חיברנו יחד נציגים מחברות ויחידות שונות המשתתפות בפרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות. התוצאה: מארג מרגש של הצלחות, שכל אחת נראית קצת אחרת.
לצפייה בסרט:
"י.ח. דמרי ויחידת החץ 'חרב מגן' זו כבר משפחה אחת שרצה ביחד כבר שבע שנים", אומר סא"ל גיל גולוב, מפקד 'חרב מגן'. "בצוק איתן ביקשנו עזרה לחיילים שנמצאים ימים כלילות ועובדים שעות על גבי שעות. לא עברו 24 שעות וכל הלוחמים והלוחמות קיבלו חבילות שי מדהימות. האושר שהיה להם בעיניים היה שווה הכול".
יגאל דמרי, מנכ"ל החברה המאמצת, י.ח דמרי, הוא זה שנתן לעובדיו יד חופשית להעניק ליחידה כל מה שהיא צריכה. "זה מרגש כשאתה יודע שאתה תומך במישהו, ביחידה או בחיילים, זה עושה לך טוב", הוא מספר.
השילוב בין י.ח. דמרי ויחידת 'חרב מגן' הוא רק דוגמה אחת לקשר בין חברה מאמצת לבין יחידה מאומצת. במסגרת פרויקט אמץ לוחם של ההאגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות, האגודה למען החייל מקשרת בין חברות ותורמים בישראל ובעולם לבין גדודי לוחמים. סכום התרומה השנתי לכל יחידה הוא כ-100 אלף שקל, ומופנה לרווחת החיילים ולפעילות לאוכלוסיות מיוחדות ביחידה המאומצת.
גם משה קפלינסקי, מנכ"ל נשר, המאמצת את יחידת נח"ל שחם, מפאו"ג עזה וחטמ"ר צפונית עזה, מספר על צוק איתן בהתרגשות. "כשהלוחמים יצאו להפוגה היינו אתם ועשינו להם על האש. כששאלנו את עובדי החברה מי מוכן לנסוע ולעזור, הגענו למצב שפשוט לא היה לנו מקום לכולם ברכבים".
שמעון אלקבץ, סמנכ"ל חברת הראל, המאמצת את גדודי אבירי הצפון והדרום, מוסיף כי "אנחנו שמחים שיש לנו את היכולת לתת ולאמץ את חיילי צה"ל, הם הילדים שלנו. אנחנו משתדלים לתת הכי הרבה ומקבלים מהגדודים בתמורה פי כמה. יש קרבה שנוצרת בין הגדודים לבין העובדים, וזה הופך אותנו למשפחה אחת."
פרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות הוא חוצה גבולות. עדות חיה לכך היא סיפורו של פיטר לק היל, איש עסקים מאנגליה וחייל בודד לשעבר, אשר מזדהה באופן טבעי עם החיילים הבודדים. "אני יודע איך זה מרגיש. כשאני רואה חייל מחייך בזכות הטבה שהוא לא היה יכול לקבל בדרך אחרת, זה נותן לי תחושה טובה. מאוד טובה".
ואם פיטר היה צריך הוכחה לתרומה שלו, הוא מקבל אותה מאל"מ יובל בן דוב, מפקדת ביסל"ת, "החיבוק שאנחנו מקבלים מפרויקט אמץ לוחם מאפשר לנו כצבא לעשות יותר".
"זה משהו שמאוד עוזר לנו, אנחנו יכולים לתת לחיילים דברים שבדרכים הרגילות קשה לנו להביא", מוסיף סא"ל צחי גולדרינג, מפקד קורס מפקדים שיבטה. "זה נותן להם תחושה שמישהו דואג להם, חושב עליהם ועוזר להם. היכולת של אנשים לא להיכנס לקונכייה שלהם ובאמת לעזור במקומות שהכי צריך מבחינת אידאלים וערכים, זה הדבר הכי נעלה מבחינתי. לבוא ולעזור לחיילים".
אפי הלרשטיין, סמנכ"ל האגודה למען החייל, מסכם: "כשרואים מה קרה בעשר השנים האחרונות מאז החל הפרויקט הזה, אפשר להסתכל בסיפוק, שכל יחידות השדה של צה"ל מאומצות ומממשות את החזון שהיה בייסוד הקמתו של הפרויקט".
המאמצים והלוחמים רוקמים יחד קשר אמיץ ומופלא, הבא לידי ביטוי בקשר אימהי – שמצמיח קרבה, קשר אבהי – שמעניק עוצמה, קשר אחים – שעוטף באחווה. ובזכותכם, כולנו משפחה אחת.