משרד הביטחון יממן ייצוג משפטי לפצועי צה"ל בוועדות רפואיות | צה"ל תקף כלים הנדסיים של חיזבאללה בדרום לבנון | הממשלה אישרה פה אחד: ישראל תפרוש מהשותפות הבינלאומית לממשל פתוח | קרלוס אלקראס מספרד זכה באליפות אוסטרליה הפתוחה בטניס | הממשלה אישרה: "אוניברסיטת קריית שמונה" תוקם בגליל | הטמפרטורות בצפון הנגב הגיעו קרוב ל-30 מעלות, בחוף הים של ת"א - 28.2 | נקבע מותה של הפעוטה שטבעה בבריכה בטייבה | הרמטכ"ל ערך בארה"ב שיחות אינטנסיביות עם בכירים אמריקנים | "פורום תקווה" על דברי גל הירש בעניין ההפגנות: אמר את המובן מאליו | דיווח: תקיפות אמריקניות נגד איראן - לא צפויות בטווח הזמן המיידי | מפקד חיל הים של משמרות המהפכה באיראן: "האויבים מנסים להפיץ ייאוש" | גופה אותרה בקדימה צורן, הנסיבות בבדיקה | תושב ירושלים נעצר בחשד שניסה להצית ילד בן 12 במהלך נסיעה באוטובוס | אישום: צעיר מהוד השרון השליך רימון והצית רכבים עקב סכסוך | מפגינים למען העלאת יהודי אתיופיה חסמו את צומת סינמה סיטי בירושלים | דיווח: "ישראל הודיעה לארה"ב שכל תקיפה של חיזבאללה תיענה בתגובה" | על רקע אפשרות של תקיפה באיראן: זמיר קיים דיונים עם בכירים אמריקנים | דיווח: כטב"ם תקף בדרום לבנון | רפתנים הפגינו בכניסה לישיבת הממשלה בקריית שמונה, שוטרים הרחיקו אותם | דיווח: משלחת של ארגון הבריאות העולמי תבדוק את המוכנות של מעבר רפיח לפתיחה | טורקיה: 8 הרוגים ו-26 פצועים בהתהפכות אוטובוס באנטליה | חברת התעופה KLM מחדשת את טיסותיה לישראל | אישום: 10 חברי חוליה סחטו וירו על ביתו של קבלן מרמת הגולן | חמינאי: "אם ארה"ב תפתח במלחמה - תפרוץ מלחמה אזורית" | חתן פרס ישראל בחקר הכימיה וההנדסה הכימית - פרופ' רשף טנא | השירות המטאורולוגי: "אלה טמפרטורות שלא היו הרבה זמן, נראה שהחורף נעלם" | צה"ל: השמדנו מנהרה באורך מאות מטרים בחאן יונס, אמל"ח נתפס | ראש המל"ל של רוסיה הגיע לביקור בסין: "ידון בסוגיות של ביטחון בינלאומי" | הוכרז סכסוך עבודה בענף המנופאים - בדרישה להסכם שיעגן הוראות בטיחות | מנכ"ל "מועצת השלום" בעזה: "מודאג מהמצב, על כולם לקיים את הפסקת האש" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

כשמדברים על "מועדון חבר", הדבר הראשון שעולה בראש הוא הטבות. מוסד שהופך את חייהם של גמלאי צה"ל ואנשי קבע להרבה יותר נוחים ומשתלמים.

מה שאנשים לא יודעים, זה שמועדון חבר מתנהג כמו חברה מאמצת לכל דבר ועניין, כשזה נוגע לפרויקט "אמץ לוחם" של האגודה למען החייל. לפני יותר מעשור החל המועדון לאמץ את גדוד "שלח" מחטיבה 401 של עוצבת הפלדה, קשר שהפך מאז לסיפור הצלחה נהדר.

"חבר היא לא חברה רגילה", אומרת תמי גורמן-כהן, סמנכ"ל השיווק, שירות, אחריות חברתית ותקשורת בחבר, "העובדים פה הם לא עובדים רגילים בחברה עסקית. כל אחד מהם מרגיש שליחות וגאוות יחידה לעבוד ב"חבר". כולם רוצים לתרום וזה פשוט מחמם את הלב".

גיל בן שאול, יו"ר "חבר" ורמ"ח פרט באכ"א, מוסיף על דבריה: "חבר זה גוף שמטפל בגמלאי צה"ל ומשרתי הקבע, ורוב האנשים שעובדים אצלנו הם משוחררי צבא. הרצון שלהם להתחבר לצבא של היום, לחיילים הלוחמים בשטח, הוא גדול ומרגש. הם חלק מהסיבה העיקרית שהאימוץ מחזיק כבר יותר מעשר שנים."

מהצד השני, נמצאים הלוחמים, שמקבלים את האהבה הגדולה ויודעים להעריך אותה. "החיילים יודעים מאיפה מגיע כל הטוב הזה שהם מקבלים. הכובע וחולצת ה-Dry Fit, הטלוויזיה שהם זכו בה", אומר ירון סבג רס"ר גדוד שלח. "החברים שלנו ממועדון חבר נהנים לראות את הלוחמים מבסוטים, זה מרגש אותם", הוא אומר ומוסיף, "הבאנו את גיל ותמי לקו נחל גולן בשיא החורף, הבסיס היה במצב מחריד, הכל היה מלא בוץ. בלי יותר מדי שאלות תוך זמן קצר הם דאגו לווילונות בחדרים, פינת ישיבה, מועדון. זה היה מדהים". ירון מספר גם על חייל, נשוי עם שני ילדים, שלא היה לו כסף כדי לקנות לעצמו מכונת גילוח. בעזרת כספי האימוץ של חבר, דאג לו ירון למכונה חדשה והוריד ממנו לפחות דאגה אחת.

בחבר מודעים לחשיבות הרבה של התרומה הכספית, אבל מתגאים הרבה יותר בפעילויות המשותפות שלהם עם הגדוד. "באחד משיתופי הפעולה, הבאנו ילדים מהצפון ( מעמותת חינוך לפסגות) לביקור בגדוד. במהלך פריסה משותפת, הילדים חילקו לכל חייל שי שהכינו בעצמם וזכו לשמוע הסברים וסיפורים מהמג"ד על הטנקים השונים", משחזרת תמי.

לפעמים התרומה מתבטאת בדברים פשוטים יותר, כמו ימי ספורט (הגדוד תמיד מנצח במשחק הכדורגל המסורתי, גם כשהם משאילים לעובדי חבר שחקני חיזוק), טקסים ואירוח הגדוד לצורך פגישות. ויש גם את הדברים שהם ה"אקסטרה מייל", כמו לרכוש רדיאטורים לחיילים נזקקים בחורף או סתם לתת שי סמלי וברכה לכל חייל שחוגג יום הולדת.

"אנחנו גאים מאוד באימוץ הזה", מסכם גיל, "זו חובה של כל חברה כלכלית להחזיר למקום שהיא פועלת בו. תרומה לקהילה זה נושא חשוב ואין יותר 'קהילה' מאשר החיילים הלוחמים של צה"ל". מבחינת תמי, היא פשוט מודה ל"חבר" שנתן לה את הזכות לקחת חלק בתרומה לקהילה בכלל ופרויקט "אמץ לוחם" בפרט. "כשאתה תורם הלב שלך גדל ומתרחב, שאתה נתרם הרבה יותר".

תמונה_טנק אירוע_אמץ_לוחם_בקריה אירוע_אמץ_לוחם_בקריה_(2) יור_חבר_באירוע_אמץ_לוחם