בכיר איראני: "אם ארה"ב באמת דואגת לחייליה, עדיף לה לעזוב את האזור" | הצלב האדום: יש לרתום את המומנטום שנוצר לשיפור המצב ההומניטרי בעזה | איראן: ההכרזה האירופית על משמרות המהפכה כארגון טרור - טעות אסטרטגית | משחתת של צבא ארה"ב עגנה בנמל אילת | אישום נגד ולדימיר דנילוב: דקר למוות את אשתו אינה והודיע לילדים "אין אמא" | המשטרה ניטרלה מטען חבלה מאולתר בשכונת מגורים בלוד | ח"כ אילוז: "דברי מוטי בבצ'יק על הפטור מגיוס - הכרזת מלחמה על הציבור המשרת" | הדוגמנית והשחקנית טל ברקוביץ' נהרגה בתאונה בגיל 41 | פיקוד מרכז השלים תרגיל חירום בשיתוף שב"כ, המשטרה, מג"ב ומד"א | טניס: גיא ששון זכה בטורניר הזוגות בכיסאות גלגלים באליפות אוסטרליה | צה"ל: זיהינו 8 מחבלים שיצאו ממנהרה ברפיח - 3 מהם חוסלו, מרדף אחר היתר | אישום: תושב קריית שמונה שדד באיומי סכין יותר מ-15 אלף שקלים מחנות בעיר | אזרבייג'ן לאיראן: לא נאפשר שימוש במרחב האווירי שלנו לצורך פעילות צבאית נגדכם | דיווח: אחת האפשרויות שהוצגה בפני טראמפ - פשיטת קומנדו בתוך איראן | התחזית: חם מהרגיל לעונה, סיכוי לאובך בדרום; בלילה ייתכן גשם קל בצפון | דוח העוני: ‏880 אלף ילדים בישראל חיים בעוני – השיעור הגבוה במדינות המפותחות | שני גברים נפצעו קשה בתאונה בין 2 כלי רכב פרטיים בראשון לציון | דיווח: טראמפ יבחר בקווין וורש לתפקיד יו"ר הפדרל ריזרב במקום ג'רום פאוול | טראמפ איים על קנדה ב-50% מכס על מטוסים שנמכרים לארה"ב | הבית הלבן: נטיל מכסים על סחורות ממדינות שמספקות נפט לקובה | טראמפ אישר ששוחח עם איראן: "אמרתי להם 'בלי גרעין - ותפסיקו להרוג מפגינים'" | טראמפ: אכריז היום על המועמד שלי לתפקיד יו"ר הבנק המרכזי | רוכב אופנוע נפצע קשה במהלך רכיבה בתל אביב | דיווחים בארה"ב: הבנות בין הדמוקרטים לטראמפ שימנעו את השבתת הממשל | יהודייה חולצה מיריחו, הנסיבות מתוחקרות | שניים נפצעו מדקירות במזרח ירושלים, אחד מהם במצב קשה | סשה טרופנוב בריאיון: אזרחים תקפו אותי אחרי שנחטפתי לעזה, הוטרדתי מינית בשבי | רוכב אופנוע נפגע מרכב ליד קריית ארבע, מצבו קשה | חוסל מחבל שחצה את הקו הצהוב בדרום הרצועה | דיווח: טראמפ קיבל תדרוכים על תוכניות שונות לתקיפה אפשרית באיראן |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

 

לכל חייל יש לפחות רגע אחד משמעותי במהלך השירות שלו. עבור לוחמים, העוברים מסלול הכשרה ארוך ומפרך, יש לא מעט רגעים משמעותיים שוודאי ייחרטו לרבים מהם בזיכרון. בין אם מדובר בסוף טירונות או בטקס סיום מסלול, לוחמי גדוד סער וגדס"ר גבעתי מנציחים אירועים חשובים אלו בזכות תרומתה המשמעותית של חברת אלביט.

במסגרת האימוץ, נהנות היחידות משימוש במתקני החברה לצורכי פגישות, ישיבות והכנות צוות, אשר מנוצלים בין היתר גם לטובת היערכות לקראת עלייה לקו. העובדים באלביט מעורבים גם הם בתהליך, הם מעבירים לחיילים סיורים בשטח החברה, מציגים להם מוצרים חדשים ונרתמים לכל משימה או בקשה.

ניר בן חמו, מפקד גדס"ר גבעתי, מספר "החברה עוזרת לנו הרבה, הסיוע שהם נותנים כל שנה מגיע לחיילים והוא מאוד משמעותי ליחידה. זה מאפשר לנו להעשיר את הלוחמים ולדוגמה בטקסים של סוף מסלול, חיילים מקבלים חולצות ותיקים וכובע בעזרת הכסף שהם נותנים".

מלבד התרומה הכלכלית הגדולה, רואה אלביט בקשר האישי עם היחידות חלק בלתי נפרד מהאימוץ. הסיוע הנרחב בא לידי ביטוי בכל תחומי הפעילות של היחידות, הן בהיבט המקצועי והן בהיבט האישי. "הם עוזרים לנו בעבודות לחיילים שיוצאים למיוחדת, באירוח אצלם בחדרים, כל מה שאנחנו צריכים מעבר. גם עזרה פרטנית לחיילים", מספר דוד פרג'ון, רס"ר גדוד סער.  "הקשר איתם הוא מצוין, הם גמישים מאוד, קשובים מאוד… הקשר סדור ורציף", מוסיף ניר.

מיכל הלוי, סמנכ"לית משאבי אנוש באלביט, מסבירה "אנחנו בקשר שוטף על בעיות פרטניות. היה לנו חייל שהזדקק לארון או מיטה או מקרר. זה נפתר בתוך שניות, יש היענות גבוהה".

הקשר המיוחד בין אלביט ליחידות המאומצות מתוחזק גם באמצעות האירועים השונים שלהן. החברה מזמינה את חיילי היחידות לאירועי חברה, הופעות והרמות כוסית ואילו היחידות מזמינות את עובדי החברה לערבי יחידה וימי ספורט. "זה שיש להם גיבוי מתעשיות במדינה, אני חושבת שזה נותן תחושה מאוד טובה, החיבור בין תעשייה לצבא. זה חיבור לא טריוויאלי שלא קיים במקומות אחרים", מסבירה מיכל.

השנה מציינת אלביט שמונה שנים של אימוץ, ונראה שצפויות לנו עוד הרבה שנים של עשייה ונתינה למען החיילים.

מיכל מסכמת: "זו גאווה גדולה, חיבור גדול. יש היענות גדולה לכל בקשה שלנו בהקשר של החיילים. תחושת הגאווה לעובדה שאני עושה משהו למען מישהו אחר. אנחנו איתם כל הזמן, לאורך כל הדרך".

 

4 6 7