אושר לקריאה ראשונה: הגבלות על גז קצפות שהפך ל"סם מסיבות מסוכן" | זלנסקי נועד עם האפיפיור, ויפגוש את יועצו של טראמפ למלחמת רוסיה-אוקראינה | הוארך בשבוע מעצרם של שישה משבעת החשודים בהתעללות מינית במערך החץ | הביטוח הלאומי: תשובי הדרום והצפון הזכאים למענק יקבלו אותו עד 17 ביולי | צה"ל: תשתיות טרור של חיזבאללה הושמדו במבצעים מיוחדים בלבנון, גם על הקרקע | מנהיג האופוזציה בצרפת: "המשטרה פשטה על מטה המפלגה, התקפה על הפלורליזם" | ירדן: הופל כטב"ם שניסה לחצות את הגבול | מאות בבית שמש במסע הלווייתו של סמ"ר משה שמואל נול שנפל בבית חאנון | הצתת הרכבים בגוש עציון: נעצרו שני חשודים פלסטינים מהעיירה צוריף | טורקיה: הצ'אט-בוט Grok של רשת X נחסם אחרי ש"העליב את ארודאן" | רוכב אופנוע נפצע קשה מפגיעת רכב בכביש 44 | פלסטינים הציתו במזרח י-ם את רכבו של השייח שקרא להכיר במדינת ישראל | תושב המרכז הורשע בהסתה לטרור ולאלימות כלפי נתניהו, לוין וסמוטריץ' | פרשת החשד להתעללות מינית במערך החץ: הוארך בשבוע מעצר אחד החיילים | תקיפת החות'ים בים האדום: נפתח מבצע לחילוץ אנשי צוות הספינה שהוטבעה | חברת התעופה היוונית Aegean תחזור לטוס לישראל וממנה ביום שני | אחיו של גיא גלבוע דלאל: "מצבו הנפשי והפיזי גרוע, יש מידע שלא תמיד אומרים" | צה"ל על הפעילות בעזה: יותר מ-100 מטרות הותקפו ביממה האחרונה | משבר חוק הפטור מגיוס: החרדים שוקלים להצביע בעד הצעות חוק של האופוזיציה | דיווחים בעזה על "חגורת אש" בחאן יונס, "20 נהרגו בתקיפות" | אימו של החלל החטוף רן גואילי על עסקה חלקית: "פחד שהחלק האחרון לא ייצא" | אוקראינה טוענת: רוסיה שיגרה מספר שיא של 728 כטב"מים ו-13 טילים, רובם יורטו | מחברת הדו"ח על פשעי המין של חמאס: הראיות שללו את האפשרות שזה לא מתוכנן | דיווח: בעיראק הציעו למיליציות להתפרק מנשק, "לפני שהמדינה תהפוך לזירת עימות" | צה"ל: חוסל בלבנון מחבל שאחראי על ניהול אש ביחידת בדר של חיזבאללה | פועל נפצע קשה בנפילה מגובה באתר בנייה באזור באר שבע | צה"ל: עצרנו 5 מחבלים באזור ג'נין, אחד מהם תכנן להקים התארגנות טרור במקום | צה"ל על החשד להתעללות במערך החץ: "מעשים חמורים במסגרת 'טקסי חניכה'" | שני רכבים הוצתו סמוך לבת עין בגוש עציון | 7 חיילים במערך החץ נעצרו בחשד להתעללות מינית במסגרת "משחקי פז"ם" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

בתאריך 26.7.16 יום ב' , נערכה פגישה בין נציגי פרויקט "אמץ לוחם" וארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF), במהלכה נחתם הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי. בפגישה נכחו מנכ"ל FIDF, אלוף (מיל') מאיר כליפי-אמיר, יו"ר 'יחד למען החייל', אלוף (מיל') יורם יאיר- ייה, נשיא "אמץ לוחם", מר אבי פישר, יו"ר "אמץ לוחם" תא"ל (מיל') איקה אברבנאל, מנכ"ל קרן 'יחד למען החייל', תא"ל (מיל') יחיאל גוזל ומנהלת פרויקט "אמץ לוחם", ורדה דרוקר.

