המשטרה עצרה 8 גברים בחשד לסחר בסמים בהיקפים גדולים בדרום תל אביב | עו"ד מהצפון ושניים נוספים נעצרו בחשד שזייפו תביעות נכות במיליוני שקלים | רשת דרור בתי חינוך במפגש עם חניכים בצפון: "אלימות נגד נשים היא כשל חברתי" | דיווח: "אוקראינה הסכימה לתוכנית סיום המלחמה עם רוסיה" | רוטמן על התקרית עם יועמ"ש ועדת חוקה: "מקרה לא טוב, אנחנו מלבנים זאת בינינו" | עקב שיטפון: כביש 2499 למזרח נחסם בין צומת נאות הכיכר לצומת הכניסה | לפיד יעלה להצבעה בכנסת "הצעה לאמץ את תוכנית 20 הנקודות של טראמפ" | חמאס והג'יהאד: נמסור חלל חטוף ב-16:00 | בכירים לשעבר בשב"כ נגד עונש מוות למחבלים: "יפגע בישראל" | כביש 40 באזור עין עבדת ובצומת ציחור לצפון חסום לשני הכיוונים | בת 10 נפטרה משפעת: "סבלה מחום וכאב גרון - והגיעה לבית חולים בהחייאה" | צה"ל ושב"כ: חוסל המחבל שרצח בפטיש את גדעון פרי בשומרון לפני כשנה | פעילי יש עתיד קיבלו הודעות חשודות: "רוצה להוציא את ביבי מהמשחק?" | דוד ברקאי שחשוד בחטיפת הילדים הגרמנים הודה: "האמא שילמה לי" | לשכת רה"מ: "העיכוב בהשבת החלל החטוף - הפרה נוספת של ההסכם" | הקורבן ה-11: פעוט כבן שנה שלא חוסן - מת מחצבת | משרד הבריאות: אין צורך להרתיח מים לפני שימוש במושב בארותיים, התוצאות תקינות | ועד רשות שדות התעופה: נכריז על סכסוך עבודה אם התחום לא יוצא מחוק ההסדרים | דיווח בלבנון: צה"ל ביצע ירי אריטלרי לעבר כפרים בדרום המדינה | נתניהו ביקש לקצר את הדיון בגין "סיבה ביטחונית": "יש התפתחויות בעניין מסוים" | הג'יהאד האיסלאמי טרם העביר את החלל שאותר: "זו מריחת זמן כי אין סנקציות" | בכיר באוקראינה: מצפים לביקור של זלנסקי בארה"ב מהר ככל הניתן כדי לגבש עסקה | נציגי שב"ס לא הגיעו לדיון בכנסת לציון היום הבינ"ל למאבק באלימות כלפי נשים | נתניהו קיבל מעטפה במהלך עדותו: "אני צריך לצאת ולעצור, לא יודע לכמה זמן" | מטופלת הגיעה לניתוח גינקולוגי בבית החולים העמק - ונותחה בצד הלא-נכון | הקרמלין: מבינים שנעשו שינויים בתוכנית טראמפ לאוקראינה, מחכים שארה"ב תשתף | חשד: 3 צעירות מהצפון התחזו לנציגות מחברת הלוואות והונו עשרות בכמיליון שקל | המשטרה: חוסל בשכם מחבל שדרס למוות שני לוחמי כפיר לפני כשנה וחצי | מטען חבלה נוטרל הלילה ברעננה, הרקע ככל הנראה פלילי | בעקבות מזג האוויר הסוער: שירותי כבאות והצלה חילצו עשרות לכודים לאורך הלילה |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

אתמול באחד מהימים הגשומים בשנה התקיים בבסיס נחל עוז בפאתי עזה טקס אמץ לוחם במסגרתו אימץ ד"ר גדעון שכמן , יו"ר קרן משפחת שיכמן, את גדוד בזלת(50) של חטיבת הנח"ל.

ד"ר גדעון שכמן ובנו איתי סטודנט שנה שישית לרפואה באוניברסיטת ב"ש ולוחם בחטיבת הנח"ל בעברו הדליקו נרות עם לוחמי בגדוד והכירו חיילים בודדים אשר הגיעו מרחבי העולם לשרת בגדוד.

