השחקן האמריקני ג'יימס רנסון הלך לעולמו בגיל 46 | גשר מודעי ייחסם מרח' פנחס ספיר בת"א לדרך מנחם בגין ברמת גן מחצות עד 5:00 | פעוט נפגע מרכב בפתח תקווה, מצבו בינוני | לוין הדליק נרות חנוכה בשער הר הבית: "חייבים להרחיב את שעות הפתיחה" | וויטקוף: "הפגישות שעסקו בסיום המלחמה באוקראינה היו יעילות" | דיווח: שיא הוצאות להורג בסעודיה במהלך 2025, רובן של נאשמים בעבירות סמים | אמו של החלל החטוף רני גואילי: "לא נוותר עד שהוא חוזר, חמאס מטעה אותנו" | קבוצת יהודים הותקפה בדרך להדלקת נרות בטורקיה: "לא רוצים פה ציונים" | השר סער: "זו האופוזיציה הגרועה, המבישה והכושלת בתולדות המדינה" | היועמ"שית על ועדת החקירה שיוזמת הממשלה: "פרסונלית ופסולה" | הרצוג לאחות הישראלי שחתר למגע נגד המחבל בסידני: "אומץ ליבו יוצא דופן" | כביש 34 נחסם מניר עם לצפון בעקבות תאונה | אלפים בבני ברק בתהלוכה לרגל שחרור עריקים ממעצר | הולך רגל נפגע מרכב בנצרת, מצבו קשה | יועמ"ש המשטרה: "חקירת הפצ"רית בשלב מתקדם, לקראת סיום וסיכום" | ראש ממשלת בריטניה שוחח עם טראמפ | הולך רגל נהרג מפגיעת רכב בכביש 34 סמוך לניר עם | משרד הבריאות: 3 כלבים נגועים בכלבת אותרו בגליל העליון ובשומרון | המשטרה עצרה נער בחשד שהשליך רימון בחדרה | לינדזי גראהם: "הרעיון שטורקיה תשתתף בכוח הייצוב בעזה יזעזע את ישראל" | הסנאטור לינדזי גראהם: "יש עדויות אמינות שאיראן חוזרת להעשיר אורניום" | הרמטכ"ל לחטיבה החרדית: "אתם המכבים של ימינו, נפתח גם קורס קצינים עבורכם" | ולטינה גרמידר ובנה מארק הם השניים שאותרו ללא רוח חיים בבת ים | צרפת תבנה נושאת מטוסים חדשה וגדולה יותר | צעירה מקדימה צורן נעצרה בחשד לתקיפת תינוקת שבה טיפלה | ישראלי בן 3 נפגע מארס של מדוזה מסוכנת בפיליפינים: "הוא בסכנת חיים" | הצעה מעודכנת לסגירת גל"צ הופצה לשרים, עמדת היועמ"שית טרם נמסרה | פועל נלכד במכונה במפעל בחדרה, מצבו קשה | עיריית קריית שמונה: בשעות 19:00-17:00 צפוי ירי של כוחותינו, ייתכנו הדי פיצוצים | שבעה חולצו משריפה שפרצה בבניין בבאר שבע |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

אומרים שכשמשהו הוא גדול, אבל ממש גדול, זה לפעמים קצת יותר מדי. כמו קבוצת כדורגל קטנה שגדלה לאט-לאט ומאבדת קשר עם האוהדים, או כמו חברה שהתחילה כמו משפחה ועם הזמן לעובד הזוטר אין מושג איך נראה המנכ"ל. כשדבר מסוים הוא קטן, יש בו משהו מיוחד, משפחתי, בוטיקי. בדיוק את הייחודיות הזאת אפשר למצוא בקשר בין חברת הארכיברים למפח"ט כפיר.

הארכיברים היא אחת החברות הכי קטנות שלוקחות חלק בפרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות. "מצד אחד," אומר חיים ביטנר מנכ"ל החברה, "מבחינת יכולות אנחנו קצת מוגבלים. אבל מצד שני, אני חושב שאנחנו עושים את הדברים עם נשמה יתרה".

חיים ממשיך ומספר שגם במפגשים עם החיילים מרגישים את זה. הביקורים ההדדיים עושים טוב לשני הצדדים וגם נותנים משהו מעבר, "מנקודת המבט שלי למפגשים האלה יש ערך חשוב מאוד מבחינת ההתייחסות לחברה הישראלית", הוא אומר.

חיים ביטנר מספר שעל אף שבחברת הארכיברים רוב העובדים לא מרוויחים משכורות גבוהות במיוחד, הוא בכל זאת רואה אצל העובדים רצון לחלוק. הפעילות עם מפח"ט כפיר מעוררת גאווה גדולה בקרב העובדים וגם תורמת לפן החברתי. בחלק מהמקרים, העובדים הם בעצם חיילים משוחררים מכפיר, שמגיעים לעבוד בחברה במסגרת הקשר המיוחד שנוצר, כך מספר הסמח"ט דרור שפיגל.

חברת הארכיברים משמשת את סגל המפח"ט לישיבות ודואגת לכל מה שרק צריך. דרור מגלה חצי בסוד שלמרות צניעותו של המנכ"ל ביטנר, העזרה של הארכיברים גולשת גם מעבר למפח"ט עצמו. "באופן טבעי, יש סיוע, תרומות ועזרה שמגיעה גם לגדודים. במיוחד לחיילים בודדים ונזקקים שבשבילם מדובר במתנות של ממש", ממשיך דרור.

כולם במפח"ט כפיר מכירים את חיים. באחד הטיולים שארגנה החברה למפח"ט הצטרפו עשרה חיילים בודדים וזכו להכיר מקרוב יותר את הקשר החם. וישנה גם שמועה, שאיש אינו מוכן לאשר ב-100%, לא חיים, לא דרור ואפילו לא פרטוק רס"ר היחידה. השמועה מספרת על תבוסה של המפח"ט לארכיברים באחד מימי הספורט של החטיבה.

נכון או לא נכון? הסוד הזה יישאר לנצח שמור במערכת. אומרים שחבל לתת לאמת להרוס סיפור טוב? אז חבל לתת לסיפור טוב להרוס קשר חם ואוהב.

 

IMG_6996 IMG_7018 IMG_7048 ‏‏עותק של DSCF3207