עקב האובך: זיהום האוויר שנמדד בתל-אביב ובירושלים הוא הגבוה ביותר בעולם | השירות המטאורולוגי: האובך מתחיל לשקוע, איכות האוויר תשתפר בשעות הקרובות | צה"ל: הכוחות סיכלו ניסיון הברחת אמל"ח באמצעות רחפן לשטח ישראל | המשטרה עצרה שני חשודים בתוך מרדף באזור טירת הכרמל | רוביו: רוסיה מאבדת כ-7,000 חיילים מדי שבוע | רוביו: "מאמינים שאירופה יכולה לשרוד, נועדנו להיות יחד" | יו"ר האיחוד האפריקני: "השמדת העם הפלסטיני חייבת להיפסק" | שלג יורד בחרמון, הטמפרטורות ירדו ל-0 מעלות | גבר נפצע בינוני באירוע אלימות בבאר שבע | ארה"ב: ממשל טראמפ הפשיר 30 מיליון דולר שיועדו לעיריית ניו יורק | תחזית מזג האוויר: התקררות ניכרת - וגל אובך כבד | ארה"ב: נפסל משפטם של מתפרעים אנטי-ישראלים באונ' סטנפורד | צבא ארה"ב תקף "סירת סמים" נוספת בים הקריבי: "3 נהרגו" | דיווח: וויטקוף וקושנר ינהלו מו"מ עם איראן בז'נבה - במקביל לשיחות עם רוסיה | רויטרס: צבא ארה"ב מתכונן למבצע ממושך באיראן "שעשוי להימשך שבועות" | רוכב אופנוע נפצע קשה בתאונה בנוף הגליל | ארה"ב: המשרד לביטחון המולדת יושבת עקב מאבק בין הדמוקרטים לרפובליקנים | טראמפ נשאל איך איראן יכולה למנוע תקיפה: "לתת לנו את ההסכם הנכון" | טראמפ: חילופי משטר באיראן - הדבר הכי טוב שיכול לקרות | קובה: שריפה פרצה במתקן לזיקוק נפט בהוואנה | ארה"ב: שלחנו לוונצואלה ציוד רפואי במשקל שש טונות | ארה"ב: חקירה נגד אונ' לינקולן ממוריאל בטנסי בחשד לאפליית סטודנטים יהודים | ארה"ב הסירה סנקציות מוונצואלה: חמש ענקיות נפט יוכלו לפעול בשטחה | רוכב אופנוע נפגע מרכב בירושלים, מצבו קשה | מקרון: גם במקרה של הסדר באוקראינה, נצטרך להתמודד עם התוקפנות הרוסית | טראמפ: קשה לעשות הסכם עם איראן, השמדנו לחלוטין את מתקני הגרעין | צרפת: חמוש בסכין תקף שוטרים בשער הניצחון בפריז ונוטרל ביריות | דיווח בארה"ב: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה שונות באיראן וטרם קיבל החלטה | טראמפ בביקורת על זלנסקי: "רוסיה רוצה עסקה, הוא צריך להתחיל לזוז" | טראמפ ממשיך בלחץ על הרצוג: "אני חושב שנתניהו יקבל חנינה" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

ילדים הם נלהבים ואנרגטיים מטבעם, את זה כולנו יודעים. אבל כל מי שנכנס לבית הספר ברנר בהרצליה בבוקר יום ראשון, יכול היה להרגיש שמדובר בהתלהבות מסוג אחר. החיילים עוד לא הגיעו בעקבות מזג האוויר הגשום שפתח את היום, אך לאחר מכן הסערה כבר שקטה ובאוויר הייתה הרגשה של יום חג.

