת דרגות לערבה | הבדלנים בתימן הכריזו על "שלב מעבר בן שנתיים" - כהכנה למדינה עצמאית בדרום | ארה"ב: סוכל פיגוע בהשראת דאעש בקרוליינה הצפונית בערב השנה החדשה | נעצרו 4 חשודים ברצח בלקיה: "נראה שמדובר בנקמת דם עקב סכסוך משפחות" | ילד נפגע מרכב בנגב, מצבו בינוני | אקוניס: "פעולות ממדאני מעמידות את הקהילות היהודיות בניו יורק בסכנה מיידית" | מקסיקו: רעידת אדמה הורגשה בזמן מסיבת עיתונאים של הנשיאה שיינבאום | הרב של ז'נבה: בין הנעדרים באסון השריפה 3 נערות יהודיות | שווייץ: "חוקרים אם יש להעמיד לדין אחראים לאסון השריפה בגין רשלנות" | הקרן שצדה ישראלים בחו"ל הגישה תלונה בצ'כיה נגד חייל צה"ל | משרד החוץ: אישה בעלת אזרחות ישראלית מוגדרת מנותקת קשר באסון בשווייץ | המשטרה: אותר סוס שנגנב מחווה טיפולית במושב קלחים שבנגב | הנרצח בלקיה: עודאי אבו עמאר | אוקראינה: מפקד המודיעין הצבאי הסכים לכהן כראש לשכתו של זלנסקי | אנג'לינה ג'ולי ביקרה בצד המצרי של מעבר רפיח | חשד לרצח בנגב: בן 40 נורה למוות בתוך משאית סמוך למחלף לקיה | אוקראינה: זלנסקי הציע למפקד המודיעין הצבאי את תפקיד ראש לשכת הנשיא | הבדלנים בתימן: סעודיה ביצעה שבע תקיפות נגדנו במהלך היום, 7 נהרגו | איראן בעקבות האיום של טראמפ: "לא נאפשר התערבות חיצונית" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

רק מי שגר בצפון הארץ, גם אם רק לתקופה קצרה, יכול להבין את הקסם המיוחד של האזור הזה. פסטורליות, פרגון הדדי ושקט נפשי הם רק חלק מהדברים שמאפיינים את חלקה העליון של מדינת ישראל. בדיוק אותם דברים הם אלה שהביאו לקשר המיוחד בין חברת "איתוראן" לבין יחידת שחף.

כאשר שמע לראשונה איזי שרצקי, מנכ"ל "איתוראן" על הקריאה לאמץ פלוגות, טייסות, גדודים ויחידות דרך עמותת אמץ לוחם, הוא נענה באופן מיידי וחברת "איתוראן" הייתה מהראשונות בישראל שזכו לאמץ יחידה. "הבחירה ביחידת שחף הייתה מתבקשת", מספר יורם, מנהל משאבי האנוש ב"איתוראן", החיבור של שרצקי לעיר קרית שמונה וסמיכותה של יחידת שחף, לא השאירו מקום לספק.

מה שמייחד את הקשר בין "איתוראן" לשחף, הוא שהוא דו צדדי. לא רק אנשי החברה לוקחים חלק בפעילויות היחידה, אלא גם חיילי היחידה לוקחים חלק פעיל ביוזמות של החברה. כך למשל, במסגרת שת"פ של "איתוראן" עם הג'וינט ופעילות "מוטב יחדיו", לחיילי יחידת שחף חלק גדול בפעילויות השונות. במסגרת הפעילות עוזרת החברה לפתח את השכונה הצפון מערבית בקרית שמונה ועושים מאמץ להפוך אותה למקום שרוצים לחיות בו. "השלב הבא זה לעזור לפתח את כל העיר, בזכות החיילים אני בטוח שזה אפשרי" אומר יורם בגאווה. גם במסגרת פעילותיה של עמותת "אחריי" עוזרים חיילי היחידה לשיפור פני העיר.

השילוב בין חברת "איתוראן", יחידת שחף והעיר קריית שמונה, גייס איתו אפילו אוהדים חדשים לקבוצת הכדורגל הפורחת של העיר, חיילי היחידה שמגיעים להרבה ממשחקי הבית. שלא נדבר על המ"גד יניב בן עזר שנחשב לאוהד שרוף של הקבוצה. גם עובדי "איתוראן" זוכים להזמנות מהגדוד ולוקחים חלק בימי ספורט, מרוץ אופניים, מסעות, ימי ניווט ועוד. "פעם אחת הם אפילו ניצחו אותנו" מספר סאמר רס"ר הגדוד ומתכוון ליום ניווט שנתי שמתקיים לזכרי חיילי היחידה ביער ביריה.

נראה שכולם נהנים מהקשר הנהדר הזה; "החיילים אסירי תודה", אומר סאמר, "כשחייל בודד מקבל מתנה שעוזרת לו לעבור את החגים בכבוד, וזה דבר שקורה כל פעם לפני תקופת של חגים, זה הסיפוק הכי גדול מבחינתו". מהצד השני, מעיד יורם על כך שהעובדים מרגישים גאווה לעבוד בחברה שמחזקת ודואגת ליחידה צבאית.

אמנם היחידה הצפונית לא הייתה מעורבת ב"צוק איתן", אך לחברת "איתוראן" שכבר כל כך רגילה לתרום ולעזור לצה"ל היה ברור ששווה לעשות שינוי חד פעמי.תרומות של חבילות נשלחו ליחידת מגל"ן הן באופן מאורגן והן דרך יוזמות פרטיות. איזי שרצקי ביקש לתת לכל חייל שנפגע במבצע סופ"ש זוגי בצפון, אך היוזמה לא יצאה לפועל עקב שיקולים בירוקרטים.

החיבור המרגש הזה עושה נעים, מעלה חיוך גדול ובעיקר מהווה מודל לחיקוי. בכל שלוש שנים מתחייבת החברה לשלוש שנות אימוץ נוספות ובינתיים לא נראה שיש משהו שהולך לעצור את המסורת הנהדרת.

 

unnamed (5) unnamed (3) unnamed (4)