תלונה הוגשה נגד הפעיל שחסם את רכבו של אהרן ברק: "הזרוע של ממשלת ההפיכה" | מערך הסייבר: הודעת התחזות לפיקוד העורף מופצת בוואטסאפ, אין להגיב | בכיר בחמאס: "באף נוסח לא דובר על מסירת הנשק, זה לא עלה למו"מ" | צעיר נפצע קשה בקטטה בצפון | בשל עבודות: חסימה באיילון צפון מ-23:00 עד 5:00, בין מחלף השלום להלכה | לפיד על הפעיל שחסם את רכבו של אהרן ברק: "לטפל בעבריין העלוב ולשים לזה סוף" | בתום אירוע בתל אביב: פעיל הימין מרדכי דוד חסם את רכבו של אהרן ברק | אישה זרקה גוש פחם לעבר סילמן בחדרה; השרה לא נפגעה, החשודה עוכבה | מקרון ספד לרן גואילי בפוסט בעברית, והתייחס לעתיד: "לפרק את חמאס מנשק" | צרפת: תומכים בהכללת משמרות המהפכה ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד האירופי | חתן פרס ישראל בחקר המתמטיקה ומדעי המחשב - פרופ' בנימין וייס מהאונ' העברית | בג"ץ פיטורי בן גביר: הדיון יתקיים ב-24 במרץ בהרכב של חמישה שופטים | שר החוץ האיראני: "כוחותינו עם האצבע על ההדק, מוכנים להגיב בעוצמה" | איראן: כל פעולה צבאית של ארה"ב תיענה בתגובה חסרת תקדים ללב תל אביב | צרפת: המכלית "גרינץ'" החשודה כחלק מ"צי הצללים" של רוסיה עוגנת בנמל מרסיי | 11 מדינות גינו את הריסת מטה אונר"א בי-ם: "חסר תקדים, הסוכנות לא ניתנת להחלפה" | שני פצועים בתאונה בין רכב פרטי לאוטובוס בכרמיאל, בהם אישה במצב אנוש | סמוטריץ' מציג את הצעת חוק התקציב בכנסת, הדיון צפוי להימשך כ-6 שעות | שר החוץ סער גינה את התקיפות הרוסיות נגד אזרחים באוקראינה | פרשת מאי גולן: ממלאת מקום מנכ"ל משרד רה"מ נחקרה באזהרה | יצחק עמית: "כשאנשי ציבור מתעלמים מפסקי דין, איזה מסר נובע מכך לציבור?" | אזרח זר נעצר בחשד שאנס בת 7 בבית שמש | נקבע מות הפועל שנפל מגובה באתר בנייה באשקלון, המשטרה חוקרת | סופית: דגל התורה וש"ס יתמכו בתקציב, באגודת ישראל יתנגדו | המחבל ממחסום המנהרות ניסה לדקור לוחם, ונוטרל ע"י מ"מ במשטרה הצבאית | לפיד: "עסקנים חרדים הקימו ועדת חוץ וביטחון אלטרנטיבית, זה מופרע לחלוטין" | ראש שב"כ והרמטכ"ל קיימו פגישה משותפת: "דנו בהידוק שיתוף הפעולה" | צה"ל: אתמול חוסל מחבל שהשליך בקבוק תבערה לעבר כוחות בהר חברון | פועל נפל מגובה באתר בנייה באשקלון, מצבו קשה | טראמפ לעג למחוקקת שרוססה בנוזל: "היא נוכלת, כנראה התיזה על עצמה" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

"לתת יום עם הקהילה שבעיני נתנה מספיק" במשפט אחד סיכמה סגן טליה מחטיבת ביסלמ"ח את המהות של תרומה לאנשים מבוגרים. חיילים נוספים מהחטיבה הגיעו השבוע יחד עם לוחמי משמר הגבול למעון הקשישים של שכונת פסגת זאב כדי לבלות עם אותם קשישים, להכין איתם אדניות פרחים, לשיר, לרקוד וגם סתם לפטפט.

