ילדה נחנקה ממסטיק במאה שערים, צוות מד"א החייה אותה ופינה אותה לביה"ח | אזעקה בגליל העליון | צבע אדום בעוטף | הפלסטינים: 273 הרוגים ביהודה ושומרון מתחילת המלחמה | צבע אדום בעוטף | דיווח פלסטיני: צעיר נהרג מירי צה"ל בפשיטה על ביתו סמוך לחברון, אחיו נעצר | צה"ל: במהלך הלילה - מחבלים תקפו מתוך מסגד בבית חאנון, קרב בבי"ס בשגא'עיה | צבע אדום בעוטף | דיווח בלבנון: בניגוד לעמדה הרשמית, מצרים נערכת לעקירה של מאות אלפי עזתים לשטחה | דיווחים בעזה: קצין חמאס בדרגת סגן אלוף חוסל בתקיפה אווירית ברפיח | לאחר השימוע הסוער: 74 חברי קונגרס קוראים להדיח את נשיאות אוניברסיטאות העילית | דיווח: בנקאים פלסטינים העבירו שטרות בשווי של כ-180 מיליון שקלים לדרום הרצועה | צה"ל: תקפנו במהלך הלילה מטרות חיזבאללה בלבנון, בהן מפקדות מבצעיות | טקסס: בית המשפט העליון מנע ביצוע הפלה מאישה שהתגלה בעוברה בעיה גנטית מסכנת חיים | תחזית מזג האוויר: ירידה בטמפרטורות, צפוי גשם מקומי | לראשונה: מדינות האיחוד האירופי הסכימו על חוקים שיסדירו בינה מלאכותית | לונדון: צעירה יהודייה הותקפה ונשדדה באלימות על ידי שתי נשים | צרפת: 6 נערים הורשעו במעורבות בפיגוע שבו מחבל רצח מורה להיסטוריה וערף את ראשו | מקסיקו: "5 איראנים נעצרו סמוך לגבול עם ארה"ב - שניים מהם היו תחת מעקב ה-FBI" | סוריה: 7 חיילים נרצחו במתקפת טרור של דאעש במזרח המדינה | שר ההגנה האמריקני לר"מ עיראק: "יש לנו הזכות להגיב נגד מי שתוקף את כוחותינו" | סקר בארה"ב: כמעט 30% מהצעירים חושבים שהשואה היא מיתוס | צבע אדום בעוטף | ארה"ב: מאסר עולם לנער שירה למוות ב-4 תלמידים בתיכון במישיגן | צבע אדום בעוטף | דובר הממשלה על תמונות העצורים: "תופסים גברים בגיל צבא כדי להבין מי מחבל" | בריטניה: הסיבה שנמנענו במועצת הביטחון - ההחלטה לא מגנה את הזוועות שביצע חמאס | שר החוץ: "מזכ"ל האו"ם עומד לצד חמאס, זו אות קלון על הארגון" | אזעקה בגליל העליון | חמאס על הווטו האמריקני במועצת הביטחון: "מהלך לא אתי ולא אנושי" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

"לתת יום עם הקהילה שבעיני נתנה מספיק" במשפט אחד סיכמה סגן טליה מחטיבת ביסלמ"ח את המהות של תרומה לאנשים מבוגרים. חיילים נוספים מהחטיבה הגיעו השבוע יחד עם לוחמי משמר הגבול למעון הקשישים של שכונת פסגת זאב כדי לבלות עם אותם קשישים, להכין איתם אדניות פרחים, לשיר, לרקוד וגם סתם לפטפט.