FIDF הוא ארגון ללא מטרת רווח הפועל בארצות הברית מזה 35 שנה, והוקם על ידי ניצולי שואה שהיגרו לאמריקה. מטרת הארגון היא דאגה לרווחת החיילים והחיילות שמשרתים בצה"ל, למשפחותיהם ולמשפחות השכול. ל-FIDF יש 16 סניפים ברחבי ארצות הברית ופנמה, ומגייס מידי שנה כ-100 מיליון דולר לרווחת חיילי צה"ל. FIDF פועל במספר תחומים מרכזיים אשר תומכים בחיילי צה"ל ותורמים לעיצוב דמותה של החברה הישראלית: פעילות חינוך ותרבות לחיילים, תוכנית המלגות IMPACT, דאגה לרווחת החיילים הבודדים, סיוע כלכלי לחיילים ממשפחות מעוטות יכולת, סיוע ותמיכה למשפחות השכולות, מתן עזרה לחיילים הפצועים, מימון שבועות נופש מבצעי ליחידות לוחמות, שיפוץ והקמת מבני רווחה.

FIDF הינו שותף לפרויקט "אמץ לוחם" מיום היווסדו ומאמץ, באמצעות תומכיו בארה"ב ובפנמה, 56 גדודים לוחמים.

פרויקט "אמץ לוחם" של 'יחד למען החייל' (הגוף המאוחד של האגודה למען החייל וקרן לב"י), הוא פרויקט למעורבות חברתית המקשר בין חברות ותורמים מהארץ ומחו"ל לגדודים הלוחמים בצה"ל. כל חברה או תורם מאמצים גדוד לוחם באימוץ ערכי, תומך ומסייע שבמהלכו נוצר קשר חם הכולל פעילויות משותפות לרווחת הלוחמים, תמיכה בעתות לחימה וכן סיוע לחיילים הנזקקים לכך.

במסגרת האימוץ, תורמות החברות המאמצות מדי שנה 100,000 ש"ח, למשך שלוש שנים. הסכום כולו מופנה לרווחת החיילים ולפעילות לטובת אוכלוסיות מיוחדות כגון חיילים בודדים.

כיום מאומצות במסגרת הפרויקט 198 יחידות לוחמות בצה"ל ב-152 אימוצים של תורמים מהארץ ומהעולם. ב-11 שנות פעילות הפרויקט הועברו לצה"ל באמצעותו למעלה מ-130 מיליון ₪. לפרויקט שותפות כ-70 חברות מובילות במשק הישראלי: בנקים, חברות תקשורת, תעשיה, נדל"ן, תחבורה, תעופה, מלונאות ועוד.

במסגרת שיתוף הפעולה האסטרטגי שנרקם בין ארגון FIDF לבין פרויקט "אמץ לוחם" יפעלו השניים במשותף לגיוס חברות ותורמים ליחידות הלוחמות שעדיין אינן מאומצות כחלק מהפרויקט.

בנוסף, יספק ארגון FIDF רשת ביטחון שתכסה את תקציב הרווחה של היחידות שאינן מאומצות עד למציאת חברה או תורמים שיאמצו יחידות אלו.

IMG_4338 (Small) IMG_4315 (Small) IMG_4339 (Small) IMG_4332 (Small) IMG_4325 (Small) IMG_4317 (Small) IMG_4340 (Small) IMG_4333 (Small) IMG_4326 (Small) IMG_4318 (Small) IMG_4342 (Small) IMG_4335 (Small) IMG_4327 (Small) IMG_4319 (Small) IMG_4343 (Small) IMG_4336 (Small) IMG_4320 (Small) IMG_4321 (Small)