טראמפ על המעבר לשלב ב': נבטיח פירוז מלא של חמאס ואת השמדת כל המנהרות | צעיר נדקר בחיפה, מצבו קשה | צעיר נהרג בתאונה בין שני כלי רכב בכביש 453 ליד כפר טרומן | התרעה על חדירת מחבלים בחשמונאים שבבנימין | טראמפ הכריז על הקמת "מועצת השלום" לניהול עזה: "חבריה יוכרזו בקרוב" | דיווח בארה"ב: נושאת מטוסים עושה את דרכה למזרח התיכון, ותגיע בעוד כשבוע | איראן באו"ם: "האובדן בקרב כוחות הביטחון מדגים את הברוטליות של הטרוריסטים" | הסנאטור לינדזי גראהם יבקר בישראל: "אפגש עם נתניהו בתקופה קריטית זו" | דיווח בלבנון: מחבל חיזבאללה חוסל בתקיפת צה"ל | שגריר ארה"ב במועצת הביטחון: "הגיע הזמן לקטיעת משטר הדיכוי של העם האיראני" | מתנגדת המשטר באו"ם: "איראן ביצעה טבח המוני, מה שנדרש עכשיו זה צדק" | צה"ל תקף מחבל חיזבאללה בדרום לבנון | גורם באיראן: "אנחנו עם האצבע על ההדק, שום בסיס אמריקני לא יהיה בטוח" | הולך רגל נהרג מפגיעת רכב בכביש 65 בצפון הארץ | ראש האופוזיציה בוונצואלה נפגשה עם טראמפ בבית הלבן | לוין: "מכתב היועמ"שית - עבירה פלילית. זו תמורה לעמית על ביטול הדחתה" | היועמ"שית ללוין: אין תוקף להחלטתך בעניין קובלנה משמעתית נגד נשיא העליון | וול סטריט ג'ורנל: למרות האותות המעורבים, ארה"ב מתכוננת להסלמה אפשרית | גבר אותר בבית בקריית מלאכי עם סימני היפותרמיה, מצבו קשה | חמאס: "החיסול בדיר אל-בלח - הסלמה מסוכנת" | הבית הלבן: "איראן עצרה 800 הוצאות להורג. עוקבים מקרוב, כל האופציות על השולחן" | משרד הבריאות: אובחן חולה חצבת שנסע בתחבורה ציבורית במרכז, קוראים לציבור להתחסן | צה"ל: חיל האוויר תקף מחסני אמל"ח ותשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון | ניו יורק טיימס: "נתניהו ביקש מטראמפ לדחות תקיפה באיראן" | דיווח בלבנון: תקיפה באזור אל-בקאע שבמזרח המדינה | הרמטכ"ל בגדוד חץ: "מתאימים את המוכנות באופן אחראי" | דיווח: חוסל בכיר בזרוע הצבאית של חמאס בדיר אל-בלח | שר הביטחון כ"ץ: "בנק ממשלתי איראני הוגדר כארגון טרור" | האינפלציה ב-2025 נקבעה על 2.6%, מחירי הדירות עלו לראשונה אחרי חודשים רבים | נערה נפצעה קשה בתאונה עם קורקינט חשמלי בסביון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

חברת הארכיברים משתתפת בפרויקט "אמץ לוחם" מזה עשור, ומאמצת במסגרתו את מפח"ט 900. החטיבה לא נבחרה במקרה – "מכיוון שהחברה שלנו ממוקמת בשומרון, בחרנו לאמץ חטיבה שמרבית אופי פעולתה הינה ביו"ש" מספר יוסי כהן, מנכ"ל החברה.

הקשר שנוצר בין החברה לחטיבה פורה ומשגשג. מלבד התרומה הכספית, מתקיימות בערבי חג הרמות כוסית בהשתתפות עובדי החברה והחטיבה, ועובדי הארכיברים מבקרים בחטיבה לעיתים קרובות. במהלך צוק איתן, לדוגמה, קיבלו החיילים חבילות שי להעלאת המורל. בעקבות הפעילות המשותפת נוצרו קשרי חברות אמיצים בין מנהלי החברה למפקדים בחטיבה.

מקום מיוחד בלב של החברה שמור לחיילים הבודדים והנזקקים: "אנחנו תמיד דואגים שבטיולי החברה שלנו ישתתפו חיילים בודדים. בכל חג הם מקבלים מאיתנו מתנות ותווי שי, ואנחנו תמיד משתדלים להעסיק אותם בחופשה מיוחדת. יש לנו כמה וכמה עובדים שעבדו תחילה בחופשה מיוחדת ולאחר שחרורם השתלבו בחברה" מספר כהן בגאווה.

"בכל מה שקשור לרווחת הפרט של החיילים, הכסף עוזר לנו מאוד", מספר חוסאם שח'ידם, רנ"ג חטיבת כפיר. "אנחנו מארגנים אירועים כמו ימי כיף וימי ספורט. אירגנו אפילו שבוע נופש! ערכנו טיול מפח"ט עם ארוחה ועל האש בערב, והענקנו תשורות לחיילים מצטיינים. בשבועות האחרונים כל המפח"ט עבר למכבים. לכבוד המעבר הכנו ערב לחיילים, וגם שם כל חייל קיבל תשורה. 15% מכספי התרומה הולכים לחיילים הבודדים, לכל עזרה שהם צריכים, במיוחד בחגים.

"חשוב לנו לשתף את עובדי חברת הארכיברים בפעילויות שלנו ובטקסים כמו סיום מסלול. הם תמיד מוזמנים. בכל ערב חג אנחנו הולכים אליהם להרמת כוסית, הערב האחרון היה בחנוכה".

לגבי חשיבות התרומה, מדגיש שח'ידם כי היא "מאוד משמעותית, חשובה וטובה. אפילו דברים קטנים כמו חולצה לחייל שמשתחרר, נותנים להם הרגשה שחושבים עליהם", הוא מסכם.

ואילו כהן מוסיף מצדו: "אנחנו מרגישים שהאימוץ תורם במידה רבה לחינוך העובדים והמנהלים, שכן לסייע לזולת ולהושיט יד לעזרה זה דבר מדהים". "העובדים מרגישים גאווה רבה ותחושת שליחות. אחרי כל מפגש עם הלוחמים הם חוזרים עם הרבה אנרגיות, ומרגישים שהחברה שלהם ערכית ותורמת את חלקה לחברה. זה יוצר גאוות יחידה בחברה עצמה – גאוות הארכיברים".