עקב פרישת מתן כהנא והתפטרות השר סער בחוק הנורווגי: 2 ח"כים חדשים הושבעו | צה"ל על תקיפת הטנקים בסוריה: "עלולים להוות איום על ישראל, לא נאפשר זאת" | בג"ץ קבע: הרבנות לא תוכל להדיר נשים ממבחני ההסמכה | המו"מ לעסקת חטופים: "המתווכים דנים עם המשלחת על המפות החדשות" | מקורות רפואיים בעזה: "51 נהרגו ברצועה מהבוקר" | משבר חוק הגיוס: נתניהו הגיע לכנסת, לחץ על החרדים שלא להתנגד למתווה | בן גביר תוקף בצל ההימנעות מהדחת עודה: "יהדות התורה או התנועה האיסלאמית?" | יוזם הדחת עודה נגד יהדות התורה: "אל תופתעו כשלא נהיה איתכם בחוק הגיוס" | השרים בוועדה להדחת היועמ"שית: "לא להגיע - פגיעה בנו והודאה שאין לה טענות" | לפיד במליאה: "נתניהו, האנשים היחידים שמהנדסים את המציאות עובדים בלשכתך" | רוכב אופנוע נפצע קשה בתאונה עם רכב ליד קריית מלאכי | יהדות התורה לא תצביע עם הקואליציה להדחת איימן עודה, שלא צפויה לעבור | פועל נפל מגובה באתר בנייה בלוד, מצבו קשה | נקבע מותו של הצעיר שנפגע מקלנועית בבאר שבע | ארגוני המשרתים קראו לאדלשטיין: "את המחיר אנחנו נשלם. הצג לנו את המתווה" | אמילי דמארי על חיסול המחבל: "כן יירבו, אך הניצחון האמיתי הוא השבת החטופים" | דיווח בבריטניה: "4 נהרגו בהתרסקות המטוס הקל בלונדון" | לאחר שלא התייצבה: ועדת השרים תזמן את היועמ"שית לשימוע נוסף ביום חמישי | בכיר ביהדות התורה: "אם נקבל נייר שונה מזה שסוכם - סימן שנתניהו רוצה בחירות" | חוסל בעזה המחבל שהחזיק בביתו את אמילי דמארי | ארה"ב: לפחות 9 בני אדם נספו בשריפה בדיור מוגן במסצ'וסטס | יצרן "סם האונס" שנמלט מישראל לפני 20 שנה נידון ל-33 חודשי מאסר | לפיד: "העיר ההומניטרית בעזה לא תקום, אבל את המיליארדים הממשלה תוציא" | גנץ: "כבר בתחילת המלחמה דרשתי לתפוס את ציר מורג, נתניהו מפחד להחזיר חטופים" | המשטרה עצרה שלושה חשודים ברצח תושב כפר ירכא בשבוע שעבר | ליברמן: עיר הומניטרית? בלתי מתקבל על הדעת, רוצים להדביק אותנו לעזה | צה"ל: תקפנו טנקים בדרום סוריה | 32 חודשי מאסר ושלילה ל-18 שנה לנהג המיניבוס שדרס למוות רוכב אופנוע בנגב | נקבע מותו של רוכב האופנוע שנפגע מרכב בכניסה לאור יהודה | צעיר נפצע אנושות מפגיעת קלנועית בבאר שבע |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

כדי להגיע לנוסחא המושלמת להצלחה של קשר בין חברה לגדוד, צריך לעבוד קשה. מאוד קשה. יש יגידו שגם נדרשת עבודה לאורך זמן כדי שהצדדים ילמדו להכיר אחד את השני. אך ישנים מקרים, כמו המקרה הבא, שמוכיחים כי רבות הדרכים להצלחת הקשר.

רינה סער, מנהלת לשכת סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות בחברת "פלאפון" מאמינה שהיא יודעת מה הופך קשר רגיל לחיבור מנצח. "במשך חמש שנים אימצנו שלושה גדודים שונים של חיל הקשר" היא משחזרת, "כשהרגשנו שהקשר הולך ומתמסמס, ביקשנו גדוד אחר".

ממש עכשיו בחודש מרץ הסתיימה שנת האימוץ המשותפת הראשונה של חטיבת ההנדסה של חברת פלאפון וגדוד ארז. בינתיים, החיבור בין הצדדים יוצא מן הכלל. "אנחנו מדברים כל יום והוא דואג להזמין אותי כל הזמן ולעדכן אותי על כל דבר", מספרת רינה על החיבור שלה עם משה מועלם,  רס"ר גדוד ארז, שמבחינתה עושה את ההבדל העיקרי.

אבל לא רק הקשר האישי בין רינה ומשה הביא את ההצלחה הגדולה. רינה טוענת שצריך לעשות דברים בתזמון הנכון, להקשיב לצרכים של הצד השני ולחשוב מה יתאים לו ובעיקר חשוב שהדברים "יגיעו מלמעלה", כלומר הלגיטימציה שהיא מקבלת מראשי חברת "פלאפון" לתחזק את הקשר הזה.

"אני ומועלם מדברים כמעט כל יום, אם לא היינו רחוקים סביר להניח שגם היינו מתראים בכל יום", מספרת רינה. מבחינתה התהליך הוא טבעי, הגדוד מיוחד ויחד עם הגאווה הגדולה שהעובדים שלה מרגישים, החיבור מושלם.

בשביל החברים מגדוד ארז, הכל חדש. לפני האימוץ של "פלאפון" הם לא מצאו תורם ונאלצו להסתדר בעצמם. אך מהר מאוד הם התרגלו לקונספט של חברה מאמצת ולמדו לחבק אותו וליהנות ממנו. החיילים נהנים ויודעים מאיפה כל הטוב מגיע, במיוחד כשלכל אחד מהם יש כיום חליפה טרמית חדשה בזכות החברה.

אם תכננתם להתקשר לאחד החברים שלכם מגדוד ארז כדי שיסדר לכם מחיר מיוחד ב"פלאפון", תופתעו לגלות שזה קצת פחות רלוונטי. "אנחנו לא פונים אליהם בבעיות והם לא מנסים לשווק לנו כל מיני חבילות", מצהיר בפנינו גיל ממון, מפקד הגדוד. "זה לא נכון לדעתי לחבר בין ההתנדבות והתרומה לגדוד לבין העולם העסקי. אנחנו מעדיפים להימנע מזה".

הדבר שמעיד יותר מכל על הקשר השונה בין הגופים, הוא השימוש אחד בשני גם ביוזמות בתחומים אחרים. כך למשל הצטרפו נציגים מחברת פלאפון ליום תרומה של הגדוד בבית חב"ד בבית דגן ולקחו חלק בצביעה ובחלוקת המתנות לילדים שגרים בתנאי פנימייה. מנגד, כאשר רצתה חברת פלאפון להעביר תרומות שונות ליחידות המשרתות בדרום, הדבר נעשה דרך גדוד ארז, שנשאר בגזרה המזרחית וידע לאן להעביר את החבילות הרלוונטיות.

כאשר פלאפון קשובה לצורכי הגדוד בכל פנייה והגדוד יודע לתת ולקבל, נוצר קשר חיובי שמעיד על רצון הדדי גדול. רינה מסכמת ואומרת שהחיבור האישי מביא לחיבור בין הגופים, וזו מבחינתה הנוסחה להצלחה האמתית – שתימשך עוד שנים רבות.

P1070921 DSCF6655 P1140418