הוסר החשש לחדירת מחבלים בשומרון | חשש לחדירת מחבלים בכפר תפוח | אבי סלמה הוא ראש העיר הנבחר של נתניה | ספרד: 15 פצועים ברכבת שירדה מהפסים ליד ברצלונה, בהם 4 קשה | נציג ישראל לאירוויזיון 2026: נועם בתן | ראש סבא"א: לא הצלחנו לבדוק את האתרים הגרעיניים שהופצצו באיראן | טראמפ: יש לי שיחה חשובה עם ארדואן, שאותו אני מחבב מאוד | מח"ש עצרה שוטר בחשד לעבירות מין חמורות | טראמפ על תקיפה אפשרית באיראן: "לא יודע מה יהיה בעתיד" | הוריו של רן גואילי על דברי טראמפ: "חמאס יודע היכן נמצא הבן שלנו ומפר את ההסכם" | בנט הזמין את נתניהו לעימות: "לא רוצה להשפיל אותו, אלא להחליף אותו" | עשרות ליוו למנוחות את ליה בת ה-3 חודשים: "הכנסת כל כך הרבה אור" | טראמפ: "נראה שאנחנו יודעים איפה נמצא רן גואילי" | נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס פונה במצב קשה לבית חולים | מסתמן: נשיא בית הדין הצבאי שנחשד בעבירות מין לא יואשם - ויפרוש מצה"ל | אחיו של שורד השבי אברה מנגיסטו נעדר, המשטרה מבקשת סיוע באיתורו | זלנסקי: יותר ממיליון בתים בקייב נותרו ללא חשמל | לוין על דוח המבקר על הרוגלות: "זו פגיעה קשה בזכויות הפרט, הנושא טויח" | המל"ג אישרה: אוניברסיטה הונגרית תפתח תוכנית לימודי רפואה באילת | צה"ל: איתרנו בדרום הרצועה פיר עם עשרות אמצעי לחימה | היועמ"שית: "החלטת הממשלה לסגור את גל"צ לא חוקית - ונועדה להשתיק" | משרד הבריאות: תן ועגל נגועים בכלבת אותרו בצפון, 6 נחשפו | הרצוג: "מניעת השתתפות נתניהו בפורום הכלכלי העולמי - פרס לטרור" | בחריין: הסכמנו להצטרף ל"מועצת השלום" לעזה | מזכ"ל האו"ם גינה את הריסת מטה אונר"א: "מנוגד למשפט הבינלאומי" | טראמפ: "בלעדיי לא היה נאט"ו עכשיו! עצוב אבל נכון" | נתניהו צפוי לטוס לוועידה בוושינגטון בפברואר, תיתכן פגישה עם טראמפ | טורקיה: שר החוץ פידאן שוחח עם רוביו על "מועצת השלום" לעזה | ארה"ב: מטוסי F-15E מסוג "Strike Eagle" נחתו במזרח התיכון | אוקראינה: הפרלמנט נותר ללא חימום, מים וחשמל בעקבות התקיפות הרוסיות |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

את הקשר של חברת איתוראן ופרויקט "אמץ לוחם" התחיל איזי שרצקי, נשיא חברת איתוראן, לפני כ-12 שנים, ממש בתחילת דרכו של הפרויקט.

חברת איתוראן פעילה כבר שנים רבות ותורמת לקהילה בקריית שמונה. יורם לירם, סמנכ"ל החברה, מספר כי הכל התחיל ב-1999, אז פנה שרצקי אל חיים ברביבאי, ראש העיר באותם ימים, בבקשה לעזור לעיר שסבלה אז ממטחי קטיושות. מאחר שאיזי היה בעברו איש כדורגל, ברביבאי ביקש ממנו לתרום מניסיונו בתחום. שרצקי חיבר את הקבוצות בעיר שדשדשו בליגות נמוכות, לקבוצה אחת בשם "עירוני איתוראן קריית שמונה". ב-2011 הקבוצה זכתה באליפות המדינה, וב-2014 בגביע המדינה, כשבין לבין זכתה מספר פעמים בגביע הטוטו.

