נתניהו על ועדת החקירה הפוליטית: "זו ועדה ממלכתית מיוחדת, שוויונית" | ליברמן נגד המפגינים החרדים בכביש 4: "בריונים, החוק לא נאכף נגדם" | אימו של רן גואילי: "פונה לרה"מ - תחזק אותנו, שנדע שהוא לא נשאר מאחור" | הממשלה אישרה: כמיליארד שקלים יוקצו לפיתוח הצפון בין 2026 ל-2029 | 2 פלסטינים נפצעו קשה מירי בהרי בנימין. החשד: יידו אבנים לעבר רועי צאן יהודים | הזמר האמריקני בארי מנילו חשף שהוא מתמודד עם סרטן ריאות: "בדרך לניתוח" | לפיד על הפגנת החרדים בכביש 4: "הפתרון - להפסיק להעביר כסף ולגייס את כולם" | סוריה: עימותים בחלב בין אנשי א-שרע ל-SDF הכורדים | חרדים קיצוניים חוסמים את כביש 4, עומסי תנועה במקום | עקב החלטת ביהמ"ש: מ"מ יו"ר ההסתדרות רועי יעקב יחליף את ארנון בר-דוד | נתניהו נפגש עם ראש ממשלת יוון בירושלים | שר החוץ הטורקי: ישראל דוגלת במדיניות של התפשטות בסוריה | פוטרה עובדת מרפאה שניסתה להיכנס לתיק הרפואי של שורד שבי ללא צורך | המשטרה וביטוח לאומי: נשללו זכאויות מכ-200 משפחות שהתגוררו ביהודה ושומרון | הממשלה תאפשר למתנחלים להתגורר ביישוב שא-נור שפונה בהתנתקות | באיראן מדווחים על ניסויי טילים ברחבי המדינה | לפיד: מסכים שהשופט סולברג ישתתף במינוי חברי ועדת החקירה - בשביל המשפחות | צה"ל: אזרחים חצו לשטח סוריה והושבו לישראל, הם יועברו למשטרה | גנץ: "לא פוסל את סגירת גל"צ, לא טוב שחיילים עוסקים בפוליטיקה" | גנץ: ועדת החקירה של הממשלה היא אנטי לאומית | דיווח בלבנון: שלושה הרוגים בתקיפת כטב"ם באזור צידון | דיווחים על שמיעת פיצוצים במרכז, בשל ניסוי צבאי | ליברמן: "ממשלת 7/10 מקימה ועדת חבלה" | אישום: תושב ת"א פרץ חמש פעמים לבית כנסת וגנב כסף מקופות צדקה | איזנקוט: "סגירת גל"צ - מהלך השתקה של פוליטיקאים מבוהלים" | בכיר ביהדות התורה תקף את סמוטריץ': "מוכן לשרוף את מזה"ת בשביל קמפיין" | כ"ץ: "בגל"צ נשמעות דעות שתוקפות את חיילי צה"ל" | צה"ל: תקפנו מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון | כ"ץ הורה לשבץ את חיילי גל"צ ביחידות אחרות ולסיים את העסקת האזרחים | ארגון העיתונאים יעתור לבג"ץ נגד סגירת גל"צ: "פגיעה קשה בחופש העיתונות" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

אתמול באחד מהימים הגשומים בשנה התקיים בבסיס נחל עוז בפאתי עזה טקס אמץ לוחם במסגרתו אימץ ד"ר גדעון שכמן , יו"ר קרן משפחת שיכמן, את גדוד בזלת(50) של חטיבת הנח"ל.

ד"ר גדעון שכמן ובנו איתי סטודנט שנה שישית לרפואה באוניברסיטת ב"ש ולוחם בחטיבת הנח"ל בעברו הדליקו נרות עם לוחמי בגדוד והכירו חיילים בודדים אשר הגיעו מרחבי העולם לשרת בגדוד.

