שני פצועים קשה בתאונה בין משאית לשני רכבים בצומת לביא שבצפון | הפיליפינים: רעידת אדמה בעוצמה 6.7 הכתה בבאקולין | ארגון סופרים ועיתונאים בארה"ב אימץ שורת צעדים נגד ישראל: "נאלצנו ליישר קו" | טראמפ: "ונצואלה תעביר לארה"ב בין 30 ל-50 מיליון חביות נפט" | ארה"ב: החשוד בירי באונ' בראון ורצח הפרופ' מ-MIT הקליט את עצמו אחרי התקריות | הרוג מירי בערערה שבנגב, החשד: נקמת דם וסכסוך בין משפחות | דיווח: ממשל טראמפ הזהיר את שר הפנים של ונצואלה לשתף פעולה - אחרת יהפוך ליעד | בן גביר: "המשטרה עדכנה שכלל כיווני החקירה נבדקים באירוע הדריסה בי-ם" | ההרוג מהדריסה בירושלים - יוסף איזנטל בן ה-14, תושב שכונת רמות | רוכבת אופנוע נפגעה מרכב בכביש 2 ליד גלילות, מצבה קשה | כדורסל מהיורוליג: ניצחון היסטורי להפועל ת"א, מכבי הפסידה לברצלונה | הרצוג: ערב עצוב, וקריאת השכמה - זמן להוריד את הלהבות ולמנוע את האסון הבא | הנהג דיווח למשטרה כי הותקף - דקות לפני דריסת המפגינים בירושלים | ארה"ב: טראמפ דן ברכישת גרינלנד, שימוש בצבא אפשרי; גורם בכיר: "הוא להוט" | המשטרה: נהג האוטובוס הותקף ע"י מפרי סדר לפני הדריסה | ח"כ מיהדות התורה: "יש אווירה ציבורית שניתן לפגוע במפגינים חרדים, די להסתה" | גורם במשטרה: הדריסה הייתה מחוץ למוקד ההפגנה המתואם, שלא היה חסום לתנועה | השר זוהר על הדריסה בירושלים: "אין הצדקה לרצח נער יהודי" | ש"ס: "מזועזעים מהדריסה, דם חרדים אינו הפקר" | עד ראייה לדריסה בירושלים: "הוא נסע כשהילד תלוי עליו, ולא עצר" | נעצר נהג האוטובוס שפגע במפגינים החרדים, ההרוג - נער | מנכ"ל מד"א: הרוג מדריסת האוטובוס בהפגנה בירושלים | מד"א: 4 נפצעו מפגיעת האוטובוס במחאה בירושלים - אחד נלכד מתחתיו | מחאת החרדים בירושלים: אוטובוס דרס מפגינים, דיווח על פצועים במקום | צוות חדשות כאן הותקף בהפגנת החרדים, מאבטח נפצע בראשו | צה"ל: חיסלנו 2 מחבלים שעסקו בשיקום תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון | בכיר סורי לרויטרס: "אי אפשר להתקדם במו"מ בלי לו"ז ברור לנסיגה ישראלית" | הודעה משותפת לארה"ב, ישראל וסוריה: הוסכם להקים מנגנון תיאום משותף | פועל נפל מגובה בעבודות שיפוצים במודיעין, מצבו קשה | לשכת רה"מ: חודש השיח המדיני עם סוריה בגיבוי ארה"ב |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

יום שני בבוקר. הרופאים בבית החולים סורוקה רואים מחוץ לחלונות כמאה לוחמי גולני וגבעתי מתאספים בכניסה. בסיטואציות אחרות זה היה נשמע כמו תרחיש אימים, הבוקר הזה הם הגיעו במסגרת פרויקט "אמץ לוחם" יחד עם עובדי חברת מכתשים, כדי להודות לבית החולים שטיפל בזמן מבצע "צוק איתן" ב-1116 פצועים מתוכם 740 חיילי צה"ל. החיילים מכירים היטב את מסדרונות בית החולים. חלקם אושפזו כאן בזמן המבצע וחלקם הגיעו לבקר פצועים אחרים בזמן תהליכי השיקום וההחלמה.

