רוכב קורקינט נפגע מרכב סמוך לכפר סבא, מצבו קשה | ראש ה-FBI: ממשל ביידן תפס מסמכים שלי שלא כדין במהלך חקירתו של טראמפ ב-2022 | נעצרה פעילת ימין שירקה על שוטרים בהפגנה סמוך לביתה של לוסי אהריש | סגן נשיא ארה"ב נפגש עם שר החוץ של איחוד האמירויות | המשטרה פיזרה מפגינים חרדים שחסמו את תוואי הרכבת הקלה בי-ם | פעילי ימין מפגינים שוב סמוך לביתה של לוסי אהריש בת"א | החל מ-1 במרץ: חברת התעופה KLM מבטלת את הטיסות בקו אמסטרדם-ת"א | בישראל מעריכים פעם נוספת: הסיכוי לתקיפה באיראן גבוה | חברת "פלאפון" הודיעה על פיטורי 150 עובדים | הערכה: הטיוטה האיראנית לא עומדת בתנאי הסף של ארה"ב במו"מ | חיילת ישראלית משוחררת נעצרה בטורקיה - והושבה לארץ בלחץ אמריקני | וויטקוף: "כל הסכם גרעין עם איראן חייב להיות תקף לצמיתות" | פועל נפצע קשה מפגיעת חפץ כבד באתר בנייה בי-ם | ילד נפגע מרכב בטייבה, מצבו קשה | היועמ"שית אישרה: נתניהו יזומן לעדות בפרשת "הפגישה הלילית" | עקב חשד להעסקת שב"חים: צו סגירה ל"שיפודי פינת השלושה" בתל אביב | ראש אח"מ על פרשת הפצ"רית: החקירה לא העלתה חשד נגד היועמ"שית ופרקליט המדינה | אוחנה העניק לר"מ הודו את "עיטור הכנסת", האופוזיציה: "המציא פרס מטעם עצמו" | המתווך הפלסטיני-אמריקני בחבח: "ארה"ב מכינה מתווה לפירוק חמאס מנשקו" | צעירה נפצעה קשה בתאונת בכביש 60 סמוך לעלי | ראש העיר אשקלון בישיבה הראשונה לאחר מעצרו: "בטוח שיסתיים בכלום" | מודי סיים את נאומו במליאה ב"עם ישראל חי!" | מודי נואם בכנסת: "הודו עומדת לצד ישראל ברגע הזה - וגם אחריו" | לפיד דיבר שניות בודדות, ופנה למודי: "מה שקרה פה לא קשור אליך, תודה שבאת" | גורם בבריטניה מכחיש את הדיווח: לא עצרנו את תהליך מסירת השליטה בצ'גוס | חברי "כחול לבן" חזרו למליאה לנאום נתניהו, ששיבח את מודי: "חבר אמיתי של ישראל" | אוחנה בירך את מודי: "שינה את הודו, עמד לצידנו אחרי 7/10" | חברי האופוזיציה יצאו מהמליאה בעת נאום אוחנה, ח"כים לשעבר תפסו את המושבים | באופוזיציה יחרימו את אוחנה ונתניהו, אבל ישתתפו בנאום ר"מ הודו בכנסת | מודי הגיע לישיבת המיוחדת בכנסת, נתניהו סירב להתייחס להחרמת נשיא העליון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

 

לכל חייל יש לפחות רגע אחד משמעותי במהלך השירות שלו. עבור לוחמים, העוברים מסלול הכשרה ארוך ומפרך, יש לא מעט רגעים משמעותיים שוודאי ייחרטו לרבים מהם בזיכרון. בין אם מדובר בסוף טירונות או בטקס סיום מסלול, לוחמי גדוד סער וגדס"ר גבעתי מנציחים אירועים חשובים אלו בזכות תרומתה המשמעותית של חברת אלביט.

במסגרת האימוץ, נהנות היחידות משימוש במתקני החברה לצורכי פגישות, ישיבות והכנות צוות, אשר מנוצלים בין היתר גם לטובת היערכות לקראת עלייה לקו. העובדים באלביט מעורבים גם הם בתהליך, הם מעבירים לחיילים סיורים בשטח החברה, מציגים להם מוצרים חדשים ונרתמים לכל משימה או בקשה.

ניר בן חמו, מפקד גדס"ר גבעתי, מספר "החברה עוזרת לנו הרבה, הסיוע שהם נותנים כל שנה מגיע לחיילים והוא מאוד משמעותי ליחידה. זה מאפשר לנו להעשיר את הלוחמים ולדוגמה בטקסים של סוף מסלול, חיילים מקבלים חולצות ותיקים וכובע בעזרת הכסף שהם נותנים".

מלבד התרומה הכלכלית הגדולה, רואה אלביט בקשר האישי עם היחידות חלק בלתי נפרד מהאימוץ. הסיוע הנרחב בא לידי ביטוי בכל תחומי הפעילות של היחידות, הן בהיבט המקצועי והן בהיבט האישי. "הם עוזרים לנו בעבודות לחיילים שיוצאים למיוחדת, באירוח אצלם בחדרים, כל מה שאנחנו צריכים מעבר. גם עזרה פרטנית לחיילים", מספר דוד פרג'ון, רס"ר גדוד סער.  "הקשר איתם הוא מצוין, הם גמישים מאוד, קשובים מאוד… הקשר סדור ורציף", מוסיף ניר.

מיכל הלוי, סמנכ"לית משאבי אנוש באלביט, מסבירה "אנחנו בקשר שוטף על בעיות פרטניות. היה לנו חייל שהזדקק לארון או מיטה או מקרר. זה נפתר בתוך שניות, יש היענות גבוהה".

הקשר המיוחד בין אלביט ליחידות המאומצות מתוחזק גם באמצעות האירועים השונים שלהן. החברה מזמינה את חיילי היחידות לאירועי חברה, הופעות והרמות כוסית ואילו היחידות מזמינות את עובדי החברה לערבי יחידה וימי ספורט. "זה שיש להם גיבוי מתעשיות במדינה, אני חושבת שזה נותן תחושה מאוד טובה, החיבור בין תעשייה לצבא. זה חיבור לא טריוויאלי שלא קיים במקומות אחרים", מסבירה מיכל.

השנה מציינת אלביט שמונה שנים של אימוץ, ונראה שצפויות לנו עוד הרבה שנים של עשייה ונתינה למען החיילים.

מיכל מסכמת: "זו גאווה גדולה, חיבור גדול. יש היענות גדולה לכל בקשה שלנו בהקשר של החיילים. תחושת הגאווה לעובדה שאני עושה משהו למען מישהו אחר. אנחנו איתם כל הזמן, לאורך כל הדרך".

 

4 6 7