פיקוד המרכז האמריקני: הטבענו ספינת קרב איראנית במפרץ עומאן | צה"ל: תקפנו את המטה הכללי של כוחות ביטחון הפנים באיראן | משרד החוץ: רוב שגרירויות ישראל בעולם יישארו סגורות בגלל המלחמה | הפיליפינים: מרי אן דה ורה היא המטפלת הסיעודית שנהרגה מפגיעת הטיל בתל אביב | איראן: ייתכן שנבחר מחליף לחמינאי בימים הקרובים | בן 102 נפל במדרגות בדרכו למרחב מוגן, מצבו קשה | פגיעת רסיסי הכטב"ם במתחם השגרירות באבו דאבי: אם ובנה מישראל נפצעו קל | משמרות המהפכה: תקפנו את נושאת המטוסים לינקולן עם 4 טילים בליסטיים | 6 נעצרו בחשד שתכננו לבצע פיגוע "מיידי" | רסיסי כטב"ם פגעו במבנה שגרירות ישראל באבו דאבי | בגליל העליון קיימו טקס אלטרנטיבי לציון נפילת טרומפלדור וגיבורי תל חי | ענקית הספנות "מארסק": כלי שיט יפסיקו לעבור במצרי הורמוז | המפכ"ל בבית שמש: "יש לכוד נוסף, נעבוד כל הלילה" | פיקוד העורף: הסתיים אירוע חדירת הכטב"ם בערבה | נשיא איראן: מועצת המנהיגות החלה לעבוד, נותיר את האויבים חסרי תקווה | מערך הסייבר: הודעת SMS מתחזה לפיקוד העורף - הקישור המצורף מזיק | הרצוג באיכילוב: "העולם בטוח יותר אחרי שחמינאי חוסל" | עלה ל-9 מניין ההרוגים בבית שמש | דובר צה"ל לתקשורת הזרה: "איראן הורגת אזרחים בכוונה" | דיווחים באיראן: הנשיא לשעבר אחמדינג'אד נהרג בתקיפות | האסון בבית שמש: עלה ל-8 מניין ההרוגים | איחוד האמירויות: 3 הרוגים ו-58 פצועים קל בתקיפות איראניות של המדינה | 8 בתים נהרסו בזירה בבית שמש: "הסריקות צפויות להימשך עוד שעות" | טרגדיה קשה בבית שמש: עלה ל-6 מניין ההרוגים | "וול סטריט ג'ורנל": ישראל תקפה יחידות שדיכאו את גל המחאה באיראן | לפחות 5 הרוגים בפגיעה הישירה בבית שמש | דובר צה"ל על הפגיעה בבית שמש: התרעה מקדימה ואזעקה הופעלו כסדרן | בכיר איראני: "טראמפ חצה קו אדום מסוכן בחיסול חמינאי - שיעים בכל העולם יגיבו" | 3 הרוגים בפגיעה הישירה בבית שמש | 19 פצועים בבית שמש: 2 אנוש ו-2 קשה |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

את הקשר של חברת איתוראן ופרויקט "אמץ לוחם" התחיל איזי שרצקי, נשיא חברת איתוראן, לפני כ-12 שנים, ממש בתחילת דרכו של הפרויקט.

חברת איתוראן פעילה כבר שנים רבות ותורמת לקהילה בקריית שמונה. יורם לירם, סמנכ"ל החברה, מספר כי הכל התחיל ב-1999, אז פנה שרצקי אל חיים ברביבאי, ראש העיר באותם ימים, בבקשה לעזור לעיר שסבלה אז ממטחי קטיושות. מאחר שאיזי היה בעברו איש כדורגל, ברביבאי ביקש ממנו לתרום מניסיונו בתחום. שרצקי חיבר את הקבוצות בעיר שדשדשו בליגות נמוכות, לקבוצה אחת בשם "עירוני איתוראן קריית שמונה". ב-2011 הקבוצה זכתה באליפות המדינה, וב-2014 בגביע המדינה, כשבין לבין זכתה מספר פעמים בגביע הטוטו.

