צה"ל: יורט הטיל ששוגר מתימן | בעקבות ירי מתימן: אזעקות באזור ים המלח ומדבר יהודה | צה"ל: שוגר טיל מתימן, מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום | גביע העולם למועדונים: ריאל מדריד ניצחה 2:3 את דורטמונד ועלתה לחצי הגמר | תינוק בן שנה וחצי נכווה בבית בחיפה, מצבו קשה | השיטפונות בטקסס: מניין ההרוגים עלה ל-32, בהם 14 ילדים | נתניהו: השינויים שמבקש חמאס לא מקובלים עלינו, מחר ייצא צוות לקטאר | "הטלגרף": 5 בסיסי צה"ל נפגעו מטילים איראניים במלחמה | אילון מאסק הודיע על הקמת "מפלגת אמריקה": "כדי להחזיר לכם את החופש" | דיווח לבנוני: "כטב"ם ישראלי תקף בדרום המדינה" | השרה רגב תצא מחר ליוון וקפריסין: "היא תודה על הסיוע במהלך המלחמה עם איראן" | דיווחים באיראן: חמינאי נצפה בפומבי לראשונה מאז המלחמה | האזעקה בעוטף - שווא | צבע אדום בשער הנגב | בן גביר: "הדרך היחידה - כיבוש הרצועה. קורא לרה"מ לסגת ממתווה הכניעה" | רה"מ: "העולם צריך לגנות את תקיפת עובדי הסיוע. על האו"ם להפסיק להתנגד לקרן" | אשתו של עמרי מירן: "מקווה שלא נתאכזב שוב. שרוני ועלמא יקבלו את אבא בחזרה" | איזנקוט בכיכר החטופים: "כולם חייבים לחזור בעסקה אחת, כל העם תומך בזה" | עינב צנגאוקר: "זו אמנם עסקה חלקית אבל היא יכולה להיות כוללת. עוד קצת מתן שלי" | זלנסקי: "השיחה עם טראמפ השבוע - הטובה והפרודקטיבית ביותר שקיימנו" | גביע העולם למועדונים: פ.ס.ז' גברה 0:2 על באיירן - והעפילה לחצי הגמר | אלפים מול הקריה: "עסקה חלקית - כושלת, משפילה ומנוגדת לאינטרס הלאומי" | בן 12 נפל מגובה בחריש, מצבו קשה | לשכת רה"מ הודיעה רשמית על סיום תפקידו של דוסטרי, שהודה לנתניהו: "זכות" | אב החלל החטוף גיא אילוז: "חצי עסקה? באיזה סרט מטורף וחולני אנחנו חיים?" | בכיר ישראלי: התקבלה החלטה להוציא משלחת ישראלית לדוחא | האזעקה בכיסופים: יורטו שני שיגורים מחאן יונס | שליטה על האש בפאתי ירושלים: "התקדמה במהירות לעבר הבתים" | צבע אדום בכיסופים | לוחם בהפגנה בת"א: "שכחנו איך זה במדינה מתוקנת, כשהמטרה היא להפסיק להילחם" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

רק מי שגר בצפון הארץ, גם אם רק לתקופה קצרה, יכול להבין את הקסם המיוחד של האזור הזה. פסטורליות, פרגון הדדי ושקט נפשי הם רק חלק מהדברים שמאפיינים את חלקה העליון של מדינת ישראל. בדיוק אותם דברים הם אלה שהביאו לקשר המיוחד בין חברת "איתוראן" לבין יחידת שחף.

כאשר שמע לראשונה איזי שרצקי, מנכ"ל "איתוראן" על הקריאה לאמץ פלוגות, טייסות, גדודים ויחידות דרך עמותת אמץ לוחם, הוא נענה באופן מיידי וחברת "איתוראן" הייתה מהראשונות בישראל שזכו לאמץ יחידה. "הבחירה ביחידת שחף הייתה מתבקשת", מספר יורם, מנהל משאבי האנוש ב"איתוראן", החיבור של שרצקי לעיר קרית שמונה וסמיכותה של יחידת שחף, לא השאירו מקום לספק.

מה שמייחד את הקשר בין "איתוראן" לשחף, הוא שהוא דו צדדי. לא רק אנשי החברה לוקחים חלק בפעילויות היחידה, אלא גם חיילי היחידה לוקחים חלק פעיל ביוזמות של החברה. כך למשל, במסגרת שת"פ של "איתוראן" עם הג'וינט ופעילות "מוטב יחדיו", לחיילי יחידת שחף חלק גדול בפעילויות השונות. במסגרת הפעילות עוזרת החברה לפתח את השכונה הצפון מערבית בקרית שמונה ועושים מאמץ להפוך אותה למקום שרוצים לחיות בו. "השלב הבא זה לעזור לפתח את כל העיר, בזכות החיילים אני בטוח שזה אפשרי" אומר יורם בגאווה. גם במסגרת פעילותיה של עמותת "אחריי" עוזרים חיילי היחידה לשיפור פני העיר.

השילוב בין חברת "איתוראן", יחידת שחף והעיר קריית שמונה, גייס איתו אפילו אוהדים חדשים לקבוצת הכדורגל הפורחת של העיר, חיילי היחידה שמגיעים להרבה ממשחקי הבית. שלא נדבר על המ"גד יניב בן עזר שנחשב לאוהד שרוף של הקבוצה. גם עובדי "איתוראן" זוכים להזמנות מהגדוד ולוקחים חלק בימי ספורט, מרוץ אופניים, מסעות, ימי ניווט ועוד. "פעם אחת הם אפילו ניצחו אותנו" מספר סאמר רס"ר הגדוד ומתכוון ליום ניווט שנתי שמתקיים לזכרי חיילי היחידה ביער ביריה.

נראה שכולם נהנים מהקשר הנהדר הזה; "החיילים אסירי תודה", אומר סאמר, "כשחייל בודד מקבל מתנה שעוזרת לו לעבור את החגים בכבוד, וזה דבר שקורה כל פעם לפני תקופת של חגים, זה הסיפוק הכי גדול מבחינתו". מהצד השני, מעיד יורם על כך שהעובדים מרגישים גאווה לעבוד בחברה שמחזקת ודואגת ליחידה צבאית.

אמנם היחידה הצפונית לא הייתה מעורבת ב"צוק איתן", אך לחברת "איתוראן" שכבר כל כך רגילה לתרום ולעזור לצה"ל היה ברור ששווה לעשות שינוי חד פעמי.תרומות של חבילות נשלחו ליחידת מגל"ן הן באופן מאורגן והן דרך יוזמות פרטיות. איזי שרצקי ביקש לתת לכל חייל שנפגע במבצע סופ"ש זוגי בצפון, אך היוזמה לא יצאה לפועל עקב שיקולים בירוקרטים.

החיבור המרגש הזה עושה נעים, מעלה חיוך גדול ובעיקר מהווה מודל לחיקוי. בכל שלוש שנים מתחייבת החברה לשלוש שנות אימוץ נוספות ובינתיים לא נראה שיש משהו שהולך לעצור את המסורת הנהדרת.

 

unnamed (5) unnamed (3) unnamed (4)