צפו בווידיאו המסכם את היום המרגש:

זה לא פשוט ברגעים הראשונים, אבל רס"ר מתקדם משה אנקונה הוא לוחם ותיק ועקשן. שעתיים הוא יושב לצדו של בניהו בן ה-80 וסוחט ממנו בסבלנות ובחיוך את סיפור חייו הבלתי ייאמן. העברית בפיו של בניהו בסיסית מאוד אבל אנקונה עקשן כאמור. פרט אחרי פרט הוא חושף. לבניהו ולאשתו שושנה יש ילדים בכל העולם, חלקם הגיעו איתם לישראל, חלקם חיים בארה"ב ויש כמה שנותרו במולדתם איראן. אנקונה המום לפגוש אדם שיש לו משפחה קרובה כל כך במדינה עוינת כל כך. הוא רוצה לשמוע עוד ועוד פרטים וסיפורים. "לא הכול אפשר לספר", רומז בניהו החייכן שנהנה מתשומת הלב. הוא מטה את השיחה לימים שבהם היה חייט עם עסק משגשג ולקוחות למכביר.

amez _bislamach_magav6

המתח הראשוני מתפוגג והרחבה הומה. קשישים, לוחמי מג"ב וחיילי בית הספר למ"כים, כולם רוקדים וניכר כי הקשישים שמחים כל כך, עד כדי דמעות של אושר. בשגרת היום יום, הם לא זוכים לצאת הרבה לבלות ואת הפיזוז על הרחבה יחד עם החיילים הם מנצלים עד תום. אדניות ריקות מתמלאות אדמה ושתילי פרחים קטנים מקבלים את מקומם בגומות קטנות שחופרים הקשישים והחיילים יחד. סגן תום חוגי היא סגנית מפקד פלוגת הקשר של חטיבת בית ספר למ"כים בדרום. ביום יום היא המפקדת של 35 חיילים וחיילות. היא מפוררת עכשיו אדמה לאדנית, אצבעותיה פוגשות באצבעותיה של סופה ברנשטיין. זו האדנית שלה והן קרובות כל-כך. תום מרימה את האדנית הכבדה וסופה מזמינה את המעלית לקומה הרביעית. בקצה המסדרון הן יפתחו את החלון ויניחו יחד את האדנית סמוך למעקה. הן לוחשות דברים זו באוזני זו ומצחקקות. סופה בת 80 ותום בת 22. הן נפגשו רק לפני ארבעים דקות.
"זו מצווה גדולה לשמח אנשים מבוגרים" אומר רב"ט אוראל מגדוד ניצן וחברו רב"ט סהר מחזק את דבריו. "כשאני הייתי רואה את סבתא שלי מחייכת הייתי מתפוצץ משמחה. מבחינתי לראות אותם זה מרגיש אותו דבר. זו התרבות שצריכה להיות, צריך לעשות יותר שיתופי פעולה כאלה". החיבור בין הצבא לחברה מורגש עד הפרטים הקטנים ביותר. החיילים מרגישים מה זה להיות קשיש בישראל והמבוגרים רואים את הצד היפה של החיילים, זה שהם זוכרים ונהנים לשבח ולברך.

amez _bislamach_magav5
את התוצאה אי אפשר לפספס. עשרות אדניות בצבעים יפים מעטרות את חזית המעון ואל המרפסות יוצאים חיילים וקשישים כאחד, עם אדניות נוספות, בזעקת "אמץ לוחם" משותפת. זעקה שפורקת עצב מתמשך שמתערבב עם שמחה גדולה שליוותה את היום המיוחד הזה.
אלה ימים עמוסים בעבור כוחות משמר הגבול בירושלים ובקו התפר – אירועים רודפים אירועים. כבר ארבעה חודשים שהשטח בוער. בפיגוע דריסה בסוף השבוע שעבר נהרג חברם, קצין משמר הגבול ג'דעאן אסעד ונפצעו אחרים. בבית ג'אן מתאבלת משפחה אחת, בבית החולים הדסה נאבקים שלושה על חייהם. נראה שדווקא כאן, במעון של עמידר, משתדלים הלוחמים להותיר בחוץ את היום יום המדמם ולשמח את עצמם, ויותר מכל את הקשישים.

 

amez _bislamach_magav4


amez _bislamach_magav8 amez _bislamach_magav9 amez _bislamach_magav2 amez _bislamach_magav3