באותו זמן החל שרצקי להקים בעיר מיזמים נוספים כמו "בית בתיה", מקום בו נזקקים יכולים לבוא ולאכול. המקום פעיל עד היום – בכל יום מתבצעת חלוקה של אוכל חם לכמה מאות נזקקים. כמו כן, הקים מרפאת שיניים הנותנת שרות חינם לנזקקים – גם היא פעילה עד היום, "בית שמחה" – מועדון לצעירים ולקשישים והחל מ-2005 עובדי החברה פעילים גם בפרויקטים בתחום החינוך המיוחד.

איתוראן תומכת בפעילות עמותת "אחרי" בעיר, בתיאטרון "מראה", ושותפה בפרויקט "מוטב יחדיו" שמחולל שינוי רציני בחיי התושבים.

אחרי כל הפעילות הענפה הזאת, זה היה טבעי בשבילנו להצטרף את פרויקט "אמץ לוחם", מספר לירם. הקשר עם גדוד שחף החל ב-2005, ומאז אנחנו בקשר שוטף איתם. יש קשר רציף עם המג"דים וסגל הפיקוד, אנו נוטלים חלק באירועים כמו ריצת הניווט לזכר חללי הגדוד, ומגיעים לטקסים כאלה ואחרים.

יש חיבור בין הגדוד לתכנית "מוטב יחדיו", כשהחיילים מסייעים בפעילויות שונות כמו חלוקת סופגניות לתושבים, ועוזרים בפרויקטים שונים למען הקהילה. חיילי וקציני הגדוד מגיעים למשחקי כדורגל בקריית שמונה – אחד המג"דים הקודמים היה ועודנו אוהד מושבע של הקבוצה.

סא"ל תומר מלצמן, המג"ד, והסמג"ד שלומי מלכה, מסכימים כי התרומה למען הקהילה שהגדוד מבצע יחד עם החברה, היא הערכית ביותר. עבור החיילים יש משמעות גדולה מאוד שהפעילות מתרחשת בקריית שמונה, מכיוון שהיא נמצאת בגזרה עליה היא שומרת. כך הם מעורבים בחיי התושבים, ולא רק מבחינה ביטחונית.

כבר שמונה שנים שחברת איתוראן תורמת תווי קנייה לחיילים בודדים ונזקקים, בפסח ובראש השנה, כמובן שזאת מעבר להתחייבות הכספית הקבועה. הגדוד ואנשי החברה מארגנים הרמת כוסית בערבי החג, ויחד מעניקים את תווי השי לחיילים.

לירם נזכר בפעילויות עבר שהחברה ערכה עם הגדוד, כמו שיתוף הגדוד בפעילות "אחרי" – החיילים היו פעילים באימוני הקבוצה שעושה הכנה לצה"ל. "נשמח לחדש את השת"פ הזה" אומר לירם. עוד פעילות שזכורה במיוחד היא רכיבה משותפת על אופניים של עובדי איתוראן וחיילים מהגדוד ב"טור דה תרום" למען ילדי "אילן".

לירם מספר שבמהלך השנים נוצר קשר אישי וטוב עם חלק מהמג"דים, והוא נשמר עד היום. הקשר כל כך חזק שיש אפילו מספר בנים ונכדים של עובדי החברה ששירתו ומשרתים בגדוד. הסמג"ד מלכה מציין שאנשי החברה מוזמנים לערבי יחידה, ובפעם האחרונה הוענקה להם תעודת הוקרה והערכה.

לירם מוסיף כי לאחרונה החברה אירחה את סגל הפיקוד של הגדוד, יחד עם ורדה דרוקר, מנהלת 'אמץ לוחם' ותא"ל (מיל) יחיאל גוזל, מנכ"ל "יחד למען החייל", לרגל חידוש האימוץ לאחר 12 שנים. "לא יכולים להיות גאים יותר", הוא מסכם.