פיקוד העורף על הירי מאיראן: ניתן לצאת מהמרחב המוגן | אזעקות במטולה | מד"א: סריקות באזור בית שמש עקב נפילת שברי יירוט | פיקוד העורף על האזעקות בצפון: האירוע הסתיים | אזעקות גם באזור לכיש, מערב הנגב ועוטף עזה | אזעקות בירושלים ובשפלה | אזעקות צפויות ברחבי הארץ | סעודיה יירטה שני טילי שיוט, ארה"ב אישרה לעובדי ממשל לצאת מהמדינה | תחזית מזג האוויר: ירידה קלה בטמפרטורות, גשם צפוי בצפון ובמרכז | פיקוד העורף על הירי לדרום: ניתן לצאת מהמרחב המוגן; אין דיווחים על נפגעים | צה"ל: יורטו שיגורים מלבנון, אחד נפל בשטח הארץ. אין נפגעים | דיווח בלבנון: 4 הרוגים בתקיפה בבעלבכ | אזעקות בדרום הארץ | זוהו שיגורים מאיראן לנגב, לעוטף עזה ולאזור יהודה | פיקוד העורף: הסתיים אירוע ירי הרקטות בגליל העליון | דיווח בלבנון על תקיפה נוספת בדאחייה בביירות | צה"ל פרסם אזהרה לקראת תקיפות ל-16 כפרים בדרום לבנון | אזעקות בצפת ובראש פינה | פיקוד העורף על האזעקות באזור צפת: האירוע הסתיים | סעודיה: יירטנו 9 כטב"מים לפני שנכנסו לשטחנו | אזעקות באזור צפת | דיווח: תקיפה בעומק לבנון | חיזבאללה לקח אחריות על הירי למטולה | פיקוד העורף על האזעקות באצבע הגליל: האירוע הסתיים | אזעקות נוספות באצבע הגליל | אזעקות באצבע הגליל | דיווחים באיראן על פיצוצים בטהרן ובאיספהאן | מפקד סנטקום: "השמדנו 17 ספינות - וצוללת איראנית" | דיווח בלבנון: דירה נפגעה בתקיפה אווירית בכפר בדרום המדינה | פיקוד העורף: הסתיים אירוע הירי במטולה |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

ביום רביעי האחרון (10.1.18), יצאנו ללוות תורמים של הקרן לידידות מקוריאה בבסיס יהודאי של מג"ב בירושלים. האורחים היו נציגים של ארגונים גדולים בקוריאה שתורמים ומגייסים כספים עבור הקרן לידידות. הקרן מאמצת במסגרת פרויקט "אמץ לוחם" 11 יחידות לוחמות (ביניהן מג"ב ירושלים), ב-9 אימוצים.

בין המבקרים היו: מנהלת בי"ס אייגל קוריאה, פסטור בכנסיית JOYUS CHURCH, נציג בכיר של הקרן לידידות בקוריאה שאחראי על תחום גיוס משאבים למען הפרויקטים של הקרן לידידות, ונציג בכיר בתוכנית CHRISTIAN BROADCASTING SYSTEM.

שניים ממפקדי מג"ב בבסיס יהודאי הציגו בפני האורחים סרטים הממחישים את הפעילות היומיומית השוטפת של מג"ב, וכן את האתגרים הטמונים בשירות מסביב לשעון בהגנה על אזרחי ירושלים ומדינת ישראל.

סביב שולחן הישיבות התנהלה שיחה ערה בנושא שימור המוטיבציה של הלוחמים. קוריאה הדרומית אשר גבולה מאוים על ידי שכנתה מצפון, משקיעה רבות בצבאה וחלק מהאורחים אף שירתו בצבא קוריאה.

תצוגת היכולת של לוחמי מג"ב כללה סוגי נשק שונים המשמשים את הלוחמים ביומיום. רב-פקד ד"ר טל משגב, הציג בפני האורחים את הציוד הנדרש ללוחם מג"ב במסגרת תפקידו ובפינוי הפגנות.

החלק האחרון של הסיור היה הדובדבן שבקצפת – הצצה נדירה להתנהלות של יחידת הכלבנים של מג"ב. הכלבן נתן לאורחים טעימה קטנה מתפקידם החשוב של הכלבים במלחמה בטרור. מחסנית מלאה בכדורים שהוחבאה  על ידי אחד האורחים בשטח ההדגמה אותרה במהירות על ידי הכלב, שמאומן באיתור חומרי נפץ בעזרת חוש הריח.

האורחים מקוריאה הודו ללוחמי מג"ב על האירוח והשיתוף הכן בתפקידם החשוב.

צילומים: דינה זלצמן