צפו בווידיאו המסכם את היום המרגש:

זה לא פשוט ברגעים הראשונים, אבל רס"ר מתקדם משה אנקונה הוא לוחם ותיק ועקשן. שעתיים הוא יושב לצדו של בניהו בן ה-80 וסוחט ממנו בסבלנות ובחיוך את סיפור חייו הבלתי ייאמן. העברית בפיו של בניהו בסיסית מאוד אבל אנקונה עקשן כאמור. פרט אחרי פרט הוא חושף. לבניהו ולאשתו שושנה יש ילדים בכל העולם, חלקם הגיעו איתם לישראל, חלקם חיים בארה"ב ויש כמה שנותרו במולדתם איראן. אנקונה המום לפגוש אדם שיש לו משפחה קרובה כל כך במדינה עוינת כל כך. הוא רוצה לשמוע עוד ועוד פרטים וסיפורים. "לא הכול אפשר לספר", רומז בניהו החייכן שנהנה מתשומת הלב. הוא מטה את השיחה לימים שבהם היה חייט עם עסק משגשג ולקוחות למכביר.

amez _bislamach_magav6

המתח הראשוני מתפוגג והרחבה הומה. קשישים, לוחמי מג"ב וחיילי בית הספר למ"כים, כולם רוקדים וניכר כי הקשישים שמחים כל כך, עד כדי דמעות של אושר. בשגרת היום יום, הם לא זוכים לצאת הרבה לבלות ואת הפיזוז על הרחבה יחד עם החיילים הם מנצלים עד תום. אדניות ריקות מתמלאות אדמה ושתילי פרחים קטנים מקבלים את מקומם בגומות קטנות שחופרים הקשישים והחיילים יחד. סגן תום חוגי היא סגנית מפקד פלוגת הקשר של חטיבת בית ספר למ"כים בדרום. ביום יום היא המפקדת של 35 חיילים וחיילות. היא מפוררת עכשיו אדמה לאדנית, אצבעותיה פוגשות באצבעותיה של סופה ברנשטיין. זו האדנית שלה והן קרובות כל-כך. תום מרימה את האדנית הכבדה וסופה מזמינה את המעלית לקומה הרביעית. בקצה המסדרון הן יפתחו את החלון ויניחו יחד את האדנית סמוך למעקה. הן לוחשות דברים זו באוזני זו ומצחקקות. סופה בת 80 ותום בת 22. הן נפגשו רק לפני ארבעים דקות.
"זו מצווה גדולה לשמח אנשים מבוגרים" אומר רב"ט אוראל מגדוד ניצן וחברו רב"ט סהר מחזק את דבריו. "כשאני הייתי רואה את סבתא שלי מחייכת הייתי מתפוצץ משמחה. מבחינתי לראות אותם זה מרגיש אותו דבר. זו התרבות שצריכה להיות, צריך לעשות יותר שיתופי פעולה כאלה". החיבור בין הצבא לחברה מורגש עד הפרטים הקטנים ביותר. החיילים מרגישים מה זה להיות קשיש בישראל והמבוגרים רואים את הצד היפה של החיילים, זה שהם זוכרים ונהנים לשבח ולברך.

amez _bislamach_magav5
את התוצאה אי אפשר לפספס. עשרות אדניות בצבעים יפים מעטרות את חזית המעון ואל המרפסות יוצאים חיילים וקשישים כאחד, עם אדניות נוספות, בזעקת "אמץ לוחם" משותפת. זעקה שפורקת עצב מתמשך שמתערבב עם שמחה גדולה שליוותה את היום המיוחד הזה.
אלה ימים עמוסים בעבור כוחות משמר הגבול בירושלים ובקו התפר – אירועים רודפים אירועים. כבר ארבעה חודשים שהשטח בוער. בפיגוע דריסה בסוף השבוע שעבר נהרג חברם, קצין משמר הגבול ג'דעאן אסעד ונפצעו אחרים. בבית ג'אן מתאבלת משפחה אחת, בבית החולים הדסה נאבקים שלושה על חייהם. נראה שדווקא כאן, במעון של עמידר, משתדלים הלוחמים להותיר בחוץ את היום יום המדמם ולשמח את עצמם, ויותר מכל את הקשישים.

 

amez _bislamach_magav4


amez _bislamach_magav8 amez _bislamach_magav9 amez _bislamach_magav2 amez _bislamach_magav3