תואר ראשון אחרי 52 שנה: ניו יורק ניקס זכתה בגביע ה-NBA | תקיפה אנטישמית בניו יורק: יהודי נפצע קל מדקירה, התוקף הביע תמיכה בשואה | תחזית מזג האוויר: התקררות קלה, גשמים מקומיים עד הצהריים | ר"מ ניו סאות' ויילס: "נתחיל לקדם שינוי במדיניות הנשק, הכמות המותרת תוגבל" | ונצואלה דוחה את הצהרת טראמפ: "איום מגוחך" | טראמפ: "על כל המדינות לעמוד יחד נגד הרשע וטרור האיסלאם הקיצוני" | צעיר נדקר בתל אביב, מצבו קשה | מאות בהלווית הרב אלי שלנגר בבונדיי: "בלתי אפשרי להמשיך בלעדיך" | טראמפ הכריז ברשת החברתית שלו: ממשלת ונצואלה - ארגון טרור זר | צו איסור פרסום הוטל על חקירת פרשת היעלמות היימנוט סקאו | ארה"ב: בנו של הבמאי רוב ריינר יואשם ברצח הוריו | הפנטגון לא יפרסם את סרטון תקיפת הסירה שהרגה שני ניצולים ליד ונצואלה | נונו לוריירו, פרופסור למדעי הגרעין ב-MIT, נורה למוות בביתו שבמסצ'וסטס | מעצר בית לשותף שסיפק לרופא שטיפל בשחקן מת'יו פרי את הסם שהוביל למותו | ישראלי הסתנן לטיסה לאוסטריה בלי כרטיס - ונחת בחו"ל | אוסקר 2026: הסרט הישראלי "הים" בחוץ, אך הסרט נציג הפלסטינים, יתמודד | סוריה שיבחה את אחמד שנטרל את אחד המחבלים בסידני: "להצדיע לאומץ ליבו" | צה"ל: לוחם נהרג מירי בבסיס בצפון; מצ"ח פתחה בחקירה | טראמפ, אחרי שראש הסגל אמרה שיש לו אישיות של אלכוהוליסט: "עומד מאחוריה" | צה"ל: רכב האיץ לעבר לוחמים וחצה את מחסום בית"ר, הכוח הגיב בירי. אין נפגעים | פרשת הזמר המפורסם והחשד לעבירות מין: אחד המקורבים - איש חיי לילה | התקרית סמוך למחסום בית"ר: ייתכן כי מדובר בירי כוחותינו | טראמפ הודיע על נאום לאומה שייערך מחר, לא פירט על מה | צה"ל: התקבל דיווח על ירי במחסום בית"ר שבחטיבת עציון | גבר נפל מגובה בגליל התחתון, מצבו קשה | עקב צפי להצפות: כביש 40 ייחסם ממצפה רמון עד צומת ציחור החל מ-22:00 | ראש המוסד: "איראן תפרוץ לגרעין ברגע שתוכל" | נתניהו: "דורש מממשלות המערב להילחם באנטישמיות, כדאי שיקשיבו לאזהרותינו" | המשטרה הכריזה על מבצע אכיפה נרחב בכבישים ברחבי הארץ | ראש הסגל בבית הלבן: "לטראמפ יש אישיות של אלכוהוליסט" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

"לתת יום עם הקהילה שבעיני נתנה מספיק" במשפט אחד סיכמה סגן טליה מחטיבת ביסלמ"ח את המהות של תרומה לאנשים מבוגרים. חיילים נוספים מהחטיבה הגיעו השבוע יחד עם לוחמי משמר הגבול למעון הקשישים של שכונת פסגת זאב כדי לבלות עם אותם קשישים, להכין איתם אדניות פרחים, לשיר, לרקוד וגם סתם לפטפט.

