רה"מ: טהרן הייתה קרובה להפוך את הגרעין והטילים לחסינים, היינו צריכים לפעול | מות 6 החיילים האמריקנים בכוויית: "לא הופעלה אזעקה, הטיל פגע במבנה" | דיווח: שני פיצוצים נוספים ברובע הדיפלומטי בריאד | טראמפ: בקרוב תגלו מה התגובה לתקיפת השגרירות בסעודיה ומות החיילים בכוויית | פיקוד העורף על החשש לחדירת כטב"ם: "האירוע הסתיים" | אזעקות בצפת והסביבה | אזעקות במעלות תרשיחא והסביבה מחשש לחדירת כטב"ם | אזעקות נוספות בגליל העליון | אזעקה על חדירת כלי טיס עוין בגליל העליון | "פוקס ניוז": השגרירות בסעודיה הייתה ריקה בזמן המתקפה האיראנית | דיווח על תקיפה נוספת בדאחייה | השגרירות האמריקנית בריאד נפגעה מ-2 כטב"מים איראניים | דיווח: סעודיה יירטה 4 כטב"מים שכוונו לאזור השגרירויות בריאד | צה"ל פרסם אזהרת פינוי לתושבים בדאחייה | שריפה בשגרירות ארה"ב בסעודיה | פיקוד העורף על האזעקה בגולן: "האירוע הסתיים" | קטאר: יירטנו 2 טילים בליסטיים מאיראן | חחש לחדירת כטב"ם בגולן | דיווח: פיצוצים ברובע הדיפלומטי של ריאד | ערוץ "אל-מנאר" של חיזבאללה: "המבנה שלנו הותקף" | כוויית: טילים וכטב"מים זוהו בשטח המדינה, פועלים ליירטם | דיווח: טראמפ שוחח עם מנהיגים כורדים בעיראק על המלחמה באיראן | צה"ל: תוקפים מפקדות ומחסני אמל"ח של חיזבאללה בביירות | דיווח: תקיפה בדאחייה | אפשר לצאת מהמרחב המוגן בצפון | המטחים מאיראן: יירוטים בצפון | רסיס נפל במרכז, ללא נפגעים | אזעקות נוספות בעמק בית שאן ובגליל העליון | אזעקות בצפון | האמירויות: ההגנה האווירית מתמודדת עם מטח טילים בליסטיים מאיראן |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

יום בהיר אחד מתקשר אדם אחד לאישה אחת ושואל אם תוכל לתרום לו מקרר ומיטה זוגית. כעבור כמה שעות חוזרת אותה אישה לאותו אדם עם תשובה חיובית ומבשרת לו שיש לה את מה שהוא צריך. האיש היה מאושר והציוד נתרם לאדם אחר, שזקוק לו מאוד.

מה שקרה באותו יום, הוא חלק מהמציאות שמאפיינת את הקשר בין גדוד ניצן של חיל האיסוף הקרבי לחברת אלביט מערכות אלקטרואופטיקה אל-אופ, המתמחה בפיתוח וייצור מערכות אלקטרו אופטיות ליישומים ביטחוניים. "אני כל הזמן מבקשת תרומות מהעובדים", מספרת לילך דגן, מנהלת אחריות חברתית בחברת אל-אופ. לילך אגב, היא אותה אישה מאותו יום בהיר, שדואגת ללוחמים מגדוד ניצן לכל דבר שהם צריכים- החל ממגשים לחדר האוכל ועד למיטה, מקרר ושירותי צביעה עד הבית ביום המעשים הטובים. "בשנה שעברה ביקשנו שמות של חיילים נזקקים שהבית שלהם זקוק לצביעה, ווידאנו שהם מעוניינים בסיוע, ועשרות עובדים מהחברה יצאו לחמישה אזורים שונים בארץ וצבעו ללוחמים את הבתים. זה היה מדהים והשנה עשינו את זה שוב", משחזרת לילך בהתרגשות.

האיש מאותו יום בהיר, הוא בן אביטן, רס"ר גדוד ניצן, שדואג ומנתב למקומות הנכונים את כל הדברים הנהדרים שמספקת חברת אל-אופ. "אני מרגיש שהחיבור הוא אישי, הרבה מעבר לתמיכת הכספית יש את הקשר האינטימי. אם מישהו מאל-אופ ידע שהייתי באזור שלהם ולא נכנסתי להגיד שלום הם ממש יכעסו", אומר בן. "הם עוזרים לנו בדברים שהם ממש לא מובנים מאליהם. בתפקיד הקודם שלי לא הכרתי כזאת רמה של אימוץ, אני ממש מרגיש חלק מהחברה. לדוגמא, לפני חצי שנה לילך פנתה אליי ושאלה אם יש שני חיילים עם מקרי ת"ש שיכולים לצאת לחופשה מיוחדת. היא סידרה להם עבודה בחברה לחודש, דבר שבכלל לא מובן מאליו."

החיבור בין אל-אופ לניצן הוא לא מקרי. הלוחמים של גדוד ניצן עושים שימוש במכשירי ראיית הלילה המיוצרים בחברה: עמית איכון ו-מתן. "רצינו שאם כבר אנחנו תורמים, זה יהיה לחיילים שיש להם קשר למכשירים שלנו", אומרת לילך.   "אני מחפשת כל הזמן פעילויות שישלבו בין החיילים לבין החברה. למשל ביום משפחות, שזה יום פתוח לעובדים שלנו, החיילים הקימו אצלנו עמדה מיוחדת, התלבשו בבגדי הסוואה והציגו את המכשירים שלנו לילדים".

ב-8 בספטמבר יתקיים יום יחידה בכפר הנופש באשקלון, הכולל יום ספורט וערב גדוד. "העובדים יהיו אורחי הכבוד שלנו", אומר בן ומוסיף – "בדיוק כמו שהם לוקחים חלק בטקסים של התצפיתניות שלנו, פוגשים אותנו בחגים ומעניקים חופשות לחיילים מצטיינים באירועים ייעודיים".

אל-אופ מעורבת בכל דבר אפשרי, על אף שגדוד ניצן הוא הגדוד הכי גדול בצה"ל, מה שהוביל להגדלת סכום האימוץ מ-100 אלף שקל ל-150 אלף שקל. "בסופו של יום, כל חברה שמכבדת את עצמה חייבת לקחת חלק בפרויקט המדהים של אמץ לוחם ולהראות נתינה. אלה הילדים שלנו, שאחר כך הופכים לחלק מהחברה", אומרת לילך. "העובדים רק מחפשים מתי ואיך אפשר לעזור, גם בתרומות וגם בכל דבר אחר. כשיש צורך במתנדב, תמיד יקפצו ארבעה. ההירתמות שלהם זה דבר מנצח".

IMG-20141217-WA0023