באותו זמן החל שרצקי להקים בעיר מיזמים נוספים כמו "בית בתיה", מקום בו נזקקים יכולים לבוא ולאכול. המקום פעיל עד היום – בכל יום מתבצעת חלוקה של אוכל חם לכמה מאות נזקקים. כמו כן, הקים מרפאת שיניים הנותנת שרות חינם לנזקקים – גם היא פעילה עד היום, "בית שמחה" – מועדון לצעירים ולקשישים והחל מ-2005 עובדי החברה פעילים גם בפרויקטים בתחום החינוך המיוחד.

איתוראן תומכת בפעילות עמותת "אחרי" בעיר, בתיאטרון "מראה", ושותפה בפרויקט "מוטב יחדיו" שמחולל שינוי רציני בחיי התושבים.

אחרי כל הפעילות הענפה הזאת, זה היה טבעי בשבילנו להצטרף את פרויקט "אמץ לוחם", מספר לירם. הקשר עם גדוד שחף החל ב-2005, ומאז אנחנו בקשר שוטף איתם. יש קשר רציף עם המג"דים וסגל הפיקוד, אנו נוטלים חלק באירועים כמו ריצת הניווט לזכר חללי הגדוד, ומגיעים לטקסים כאלה ואחרים.

יש חיבור בין הגדוד לתכנית "מוטב יחדיו", כשהחיילים מסייעים בפעילויות שונות כמו חלוקת סופגניות לתושבים, ועוזרים בפרויקטים שונים למען הקהילה. חיילי וקציני הגדוד מגיעים למשחקי כדורגל בקריית שמונה – אחד המג"דים הקודמים היה ועודנו אוהד מושבע של הקבוצה.

סא"ל תומר מלצמן, המג"ד, והסמג"ד שלומי מלכה, מסכימים כי התרומה למען הקהילה שהגדוד מבצע יחד עם החברה, היא הערכית ביותר. עבור החיילים יש משמעות גדולה מאוד שהפעילות מתרחשת בקריית שמונה, מכיוון שהיא נמצאת בגזרה עליה היא שומרת. כך הם מעורבים בחיי התושבים, ולא רק מבחינה ביטחונית.

כבר שמונה שנים שחברת איתוראן תורמת תווי קנייה לחיילים בודדים ונזקקים, בפסח ובראש השנה, כמובן שזאת מעבר להתחייבות הכספית הקבועה. הגדוד ואנשי החברה מארגנים הרמת כוסית בערבי החג, ויחד מעניקים את תווי השי לחיילים.

לירם נזכר בפעילויות עבר שהחברה ערכה עם הגדוד, כמו שיתוף הגדוד בפעילות "אחרי" – החיילים היו פעילים באימוני הקבוצה שעושה הכנה לצה"ל. "נשמח לחדש את השת"פ הזה" אומר לירם. עוד פעילות שזכורה במיוחד היא רכיבה משותפת על אופניים של עובדי איתוראן וחיילים מהגדוד ב"טור דה תרום" למען ילדי "אילן".

לירם מספר שבמהלך השנים נוצר קשר אישי וטוב עם חלק מהמג"דים, והוא נשמר עד היום. הקשר כל כך חזק שיש אפילו מספר בנים ונכדים של עובדי החברה ששירתו ומשרתים בגדוד. הסמג"ד מלכה מציין שאנשי החברה מוזמנים לערבי יחידה, ובפעם האחרונה הוענקה להם תעודת הוקרה והערכה.

לירם מוסיף כי לאחרונה החברה אירחה את סגל הפיקוד של הגדוד, יחד עם ורדה דרוקר, מנהלת 'אמץ לוחם' ותא"ל (מיל) יחיאל גוזל, מנכ"ל "יחד למען החייל", לרגל חידוש האימוץ לאחר 12 שנים. "לא יכולים להיות גאים יותר", הוא מסכם.