צפו בווידיאו המסכם את היום המרגש:

זה לא פשוט ברגעים הראשונים, אבל רס"ר מתקדם משה אנקונה הוא לוחם ותיק ועקשן. שעתיים הוא יושב לצדו של בניהו בן ה-80 וסוחט ממנו בסבלנות ובחיוך את סיפור חייו הבלתי ייאמן. העברית בפיו של בניהו בסיסית מאוד אבל אנקונה עקשן כאמור. פרט אחרי פרט הוא חושף. לבניהו ולאשתו שושנה יש ילדים בכל העולם, חלקם הגיעו איתם לישראל, חלקם חיים בארה"ב ויש כמה שנותרו במולדתם איראן. אנקונה המום לפגוש אדם שיש לו משפחה קרובה כל כך במדינה עוינת כל כך. הוא רוצה לשמוע עוד ועוד פרטים וסיפורים. "לא הכול אפשר לספר", רומז בניהו החייכן שנהנה מתשומת הלב. הוא מטה את השיחה לימים שבהם היה חייט עם עסק משגשג ולקוחות למכביר.

amez _bislamach_magav6

המתח הראשוני מתפוגג והרחבה הומה. קשישים, לוחמי מג"ב וחיילי בית הספר למ"כים, כולם רוקדים וניכר כי הקשישים שמחים כל כך, עד כדי דמעות של אושר. בשגרת היום יום, הם לא זוכים לצאת הרבה לבלות ואת הפיזוז על הרחבה יחד עם החיילים הם מנצלים עד תום. אדניות ריקות מתמלאות אדמה ושתילי פרחים קטנים מקבלים את מקומם בגומות קטנות שחופרים הקשישים והחיילים יחד. סגן תום חוגי היא סגנית מפקד פלוגת הקשר של חטיבת בית ספר למ"כים בדרום. ביום יום היא המפקדת של 35 חיילים וחיילות. היא מפוררת עכשיו אדמה לאדנית, אצבעותיה פוגשות באצבעותיה של סופה ברנשטיין. זו האדנית שלה והן קרובות כל-כך. תום מרימה את האדנית הכבדה וסופה מזמינה את המעלית לקומה הרביעית. בקצה המסדרון הן יפתחו את החלון ויניחו יחד את האדנית סמוך למעקה. הן לוחשות דברים זו באוזני זו ומצחקקות. סופה בת 80 ותום בת 22. הן נפגשו רק לפני ארבעים דקות.
"זו מצווה גדולה לשמח אנשים מבוגרים" אומר רב"ט אוראל מגדוד ניצן וחברו רב"ט סהר מחזק את דבריו. "כשאני הייתי רואה את סבתא שלי מחייכת הייתי מתפוצץ משמחה. מבחינתי לראות אותם זה מרגיש אותו דבר. זו התרבות שצריכה להיות, צריך לעשות יותר שיתופי פעולה כאלה". החיבור בין הצבא לחברה מורגש עד הפרטים הקטנים ביותר. החיילים מרגישים מה זה להיות קשיש בישראל והמבוגרים רואים את הצד היפה של החיילים, זה שהם זוכרים ונהנים לשבח ולברך.

amez _bislamach_magav5
את התוצאה אי אפשר לפספס. עשרות אדניות בצבעים יפים מעטרות את חזית המעון ואל המרפסות יוצאים חיילים וקשישים כאחד, עם אדניות נוספות, בזעקת "אמץ לוחם" משותפת. זעקה שפורקת עצב מתמשך שמתערבב עם שמחה גדולה שליוותה את היום המיוחד הזה.
אלה ימים עמוסים בעבור כוחות משמר הגבול בירושלים ובקו התפר – אירועים רודפים אירועים. כבר ארבעה חודשים שהשטח בוער. בפיגוע דריסה בסוף השבוע שעבר נהרג חברם, קצין משמר הגבול ג'דעאן אסעד ונפצעו אחרים. בבית ג'אן מתאבלת משפחה אחת, בבית החולים הדסה נאבקים שלושה על חייהם. נראה שדווקא כאן, במעון של עמידר, משתדלים הלוחמים להותיר בחוץ את היום יום המדמם ולשמח את עצמם, ויותר מכל את הקשישים.

 

amez _bislamach_magav4


amez _bislamach_magav8 amez _bislamach_magav9 amez _bislamach_magav2 amez _bislamach_magav3