צבע אדום בעוטף | מחבל תקף כוח מילואים ליד חברון בזמן ניסיון מעצרו - וחוסל, לוחם נפצע בינוני | פעולות החייאה בפעוטה שנפגעה מרכב בירושלים | אבו מאזן על הווטו האמריקני באו"ם: ארה"ב "שותפה לפשעי המלחמה של ישראל" | קיבוץ בארי: החטוף סהר ברוך נרצח בשבי חמאס | האזעקות בגליל העליון: זוהו נפילות בשטחים פתוחים בין משגב עם למטולה | ילדה נחנקה ממסטיק במאה שערים, צוות מד"א החייה אותה ופינה אותה לביה"ח | אזעקה בגליל העליון | צבע אדום בעוטף | הפלסטינים: 273 הרוגים ביהודה ושומרון מתחילת המלחמה | צבע אדום בעוטף | דיווח פלסטיני: צעיר נהרג מירי צה"ל בפשיטה על ביתו סמוך לחברון, אחיו נעצר | צה"ל: במהלך הלילה - מחבלים תקפו מתוך מסגד בבית חאנון, קרב בבי"ס בשגא'עיה | צבע אדום בעוטף | דיווח בלבנון: בניגוד לעמדה הרשמית, מצרים נערכת לעקירה של מאות אלפי עזתים לשטחה | דיווחים בעזה: קצין חמאס בדרגת סגן אלוף חוסל בתקיפה אווירית ברפיח | לאחר השימוע הסוער: 74 חברי קונגרס קוראים להדיח את נשיאות אוניברסיטאות העילית | דיווח: בנקאים פלסטינים העבירו שטרות בשווי של כ-180 מיליון שקלים לדרום הרצועה | צה"ל: תקפנו במהלך הלילה מטרות חיזבאללה בלבנון, בהן מפקדות מבצעיות | טקסס: בית המשפט העליון מנע ביצוע הפלה מאישה שהתגלה בעוברה בעיה גנטית מסכנת חיים | תחזית מזג האוויר: ירידה בטמפרטורות, צפוי גשם מקומי | לראשונה: מדינות האיחוד האירופי הסכימו על חוקים שיסדירו בינה מלאכותית | לונדון: צעירה יהודייה הותקפה ונשדדה באלימות על ידי שתי נשים | צרפת: 6 נערים הורשעו במעורבות בפיגוע שבו מחבל רצח מורה להיסטוריה וערף את ראשו | מקסיקו: "5 איראנים נעצרו סמוך לגבול עם ארה"ב - שניים מהם היו תחת מעקב ה-FBI" | סוריה: 7 חיילים נרצחו במתקפת טרור של דאעש במזרח המדינה | שר ההגנה האמריקני לר"מ עיראק: "יש לנו הזכות להגיב נגד מי שתוקף את כוחותינו" | סקר בארה"ב: כמעט 30% מהצעירים חושבים שהשואה היא מיתוס | צבע אדום בעוטף | ארה"ב: מאסר עולם לנער שירה למוות ב-4 תלמידים בתיכון במישיגן |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

לבנק לאומי יש פז"מ משותף מרשים עם עמותת 'אמץ לוחם'. לפני כעשור (2008) אימצו אנשי הבנק את בית הספר לאיסוף קרבי ואת יחידת 'אבירי המרכז', גדוד התובלה של פיקוד המרכז; בשנים האחרונות הצטרפו שלוש יחידות נוספות למשפחה: יחידת 'דובדבן', גדוד 12 ("ברק") של חטיבת גולני ויחידת הקומנדו 'מגלן'.

"עשייה עסקית איננה שלמה ללא תרומה למרחב שבתוכו היא פועלת", אומר דוד ברודט, יו"ר הדירקטוריון של בנק לאומי. "החיבור עם צה"ל ועם עמותת 'אמץ לוחם' הוא טבעי מבחינתנו. אנחנו גאים בחיילים האלה – כל אחד בדרכו ובתפקידו – שעושים את העבודה חשובה ביותר: שמירה על הביטחון שלנו". לברודט, איש תותחנים בעברו, פינה חמה בלב בכל הנוגע לצבא – "אני זוכר את השירות הצבאי שלי, למרות שכבר עברו לא מעט שנים. זו תקופה מכוננת בחיינו, ולפעמים היא עשויה להיות לא פשוטה, אבל היא מעצבת אותנו. המעט שאנחנו יכולים לעשות הוא לתרום את חלקנו, להזדהות איתם ולפנק את החיילים שלנו".

במסגרת אימוץ היחידות, תורם הבנק כספים, ריהוט ומשחקים לחיילים. זאת ועוד: חיילי היחידות המאומצות מוזמנים לאירועים שמקיים הבנק למען הלקוחות. "היד עוד נטויה", מוסיף ברודט. "החבר'ה האלה נותנים כל כך הרבה מעצמם, אז כשנופלת בחלקנו הזכות לתת – אנחנו נותנים, ומכל הלב!"

"בזכות בנק לאומי ייסדנו את מרוץ ברק – יום ספורט שנתי להנאת החיילים. כל ערבי הגדוד, כל המופעים ולמעשה כל מה שקשור בהעלאת המורל של החיילים, קורה בזכותם" מאשר אחמד, רס"ר גדוד ברק.

תרומה חשובה ביותר של הבנק היא עזרה לחיילים בודדים ונזקקים. "אנחנו מגיעים אליהם בחגים והם מעניקים לחיילים הבודדים מתנות והופכים את החג שלהם לשמח הרבה יותר" כך מספר שנהב זרביאן, רס"מ בית הספר לאיסוף קרבי. עוד הוא מספר על היחס החם שהם מקבלים מהבנק, "הם אנשים מדהימים, נרתמים לכל דבר בלי לפקפק ובלי לשאול שאלות. מטרתם היא עזרה נטו. גם יו"ר הדירקטוריון בעצמו שואל ומתעניין, וזה לא דבר מובן מאליו".

"השנה תמה תקופת האימוץ, ולמרות שחלפו כבר 10 שנים, קיבלנו מהם את המסר שההתקשרות תחודש, והם אף יתנו יותר".

הקשר בין בנק לאומי לביסל"ק אף הולך צעד קדימה – "הרבה קצינים שהם בנים לעובדי הבנק מתגייסים לביסל"ק בעקבות הדברים הטובים שהם שומעים מהוריהם, גם אנחנו וגם הם כבר מרגישים שמדובר במשפחה לכל דבר"

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי ובכר באירוע אמץ לוחם

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל במיל. בני גנץ

הפארק לרווחת החיילים שהוקם בביסל"ק