כ-100 לוחמים מיחידת עוז יחד עם עובדי "הפניקס", החברה המאמצת שלהם, הגיעו במסגרת פרויקט "אמץ לוחם" בקהילה לקחת חלק בפעילות עם ילדי בית הספר בשיתוף עמותת "אור ירוק". החיילים, יחד עם מספר מתנדבים מאור ירוק, העבירו לתלמידי כיתות א'-ו' תכנים חינוכיים בנושא בטיחות בדרכים.
הפעילות נפתחה עם מילותיה הנוגעות של איילת, מנהלת בית הספר שסיפרה ללוחמים על בנה בן ה-17 שנהרג בתאונת דרכים. ארבעה חברים נסעו ביום בשישי בלילה והנהג לא היה זהיר מספיק ועשה תאונה. בנה של איילת וחברו שישב לידו במושב האחורי נהרגו במקום, הנהג לא נפגע כלל והחבר שלידו נפצע. שנים היא ניסתה להבין איך זה שהבן שלה, שהיה "חנון כזה", לא ידע על איזה רכב לא כדאי לעלות. זו גם הסיבה שהמסרים של עמותה כמו אור ירוק כל כך דיברו אליה.

amez _fenix_or_yarok_oz4
זעקת "הנה חיילים!" המונית עצרה הכל ומיד אחריה עשרות ילדים שטפו את אולם הספורט, הכיף מתחיל. איל, תלמיד בכיתה ד', סיפר בביטחון שהוא מאוד שמח לראות את החיילים. למה? "זה פשוט משמח" הוא אמר. לחברו איתי דווקא הייתה תשובה ברורה יותר "אני שמח כי בן דוד שלי בחיילים. הוא נפצע פעם בכתף ועכשיו הוא בסדר".
נרגשת כמעט כמו הילדים הייתה גילה, נציגת חברת הפניקס שבאה לקחת חלק באירוע. "מבחינתי מדובר ממש ביום חג, הפניקס תורמים כדרך קבוע לעמותת אור ירוק ומאמצים את גדוד 77 מיחידת עוז כבר שנים. הם חלק מהמשפחה שלנו ואנו פוגשים אותם בחגים ואירועי שיא כמו ערבי יחידה ונופשים. חיילים בודדים מועסקים לתקופות אצל הפניקס בשכר ובמבצע 'צוק איתן' עובדי הפניקס נרתמו להכנת חבילות ועוגות. יש קשר חזק מאוד בין הצבא לאזרחים."

לא פשוט להיות ילד, יצור שזקוק לכל כך הרבה תשומת לב, בעידן בו כולנו נותנים פחות יחסי אנושי זה לזה. ביקור אצל הזאטוטים האמיתיים בכיתות א'-ב' גילה ילדים שפשוט נהנים מתשומת הלב של החיילים, גם אם הם לא ממש מבינים מה מיוחד בביקור הלוחמים. לוחם שניסה לשכנע ילדה שישבה בפינה להצטרף ולהשתתף בפעילות הודה כי "התקלות בשטח היא קלה יותר".

amez _fenix_or_yarok_oz7
עם סיום העברת התכנים, יצאו כל הילדים והחיילים להפסקה והאקסטזה הגיעה לשיאה. לב בן ה-11 הסתובב בין החיילים וביקש שיחתמו לו בפנקס קטן. "חשוב לי שתהיה לי מזכרת מהם, אני רוצה להשיג 100 חתימות, מכל החיילים!". אלעד, שלט במגרש הכדורגל וחבש בגאווה כומתה של אחד החיילים, "הם שומרים על כולנו ועל המשפחות שלנו". גם שירלי חבשה כומתה של אחד החיילים, "הכומתה לא כל כך נוחה אבל אני אוהבת אותה. שמחתי שהחיילים לימדו אותי לעבור טוב יותר במעבר חצייה".
אחד המתנדבים מעמותת אור ירוק סיכם את הפעילות כמיוחדת מהרגיל. "יש פה ערך מוסף, זה מאוד שונה מפעילויות שאנחנו מעבירים בעצמנו. הילדים מעריצים את החיילים ויש להם יראת כבוד אליהם, ובצדק. אני חושב שגם הילדים ובעיקר הלוחמים מבינים שיש פה מלחמה אמיתית נגד הסכנות שבכבישים". מי ייתן ובמלחמה הזאת, יהיו רק מנצחים.

 

 

amez _fenix_or_yarok_oz5

amez _fenix_or_yarok_oz2

amez _fenix_or_yarok_oz

 

amez _fenix_or_yarok_oz3

 

 

amez _fenix_or_yarok_oz6