סא"ל יוגב ברששת מג"ד הגדוד ברך את המאמצים ואמר כי תקציב התרומה יעזור לו לשפר את רווחת הלוחמים ולחזק רוחם בעבודה הקשה שהם עושים על גבול רצועת עזה

 

במהלך טקס האימוץ סיפר ד"ר שיכמן:

" בת זוגתי, שאלה אותי לא מזמן – למה החלטתה לאמץ את גדוד 50 של חטיבת הנח"ל? אז התשובה הפשוטה היא שרציתי לאמץ גדוד מחטיבת הנח"ל אך גדס"ר הנח"ל, הגדוד שאיתי בני שירת בו, היה כבר מאומץ, אז הבחירה הטבעית נפלה על גדוד 50 שאיתו יש לי קשר היסטורי ואנגדוטי ארוך למרות שלא הייתי לוחם בשרות הצבאי שלי.

והדבר היה ככה:

בנערותי בתנועת הנוער הצופים "הרעילו" אותנו למטרה האולטימטיבית של הצטרפות לגרעין נח"ל, הגשמה בקיבוץ ושרות בגדוד 50 שהיה אז עדיין חלק מחטיבת הצנחנים. כן, מכונת המיתוסים הציונית עבדה גם אז "שעות נוספות". אבל מה לעשות ואני המשכתי ללמוד בתיכון עוד כשנה וחצי והחמצתי את הגיוס לנח"ל עם חברי שהתגייסו בתחילת שנת 68 לגרעין הגשמה בקיבוץ תל קציר ולמסלול קרבי בגדוד 50.

 

הגורל הפגיש אותנו שוב בנסיבות מאד מיוחדות – בחודש דצמבר 69  בעיצומה של מלחמת ההתשה בתעלת סואץ, אני משרת ביחידת האיסוף של אמ"ן בבסיס בבל במזרח התעלה ונקרא להצטרף לחפ"ק של מבצע תרנגול 53 –אחד המבצעים הנועזים של צה"ל בכל הזמנים. במבצע הזה הוטל על שתי מחלקות מוסקות אחת מסיירת צנחנים והשניה מגדוד 50 לפשוט לעומק השטח המצרי בראס עריב כ 30 ק"מ מערבית למפרץ סואץ, להשתלט על מוצב תחנת מכ”ם P-12  חדישה רוסית שהמצרים קבלו לא מכבר ולהעביר אותה בשלמותה לשטח ישראל. בחפ"ק באבו רודס אני הייתי אחראי על האיכון האלקטרוני .

 

המבצע ארך כ-  4 שעות בהן הלוחמים משתלטים על המוצב המצרי ללא נפגעים לכוח, מפרקים את ציוד המכ”ם הכולל שני קרונות ציוד ואנטנה שגובהה 12 מ' ובמשקל כולל של למעלה מ 4 טון, קושרים אותם לשני מסוקי יסעור (שהגיעו רק שבועיים קודם לכן לחיל האוויר ועדיין צבועים בצבעי חיל האוויר האמריקאי), מרימים אותם באוויר וטסים כ 15 דקות בגובה אפס לאזור הכינוס בחפ"ק אבו רודס בצדו הישראלי של מפרץ סואץ.

 

ואז המפגש – המסוקים נוחתים ליד החפ"ק שלנו ברודס ומשם יוצאים, מי אם לא החברים שלי מהגרעין שהיו אז בסבב מבצעי בגדוד 50!

 

אז גם בגלל הקשר ההיסטורי שלי לגדוד וגם בגלל היותו אגדה באתוס הלחימה של צה"ל, התשובה שלי לשאלה של בת זוגתי מובנת מאליה – גדוד 50 זוהי הבחירה.

לגדוד 50 השמים היו הגבול ב 1969 והם הגבול גם עכשיו.

את הטקס והמפגש עם החיילים הבודדים סיימה ארחות ערב עם סגל הפיקוד של הגדוד והענקת חנוכייה כשי לד"ר שיכמן.

 

מפגש בלשכת מגד גדוד בזלת
מפגש עם חיילים בודדים