כשמדברים על "מועדון חבר", הדבר הראשון שעולה בראש הוא הטבות. מוסד שהופך את חייהם של גמלאי צה"ל ואנשי קבע להרבה יותר נוחים ומשתלמים.
מה שאנשים לא יודעים, זה שמועדון חבר מתנהג כמו חברה מאמצת לכל דבר ועניין, כשזה נוגע לפרויקט "אמץ לוחם" של האגודה למען החייל. לפני יותר מעשור החל המועדון לאמץ את גדוד "שלח" מחטיבה 401 של עוצבת הפלדה, קשר שהפך מאז לסיפור הצלחה נהדר.
"חבר היא לא חברה רגילה", אומרת תמי גורמן-כהן, סמנכ"ל השיווק, שירות, אחריות חברתית ותקשורת בחבר, "העובדים פה הם לא עובדים רגילים בחברה עסקית. כל אחד מהם מרגיש שליחות וגאוות יחידה לעבוד ב"חבר". כולם רוצים לתרום וזה פשוט מחמם את הלב".
גיל בן שאול, יו"ר "חבר" ורמ"ח פרט באכ"א, מוסיף על דבריה: "חבר זה גוף שמטפל בגמלאי צה"ל ומשרתי הקבע, ורוב האנשים שעובדים אצלנו הם משוחררי צבא. הרצון שלהם להתחבר לצבא של היום, לחיילים הלוחמים בשטח, הוא גדול ומרגש. הם חלק מהסיבה העיקרית שהאימוץ מחזיק כבר יותר מעשר שנים."
מהצד השני, נמצאים הלוחמים, שמקבלים את האהבה הגדולה ויודעים להעריך אותה. "החיילים יודעים מאיפה מגיע כל הטוב הזה שהם מקבלים. הכובע וחולצת ה-Dry Fit, הטלוויזיה שהם זכו בה", אומר ירון סבג רס"ר גדוד שלח. "החברים שלנו ממועדון חבר נהנים לראות את הלוחמים מבסוטים, זה מרגש אותם", הוא אומר ומוסיף, "הבאנו את גיל ותמי לקו נחל גולן בשיא החורף, הבסיס היה במצב מחריד, הכל היה מלא בוץ. בלי יותר מדי שאלות תוך זמן קצר הם דאגו לווילונות בחדרים, פינת ישיבה, מועדון. זה היה מדהים". ירון מספר גם על חייל, נשוי עם שני ילדים, שלא היה לו כסף כדי לקנות לעצמו מכונת גילוח. בעזרת כספי האימוץ של חבר, דאג לו ירון למכונה חדשה והוריד ממנו לפחות דאגה אחת.
בחבר מודעים לחשיבות הרבה של התרומה הכספית, אבל מתגאים הרבה יותר בפעילויות המשותפות שלהם עם הגדוד. "באחד משיתופי הפעולה, הבאנו ילדים מהצפון ( מעמותת חינוך לפסגות) לביקור בגדוד. במהלך פריסה משותפת, הילדים חילקו לכל חייל שי שהכינו בעצמם וזכו לשמוע הסברים וסיפורים מהמג"ד על הטנקים השונים", משחזרת תמי.
לפעמים התרומה מתבטאת בדברים פשוטים יותר, כמו ימי ספורט (הגדוד תמיד מנצח במשחק הכדורגל המסורתי, גם כשהם משאילים לעובדי חבר שחקני חיזוק), טקסים ואירוח הגדוד לצורך פגישות. ויש גם את הדברים שהם ה"אקסטרה מייל", כמו לרכוש רדיאטורים לחיילים נזקקים בחורף או סתם לתת שי סמלי וברכה לכל חייל שחוגג יום הולדת.
"אנחנו גאים מאוד באימוץ הזה", מסכם גיל, "זו חובה של כל חברה כלכלית להחזיר למקום שהיא פועלת בו. תרומה לקהילה זה נושא חשוב ואין יותר 'קהילה' מאשר החיילים הלוחמים של צה"ל". מבחינת תמי, היא פשוט מודה ל"חבר" שנתן לה את הזכות לקחת חלק בתרומה לקהילה בכלל ופרויקט "אמץ לוחם" בפרט. "כשאתה תורם הלב שלך גדל ומתרחב, שאתה נתרם הרבה יותר".