עובר ללא רוח חיים אותר בצינור ביוב בחדרה | טורקיה ומצרים: טראמפ הזמין את ארדואן וא-סיסי להצטרף ל"מועצת השלום" | ארה"ב על דברי חמינאי: "כל האפשרויות על השולחן, אל תשחקו עם טראמפ" | סוריה הכריזה על האזור ממערב לפרת כשטח צבאי סגור: "מיליציות תקפו" | בקריית שמונה עדכנו: ייתכן שיישמע פיצוץ בגלל פעילות כוחותינו | ההפגנות במינסוטה: נאסר על סוכני ICE להשתמש בגז מדמיע ובאמצעים נוספים | חמינאי תקף את טראמפ: "הוא אשם בנפגעים, זה היה מרד אמריקני" | דיווח: המשטר באיראן יהפוך את הגישה לאינטרנט ל"פריבילגיה ממשלתית" | סוריה פרסמה צו על זכויות הכורדים, הם מתנגדים: "לא עומד בשאיפות העם" | צה"ל: נתפסו שני רחפנים שניסו להבריח רובי M-16 ממצרים | פעילים מוחים מחוץ לביתו של קיש בהוד השרון: "השר רומס את זכות ההפגנה" | ראש העיר קייב: משבר האנרגיה חמור, נותר חשמל רק לכמחצית מהתושבים | רוכב אופנוע נפצע בינוני-קשה בתאונה עצמית בכביש 1, סמוך למחלף לוד | ארה"ב: אושרה עסקת הנדל"ן של החברה הישראלית בניו יורק שממדאני ניסה לחסום | דיווח: מידת הגישה לאינטרנט באיראן עדיין עומדת רק על כ-2%, חרף דיכוי המחאות | תחזית מזג האוויר: גשם במרכז ובצפון, וטמפרטורות רגילות לעונה | ארה"ב: הנאשם ברצח צ'רלי קירק ביקש לפסול את צוות התביעה עקב "ניגוד עניינים" | ארגון זכויות אדם בוונצואלה: 100 אסירים פוליטיים שוחררו מאז 8 בינואר | מושל מינסוטה: ממשל טראמפ משתמש במערכת המשפט כנשק נגדי | דיווח בארה"ב: חקירה נגד מושל מינסוטה בחשד לסיכול פעילות ICE במדינה | צעיר נפצע קשה בתאונה בין שני כלי רכב בשגב שלום שבנגב | עם נציגי קטאר וטורקיה: טראמפ חשף את הגופים שיפקחו על שיקום עזה | האגודה האמריקנית לשפות: המלחמה בעזה - רצח עם בחסות ארה"ב | גבר נורה באום אל פחם, מצבו קשה | דוד ואריאל קוניו: "ידענו שמשהו נורא קרה ב-7/10, פחדנו לחשוב שלא כולם חיים" | 5 פצועים, בהם גבר במצב קשה, בתאונה בין שני רכבים בכביש 8655 | גבר נורה בנצרת, מצבו קשה | נער נפגע מרכב בראשון לציון, מצבו קשה | נער נדקר ביישוב כאבול, מצבו קשה | רשות התעופה של האיחוד האירופי הזהירה חברות לא להיכנס למרחב האווירי של איראן |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

כדי להגיע לנוסחא המושלמת להצלחה של קשר בין חברה לגדוד, צריך לעבוד קשה. מאוד קשה. יש יגידו שגם נדרשת עבודה לאורך זמן כדי שהצדדים ילמדו להכיר אחד את השני. אך ישנים מקרים, כמו המקרה הבא, שמוכיחים כי רבות הדרכים להצלחת הקשר.

רינה סער, מנהלת לשכת סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות בחברת "פלאפון" מאמינה שהיא יודעת מה הופך קשר רגיל לחיבור מנצח. "במשך חמש שנים אימצנו שלושה גדודים שונים של חיל הקשר" היא משחזרת, "כשהרגשנו שהקשר הולך ומתמסמס, ביקשנו גדוד אחר".

ממש עכשיו בחודש מרץ הסתיימה שנת האימוץ המשותפת הראשונה של חטיבת ההנדסה של חברת פלאפון וגדוד ארז. בינתיים, החיבור בין הצדדים יוצא מן הכלל. "אנחנו מדברים כל יום והוא דואג להזמין אותי כל הזמן ולעדכן אותי על כל דבר", מספרת רינה על החיבור שלה עם משה מועלם,  רס"ר גדוד ארז, שמבחינתה עושה את ההבדל העיקרי.

אבל לא רק הקשר האישי בין רינה ומשה הביא את ההצלחה הגדולה. רינה טוענת שצריך לעשות דברים בתזמון הנכון, להקשיב לצרכים של הצד השני ולחשוב מה יתאים לו ובעיקר חשוב שהדברים "יגיעו מלמעלה", כלומר הלגיטימציה שהיא מקבלת מראשי חברת "פלאפון" לתחזק את הקשר הזה.

"אני ומועלם מדברים כמעט כל יום, אם לא היינו רחוקים סביר להניח שגם היינו מתראים בכל יום", מספרת רינה. מבחינתה התהליך הוא טבעי, הגדוד מיוחד ויחד עם הגאווה הגדולה שהעובדים שלה מרגישים, החיבור מושלם.

בשביל החברים מגדוד ארז, הכל חדש. לפני האימוץ של "פלאפון" הם לא מצאו תורם ונאלצו להסתדר בעצמם. אך מהר מאוד הם התרגלו לקונספט של חברה מאמצת ולמדו לחבק אותו וליהנות ממנו. החיילים נהנים ויודעים מאיפה כל הטוב מגיע, במיוחד כשלכל אחד מהם יש כיום חליפה טרמית חדשה בזכות החברה.

אם תכננתם להתקשר לאחד החברים שלכם מגדוד ארז כדי שיסדר לכם מחיר מיוחד ב"פלאפון", תופתעו לגלות שזה קצת פחות רלוונטי. "אנחנו לא פונים אליהם בבעיות והם לא מנסים לשווק לנו כל מיני חבילות", מצהיר בפנינו גיל ממון, מפקד הגדוד. "זה לא נכון לדעתי לחבר בין ההתנדבות והתרומה לגדוד לבין העולם העסקי. אנחנו מעדיפים להימנע מזה".

הדבר שמעיד יותר מכל על הקשר השונה בין הגופים, הוא השימוש אחד בשני גם ביוזמות בתחומים אחרים. כך למשל הצטרפו נציגים מחברת פלאפון ליום תרומה של הגדוד בבית חב"ד בבית דגן ולקחו חלק בצביעה ובחלוקת המתנות לילדים שגרים בתנאי פנימייה. מנגד, כאשר רצתה חברת פלאפון להעביר תרומות שונות ליחידות המשרתות בדרום, הדבר נעשה דרך גדוד ארז, שנשאר בגזרה המזרחית וידע לאן להעביר את החבילות הרלוונטיות.

כאשר פלאפון קשובה לצורכי הגדוד בכל פנייה והגדוד יודע לתת ולקבל, נוצר קשר חיובי שמעיד על רצון הדדי גדול. רינה מסכמת ואומרת שהחיבור האישי מביא לחיבור בין הגופים, וזו מבחינתה הנוסחה להצלחה האמתית – שתימשך עוד שנים רבות.

P1070921 DSCF6655 P1140418