כדי להגיע לנוסחא המושלמת להצלחה של קשר בין חברה לגדוד, צריך לעבוד קשה. מאוד קשה. יש יגידו שגם נדרשת עבודה לאורך זמן כדי שהצדדים ילמדו להכיר אחד את השני. אך ישנים מקרים, כמו המקרה הבא, שמוכיחים כי רבות הדרכים להצלחת הקשר.
רינה סער, מנהלת לשכת סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות בחברת "פלאפון" מאמינה שהיא יודעת מה הופך קשר רגיל לחיבור מנצח. "במשך חמש שנים אימצנו שלושה גדודים שונים של חיל הקשר" היא משחזרת, "כשהרגשנו שהקשר הולך ומתמסמס, ביקשנו גדוד אחר".
ממש עכשיו בחודש מרץ הסתיימה שנת האימוץ המשותפת הראשונה של חטיבת ההנדסה של חברת פלאפון וגדוד ארז. בינתיים, החיבור בין הצדדים יוצא מן הכלל. "אנחנו מדברים כל יום והוא דואג להזמין אותי כל הזמן ולעדכן אותי על כל דבר", מספרת רינה על החיבור שלה עם משה מועלם, רס"ר גדוד ארז, שמבחינתה עושה את ההבדל העיקרי.
אבל לא רק הקשר האישי בין רינה ומשה הביא את ההצלחה הגדולה. רינה טוענת שצריך לעשות דברים בתזמון הנכון, להקשיב לצרכים של הצד השני ולחשוב מה יתאים לו ובעיקר חשוב שהדברים "יגיעו מלמעלה", כלומר הלגיטימציה שהיא מקבלת מראשי חברת "פלאפון" לתחזק את הקשר הזה.
"אני ומועלם מדברים כמעט כל יום, אם לא היינו רחוקים סביר להניח שגם היינו מתראים בכל יום", מספרת רינה. מבחינתה התהליך הוא טבעי, הגדוד מיוחד ויחד עם הגאווה הגדולה שהעובדים שלה מרגישים, החיבור מושלם.
בשביל החברים מגדוד ארז, הכל חדש. לפני האימוץ של "פלאפון" הם לא מצאו תורם ונאלצו להסתדר בעצמם. אך מהר מאוד הם התרגלו לקונספט של חברה מאמצת ולמדו לחבק אותו וליהנות ממנו. החיילים נהנים ויודעים מאיפה כל הטוב מגיע, במיוחד כשלכל אחד מהם יש כיום חליפה טרמית חדשה בזכות החברה.
אם תכננתם להתקשר לאחד החברים שלכם מגדוד ארז כדי שיסדר לכם מחיר מיוחד ב"פלאפון", תופתעו לגלות שזה קצת פחות רלוונטי. "אנחנו לא פונים אליהם בבעיות והם לא מנסים לשווק לנו כל מיני חבילות", מצהיר בפנינו גיל ממון, מפקד הגדוד. "זה לא נכון לדעתי לחבר בין ההתנדבות והתרומה לגדוד לבין העולם העסקי. אנחנו מעדיפים להימנע מזה".
הדבר שמעיד יותר מכל על הקשר השונה בין הגופים, הוא השימוש אחד בשני גם ביוזמות בתחומים אחרים. כך למשל הצטרפו נציגים מחברת פלאפון ליום תרומה של הגדוד בבית חב"ד בבית דגן ולקחו חלק בצביעה ובחלוקת המתנות לילדים שגרים בתנאי פנימייה. מנגד, כאשר רצתה חברת פלאפון להעביר תרומות שונות ליחידות המשרתות בדרום, הדבר נעשה דרך גדוד ארז, שנשאר בגזרה המזרחית וידע לאן להעביר את החבילות הרלוונטיות.
כאשר פלאפון קשובה לצורכי הגדוד בכל פנייה והגדוד יודע לתת ולקבל, נוצר קשר חיובי שמעיד על רצון הדדי גדול. רינה מסכמת ואומרת שהחיבור האישי מביא לחיבור בין הגופים, וזו מבחינתה הנוסחה להצלחה האמתית – שתימשך עוד שנים רבות.