סעודיה: יירטנו שלושה טילים בליסטיים ששיגרה איראן | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים במטולה | אזעקות במטולה | ארה"ב: סיכמנו עם ונצואלה לחדש את היחסים הדיפלומטיים | הגסת': "כמות האש באיראן תגדל. נוכל לפעול מעוד בסיסים" | דיווחים: פיצוצים במרכז איראן | מפקד סנטקום: "פגענו בנושאת רחפנים איראנית. אנחנו נלחמים כדי לנצח" | מפקד סנטקום: "מפציצי B-2 הטילו עשרות פצצות חודרות באיראן בשעה האחרונה" | שר ההגנה האמריקני על איראן: "רק התחלנו להילחם - ובאופן מכריע" | טראמפ כשמסי לצידו: דיפלומטים איראנים - תערקו ותקבלו חסינות | טראמפ: "לאיראנים אין הגנה אווירית, השיגורים נעלמו. חוץ מזה הם במצב מצוין" | דיווחים על שברי יירוט ביישובים שונים במרכז הארץ | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים | נבדק אם שוגר טיל עם ראש מתפצל | מד"א: עד כה לא דווח על נפגעים | אזעקות נוספות במרכז הארץ | אזעקות במרכז | צה"ל: פתחנו בגל תקיפות בדאחייה | דיווח על תקיפות בדאחייה | זוהו שיגורים נוספים מאיראן, אזעקות ייתכנו במרכז | הדי פיצוצים חזקים במרכז, הטיל נפל בשטח פתוח - ולא יופעלו אזעקות | חשש לחדירת כטב"ם באזורים נרחבים בגליל | דיווח: כטב"ם פגע בשדה נפט של חברה אמריקנית בכורדיסטן העיראקית | זוהו שיגורים מאיראן, אזעקות צפויות ברחבי המרכז | צה"ל: קצין ולוחם בגבעתי נפצעו קשה ובינוני מירי נ"ט בדרום לבנון | איראן שיגרה עד כה 80% פחות טילים לעומת הצפי בישראל | דיווח: כטב"מים איראניים פגעו במחנה של מתנגדי המשטר בכורדיסטן העיראקית | סילמן קוראת לטראמפ: תטיל סנקציות על בהרב-מיארה ויצחק עמית | כ-200 מטרות הותקפו במהלך היום במערב ובמרכז איראן | מד"א: לא התקבלו דיווחים על נפגעים בירי לצפון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

 

לכל חייל יש לפחות רגע אחד משמעותי במהלך השירות שלו. עבור לוחמים, העוברים מסלול הכשרה ארוך ומפרך, יש לא מעט רגעים משמעותיים שוודאי ייחרטו לרבים מהם בזיכרון. בין אם מדובר בסוף טירונות או בטקס סיום מסלול, לוחמי גדוד סער וגדס"ר גבעתי מנציחים אירועים חשובים אלו בזכות תרומתה המשמעותית של חברת אלביט.

במסגרת האימוץ, נהנות היחידות משימוש במתקני החברה לצורכי פגישות, ישיבות והכנות צוות, אשר מנוצלים בין היתר גם לטובת היערכות לקראת עלייה לקו. העובדים באלביט מעורבים גם הם בתהליך, הם מעבירים לחיילים סיורים בשטח החברה, מציגים להם מוצרים חדשים ונרתמים לכל משימה או בקשה.

ניר בן חמו, מפקד גדס"ר גבעתי, מספר "החברה עוזרת לנו הרבה, הסיוע שהם נותנים כל שנה מגיע לחיילים והוא מאוד משמעותי ליחידה. זה מאפשר לנו להעשיר את הלוחמים ולדוגמה בטקסים של סוף מסלול, חיילים מקבלים חולצות ותיקים וכובע בעזרת הכסף שהם נותנים".

מלבד התרומה הכלכלית הגדולה, רואה אלביט בקשר האישי עם היחידות חלק בלתי נפרד מהאימוץ. הסיוע הנרחב בא לידי ביטוי בכל תחומי הפעילות של היחידות, הן בהיבט המקצועי והן בהיבט האישי. "הם עוזרים לנו בעבודות לחיילים שיוצאים למיוחדת, באירוח אצלם בחדרים, כל מה שאנחנו צריכים מעבר. גם עזרה פרטנית לחיילים", מספר דוד פרג'ון, רס"ר גדוד סער.  "הקשר איתם הוא מצוין, הם גמישים מאוד, קשובים מאוד… הקשר סדור ורציף", מוסיף ניר.

מיכל הלוי, סמנכ"לית משאבי אנוש באלביט, מסבירה "אנחנו בקשר שוטף על בעיות פרטניות. היה לנו חייל שהזדקק לארון או מיטה או מקרר. זה נפתר בתוך שניות, יש היענות גבוהה".

הקשר המיוחד בין אלביט ליחידות המאומצות מתוחזק גם באמצעות האירועים השונים שלהן. החברה מזמינה את חיילי היחידות לאירועי חברה, הופעות והרמות כוסית ואילו היחידות מזמינות את עובדי החברה לערבי יחידה וימי ספורט. "זה שיש להם גיבוי מתעשיות במדינה, אני חושבת שזה נותן תחושה מאוד טובה, החיבור בין תעשייה לצבא. זה חיבור לא טריוויאלי שלא קיים במקומות אחרים", מסבירה מיכל.

השנה מציינת אלביט שמונה שנים של אימוץ, ונראה שצפויות לנו עוד הרבה שנים של עשייה ונתינה למען החיילים.

מיכל מסכמת: "זו גאווה גדולה, חיבור גדול. יש היענות גדולה לכל בקשה שלנו בהקשר של החיילים. תחושת הגאווה לעובדה שאני עושה משהו למען מישהו אחר. אנחנו איתם כל הזמן, לאורך כל הדרך".

 

4 6 7