שופט בארה"ב: לא אתן לממשל טראמפ "להשליט טרור" על פליטים באמצעות מעצרים | איגוד התסריטאים נגד רכישת האחים וורנר: "הפגיעה בתחרות - אסון לתעשייה" | רשמית: פרמאונט רוכשת את האחים וורנר ב-110 מיליארד דולר | בוליביה: 15 נהרגו וכ-30 נפצעו בהתרסקות מטוס צבאי סמוך לבירה לה פאס | גבר נפצע קשה באירוע אלימות בבני ברק | המוזיקאי האמריקני ניל סדקה הלך לעולמו בגיל 86 | המתווך העומאני: "הסכם בהישג יד, איראן הסכימה לא להחזיק חומר לפצצה גרעינית" | טראמפ: לא מרוצים מהמו"מ עם איראן, הם רוצים להעשיר אורניום | ארה"ב חוזרת על הקריאה לאזרחיה לצאת מאיראן: "לא לנסוע מאף סיבה" | שר ההגנה האמריקני עצר את השותפות עם אוניברסיטאות העילית: "אנטי-אמריקנים" | שר החוץ העומאני שוחח עם מקביליו במפרץ, עראקצ'י עם ר"מ קטאר | התרסקות החשמלית במילאנו: מניין ההרוגים עלה לשניים, 38 נפצעו | הרוג בהתהפכות רכב נוספת בנגב | רכב עם דגל ישראל תועד דורס הולכי רגל במצרים: "תקפו אותו והוא ניסה להימלט" | דיווח: רוביו קרא לשגרירים "לא להלהיט את המתיחות", בצל ריאיון האקבי אצל קרלסון | דיווח: רוביו לא יצרף עיתונאים לביקורו בישראל | שר החוץ של עומאן נפגש עם סגן נשיא ארה"ב: "השלום בהישג ידנו" | איסטנבול: 3 טיסות לטהרן בוטלו | טראמפ: "אולי תהיה לנו השתלטות ידידותית על קובה" | איטליה לאזרחיה: עזבו את איראן, בישראל "נקטו בזהירות המירבית" | גרמניה: "ממליצה בתוקף" לא לנסוע לישראל | טראמפ: כוח צבאי באיראן? לא רוצה, אבל לפעמים אתה חייב | פצוע קשה בהתהפכות רכב בנגב | טראמפ: לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני. רוצה לעשות עסקה | פולין קראה לאזרחיה לעזוב מיד את ישראל, איראן ולבנון | אבנר גת, דודה של כרמל נרצחה בשבי חמאס, נפטר בפתאומיות בבארי | בריטניה העבירה את עובדיה בתל אביב למקום אחר בארץ: "משנה זהירות" | ביל קלינטון: אם הייתי יודע מה אפשטיין עשה - הייתי מסגיר אותו בעצמי | בריטניה: להימנע מכל נסיעה לישראל "שאינה חיונית" | נער החליק מקורקינט חשמלי בבאר שבע, מצבו קשה |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

לבנק לאומי יש פז"מ משותף מרשים עם עמותת 'אמץ לוחם'. לפני כעשור (2008) אימצו אנשי הבנק את בית הספר לאיסוף קרבי ואת יחידת 'אבירי המרכז', גדוד התובלה של פיקוד המרכז; בשנים האחרונות הצטרפו שלוש יחידות נוספות למשפחה: יחידת 'דובדבן', גדוד 12 ("ברק") של חטיבת גולני ויחידת הקומנדו 'מגלן'.

"עשייה עסקית איננה שלמה ללא תרומה למרחב שבתוכו היא פועלת", אומר דוד ברודט, יו"ר הדירקטוריון של בנק לאומי. "החיבור עם צה"ל ועם עמותת 'אמץ לוחם' הוא טבעי מבחינתנו. אנחנו גאים בחיילים האלה – כל אחד בדרכו ובתפקידו – שעושים את העבודה חשובה ביותר: שמירה על הביטחון שלנו". לברודט, איש תותחנים בעברו, פינה חמה בלב בכל הנוגע לצבא – "אני זוכר את השירות הצבאי שלי, למרות שכבר עברו לא מעט שנים. זו תקופה מכוננת בחיינו, ולפעמים היא עשויה להיות לא פשוטה, אבל היא מעצבת אותנו. המעט שאנחנו יכולים לעשות הוא לתרום את חלקנו, להזדהות איתם ולפנק את החיילים שלנו".

במסגרת אימוץ היחידות, תורם הבנק כספים, ריהוט ומשחקים לחיילים. זאת ועוד: חיילי היחידות המאומצות מוזמנים לאירועים שמקיים הבנק למען הלקוחות. "היד עוד נטויה", מוסיף ברודט. "החבר'ה האלה נותנים כל כך הרבה מעצמם, אז כשנופלת בחלקנו הזכות לתת – אנחנו נותנים, ומכל הלב!"

"בזכות בנק לאומי ייסדנו את מרוץ ברק – יום ספורט שנתי להנאת החיילים. כל ערבי הגדוד, כל המופעים ולמעשה כל מה שקשור בהעלאת המורל של החיילים, קורה בזכותם" מאשר אחמד, רס"ר גדוד ברק.

תרומה חשובה ביותר של הבנק היא עזרה לחיילים בודדים ונזקקים. "אנחנו מגיעים אליהם בחגים והם מעניקים לחיילים הבודדים מתנות והופכים את החג שלהם לשמח הרבה יותר" כך מספר שנהב זרביאן, רס"מ בית הספר לאיסוף קרבי. עוד הוא מספר על היחס החם שהם מקבלים מהבנק, "הם אנשים מדהימים, נרתמים לכל דבר בלי לפקפק ובלי לשאול שאלות. מטרתם היא עזרה נטו. גם יו"ר הדירקטוריון בעצמו שואל ומתעניין, וזה לא דבר מובן מאליו".

"השנה תמה תקופת האימוץ, ולמרות שחלפו כבר 10 שנים, קיבלנו מהם את המסר שההתקשרות תחודש, והם אף יתנו יותר".

הקשר בין בנק לאומי לביסל"ק אף הולך צעד קדימה – "הרבה קצינים שהם בנים לעובדי הבנק מתגייסים לביסל"ק בעקבות הדברים הטובים שהם שומעים מהוריהם, גם אנחנו וגם הם כבר מרגישים שמדובר במשפחה לכל דבר"

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי ובכר באירוע אמץ לוחם

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל במיל. בני גנץ

הפארק לרווחת החיילים שהוקם בביסל"ק