סא"ל יוגב ברששת מג"ד הגדוד ברך את המאמצים ואמר כי תקציב התרומה יעזור לו לשפר את רווחת הלוחמים ולחזק רוחם בעבודה הקשה שהם עושים על גבול רצועת עזה

 

במהלך טקס האימוץ סיפר ד"ר שיכמן:

" בת זוגתי, שאלה אותי לא מזמן – למה החלטתה לאמץ את גדוד 50 של חטיבת הנח"ל? אז התשובה הפשוטה היא שרציתי לאמץ גדוד מחטיבת הנח"ל אך גדס"ר הנח"ל, הגדוד שאיתי בני שירת בו, היה כבר מאומץ, אז הבחירה הטבעית נפלה על גדוד 50 שאיתו יש לי קשר היסטורי ואנגדוטי ארוך למרות שלא הייתי לוחם בשרות הצבאי שלי.

והדבר היה ככה:

בנערותי בתנועת הנוער הצופים "הרעילו" אותנו למטרה האולטימטיבית של הצטרפות לגרעין נח"ל, הגשמה בקיבוץ ושרות בגדוד 50 שהיה אז עדיין חלק מחטיבת הצנחנים. כן, מכונת המיתוסים הציונית עבדה גם אז "שעות נוספות". אבל מה לעשות ואני המשכתי ללמוד בתיכון עוד כשנה וחצי והחמצתי את הגיוס לנח"ל עם חברי שהתגייסו בתחילת שנת 68 לגרעין הגשמה בקיבוץ תל קציר ולמסלול קרבי בגדוד 50.

 

הגורל הפגיש אותנו שוב בנסיבות מאד מיוחדות – בחודש דצמבר 69  בעיצומה של מלחמת ההתשה בתעלת סואץ, אני משרת ביחידת האיסוף של אמ"ן בבסיס בבל במזרח התעלה ונקרא להצטרף לחפ"ק של מבצע תרנגול 53 –אחד המבצעים הנועזים של צה"ל בכל הזמנים. במבצע הזה הוטל על שתי מחלקות מוסקות אחת מסיירת צנחנים והשניה מגדוד 50 לפשוט לעומק השטח המצרי בראס עריב כ 30 ק"מ מערבית למפרץ סואץ, להשתלט על מוצב תחנת מכ”ם P-12  חדישה רוסית שהמצרים קבלו לא מכבר ולהעביר אותה בשלמותה לשטח ישראל. בחפ"ק באבו רודס אני הייתי אחראי על האיכון האלקטרוני .

 

המבצע ארך כ-  4 שעות בהן הלוחמים משתלטים על המוצב המצרי ללא נפגעים לכוח, מפרקים את ציוד המכ”ם הכולל שני קרונות ציוד ואנטנה שגובהה 12 מ' ובמשקל כולל של למעלה מ 4 טון, קושרים אותם לשני מסוקי יסעור (שהגיעו רק שבועיים קודם לכן לחיל האוויר ועדיין צבועים בצבעי חיל האוויר האמריקאי), מרימים אותם באוויר וטסים כ 15 דקות בגובה אפס לאזור הכינוס בחפ"ק אבו רודס בצדו הישראלי של מפרץ סואץ.

 

ואז המפגש – המסוקים נוחתים ליד החפ"ק שלנו ברודס ומשם יוצאים, מי אם לא החברים שלי מהגרעין שהיו אז בסבב מבצעי בגדוד 50!

 

אז גם בגלל הקשר ההיסטורי שלי לגדוד וגם בגלל היותו אגדה באתוס הלחימה של צה"ל, התשובה שלי לשאלה של בת זוגתי מובנת מאליה – גדוד 50 זוהי הבחירה.

לגדוד 50 השמים היו הגבול ב 1969 והם הגבול גם עכשיו.

את הטקס והמפגש עם החיילים הבודדים סיימה ארחות ערב עם סגל הפיקוד של הגדוד והענקת חנוכייה כשי לד"ר שיכמן.

 

מפגש בלשכת מגד גדוד בזלת
מפגש עם חיילים בודדים