בעלה של האישה שנדקרה למוות בפרדס חנה נעצר בחשד לרצח | אישה נדקרה למוות בפרדס חנה, המשטרה: הרקע - סכסוך משפחתי | טראמפ: "'חטפנו' את מדורו? זה לא מונח רע. נתקוף שוב בוונצואלה אם נצטרך" | דיווח: חמינאי מתכנן להימלט למוסקבה אם המשטר האיראני ייפול | רוסיה: כטב"ם אוקראיני תקף באזור תעשייתי במחוז ליפצק | יריבו של מדורו בבחירות 2024 בוונצואלה: "מעצרו הוא צעד חשוב - אך לא מספיק" | אווה שלוס, אחותה החורגת של אנה פרנק, הלכה לעולמה בגיל 96 | לאחר יותר מ-4 שעות: הסתיים הדיון הביטחוני אצל נתניהו | דיווח: תרגיל שיגור טילים באיראן | ראש ישיבה בבני ברק: "הצבא לא טוב מהיטלר" | גבר נפגע בתאונה בכביש 431 סמוף למחלף מבוא איילון, מצבו קשה | שווייץ: זוהו כל הקורבנות שנספו בשריפה בעיירת הסקי קראנס-מונטנה | דיווח: ישראל הסכימה לפתוח מחדש את מעבר רפיח לשני הכיוונים בקרוב | אוסטריה: רימון יד ישן אותר ליד בית כנסת בווינה | דיווח: שירות הביון של גרמניה צותת לנשיא לשעבר אובמה, ללא ידיעת הקנצלרית | סוריה: דיווחים על הדי פיצוצים בבירה דמשק | השיר של קרן פלס הודח - ולא ייצג את יוון באירוויזיון | האיחוד האירופי: "יש לכבד את הזכות של ונצואלה לקבוע את עתידה" | רוטמן: "השופט שגיא הותיר חותם משמעותי על מערכת המשפט כולה" | דיווח: בכירים באיראן הודו שהרפובליקה האיסלאמית במצב הישרדות עקב המחאות | נשיא העליון: "מתקשה למצוא את המילים עם לכתו של בני שגיא, לא נשכח אותך" | יו"ר הכנסת: "בני שגיא היה בעל יכולת נדירה למצוא דרכים של פשרה והסכמה" | אחרי קיפאון של חודשיים: המו"מ להסכם ביטחוני עם סוריה יתחדש מחר | בן גביר מעכב מינוי דובר לאגף החקירות: "נלקח בן ערובה במאבק השר בראש אח"מ" | טראמפ: "אנחנו צריכים גם את גרינלנד" | טראמפ: אם הסגנית של מדורו לא תעשה את הדבר הנכון - היא תשלם מחיר כבד יותר | זוהתה גופת הישראלית שרלוט נידהאם שנספתה באסון בשווייץ | ונצואלה: חלק גדול מצוות האבטחה של מדורו נהרג בפשיטה שבה נלכד | הרשות השופטת: "הנשיא שגיא היה מנהיג, מותו הוא אבידה גדולה" | צה"ל: כתר הוכרז גם בביר זית, סריקות אחר חשוד |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

חברת מבטח שמיר מאמצת את טייסת זיק כחול, המפעילה את מערך הכטב"ם (כלי טייס בלתי מאוייש) בחיל האוויר. מאיר שמיר, בעלי החברה, ולימור אבידור, יד ימינו, הגיעו לבסיס פלמחים ב-26 לדצמבר כדי להכיר את סגל היחידה ולחתום על תעודת האימוץ. שמיר, נווט חיל האוויר בטייסת 69 לשעבר, מאמץ במסגרת הפרויקט 6 יחידות. לביקור הצטרפה משפחת גולדברג שהגיעה מאנגליה.

הכוונת ובקרת הכטב"ם נעשית בדרך כלל ע"י מפעיל מרוחק. בעבר קראו לכלי טייס אלו מזל"ט (מטוס זעיר ללא טייס), ובהמשך שונה השם כדי שישקף את העובדה שכלי הטיס כוללים גם כאלה שאינם בצורת מטוס. מאז שנות ה-70' נחשבת מדינת ישראל למובילה עולמית בתחום כלי הטייס הבלתי מאוישים. בשנים האחרונות צומח המערך בקצב אדיר ומקבל עליו משימות נוספות, כאשר אחת הטייסות המובילות בתחום הינה טייסת זיק כחול. למפעילי הכטב"ם יש תפקיד ייחודי ואחראי בשדה הקרב- הם לוקחים חלק פעיל במשימות המסווגות והמבצעיות של צה"ל.

ש', מפקד היחידה, סיפר כי יחידתו עובדת מסביב לשעון 365 ימים, 24 שעות ביממה והאורות אף פעם לא מכובים בטייסת. טקס סיום מפעילים אשר נערך באותו היום ביחידה אפשר לאורחים להתרשם מהפעלת הכלים השונים במערך.

בטקס החתימה סיפר שמיר ללוחמי היחידה, אשר נשרו מקורס טיס ועוברים הכשרה לא פשוטה כדי לשמש כמפעילי המערך, כי שדה הקרב עבר שינוי משמעותי, וכיום לא ניתן להכריע ללא העיניים שאותן מספקים הכלים שהם מפעילים. לדבריו, הנכונות שלהם לתרום בשירות משמעותי, אחראי וחשוב בצה"ל, מוערך יותר ע"י העם והמגזר העסקי. "מנכ"ל תמיד יעריך בקבלה לעבודה חייל אשר שירת ביחידה משמעותית וחשובה בצה"ל, מאשר בוגר הווארד או כל אוניברסיטה אחרת". בדבריו אמר בנוסף  "יש לכם הזדמנות להיות במקום הנכון, בזמן הנכון".

בטקס שרה חיילת מהיחידה את שירו של אהוד בנאי "יוצא לאור" שמתחבר במילותיו למהות היחידה – "לך עליו, עלה עליו עכשיו. מלאכי ציפורים מעליך מלווים את צעדיך. מרחוק נדלק אור, אל תסטה כדי שתוכל לחזור".

את הביקור ביחידה חתמה ארוחת צהריים בחדר אוכל של היחידה.