"היום אנחנו שמחים להגיע לכאן, להגיד תודה לרופאים, לאחיות ולהנהלת בית החולים, שנלחמו על חיינו בבית החולים בזמן שאנחנו נלחמנו על חייהם בעזה" מספר אושר, חובש קרבי מגדוד 13 בגולני, שטיפל בעצמו בפצועים בעזה ושמונה מחבריו לפלוגה פונו לבית החולים סורוקה.

amez-lohem_soroka6

את פני החיילים מקבל בחיוך מנהל בית החולים ד"ר אהוד דודסון. הוא לוחץ את ידיהם ומתעניין בשלום חבריהם לגדוד שטופלו בבית החולים במהלך המבצע. "לפני חודשיים, בזמן מבצע "צוק איתן", חדר הטראומה היה מלא עד כדי שלא ניתן היה להכניס אפילו חייל אחד נוסף", הוא אומר להם. "ולכן אני מאד מתרגש לראות היום את החבר'ה שנלחמו על חייהם רק לפני חודשיים עומדים על הרגליים, צובעים, מסדרים ואומרים תודה לבית החולים. יש בפרויקט הזה מסר חשוב: החיילים האלה שהיום מגיעים לעזור לקהילה שתמכה בהם בזמן המבצע, ייקחו את המסר של נתינה לחברה והתנדבות עמם לחייהם האזרחיים".

הקשר החם בין האזרחים לחיילים בולט במשך כל היום והוא גם הרעיון שמאחורי פרויקט "אמץ לוחם", יצירת גשרים בין החברה האזרחית והעסקית לבין צה"ל. את הגשר בין החברה האזרחית לצה"ל, בין העורף לחזית, ניתן היה לחוש היטב בזמן מבצע "צוק איתן".

איגור, לוחם גולני לעולם לא ישכח את הרגע בו יצא לראשונה מעזה להתרעננות אחרי שבועיים שלמים של לחימה. "התמיכה מהקהילה והאזרחים החזיקה אותנו בזמן המבצע, אתה יוצא מעזה להתרענן לכמה שעות והחיבוק שאתה מקבל מהאזרחים הוא מדהים. אנשים שנסעו כל הדרך מהצפון כדי לתת לנו אוכל חם. אתה מרגיש שמישהו מעריך את ההקרבה שאתה עושה".

amez-lohem_soroka

איגור ויתר הלוחמים הפעלתנים שעובדים במרץ מעוררים התרגשות רבה בבית החולים. כשהאחיות המדברות ביניהן מגלות שמדובר בחיילי גבעתי וגולני, העיניים של שלהן נוצצות "הבן שלי בגולני, בגדוד 12, אבל הוא בצפון" מספרת אחת מהן לחברותיה וניתן לראות כיצד התקווה שלה שבנה יגיע לבית החולים מתפוגגת ומתחלפת באכזבה.

ליום המיוחד הזה מצטרף גם נשיא ומייסד הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין. הוא משוחח עם החיילים ומתעניין מי מהם ביקר בסורקה בזמן המבצע. כשהחיילים מתחלקים לצוותים ויוצאים לעבודה, הוא מצטרף אליהם בצביעת קירות בית החולים. "החיילים האלה הגיעו כדי לסייע בחזרה לחברה הישראלית ולהגיד תודה לרופאים ולצוות המסייע של בית החולים שטיפל בהם במסירות נפש", הוא מסביר, "מעשה טוב שנענה במעשה טוב נוסף יוצרים שרשרת של מעשים טובים, זה מרגש לראות ולקחת חלק בזה"

במהלך היום סייעו החיילים בסידור המחסנים, צבעו קירות, חידשו פינות ישיבה ושיפצו את חדר המנוחה של אחיות במחלקת יולדות כאות הוקרה לרופאים ולצוות הרפואי בבית החולים. בסיומו של יום ההתנדבות, החיילים חוזרים לבסיס, עובדי חברת מכתשים חוזרים לבתיהם ורק שלטי "צבע טרי" נשארים כדי לתת עדות לכמות האנשים שהגיעו כדי לעשות טוב ולהגיד תודה.




amez-lohem_soroka8 amez-lohem_soroka9 amez-lohem_soroka10 amez-lohem_soroka11 amez-lohem_soroka15