איראן: ארה"ב לא דרשה מאיתנו "אפס העשרת אורניום" | יאיר גולן ומרצ חתמו על הסכם מעודכן לקראת הבחירות | בנט נגד בן גביר: "לא מחרים אותו. אין לו מקום בממשלתי מפני שהוא שר כושל" | פצוע קשה בתאונה בין שתי מכוניות ליד אשדוד | פצוע קשה בתאונה בין שתי מכוניות בגליל המערבי | משחתת מקבוצת התקיפה של נושאת המטוסים ג'רלד פורד נכנסת לים התיכון | אישה נדקרה ונשדדה ברמת גן, מצבה בינוני | תאילנד: מייסד שותף של אסוס נפל אל מותו ממרפסת בקומה ה-17 בפאטאיה | בריטניה מסרבת לאפשר לארה"ב להשתמש ב"אי המפציצים" לתקיפה באיראן | חוסל מחבל שחצה את הקו הצהוב בדרום הרצועה | צעיר נחקר בחשד להנחת תשמישי קדושה קרועים מחוץ לבית כנסת בגבעתיים | מסמכים של הקונגרס: סעודיה עשויה להעשיר אורניום כחלק מהסכם עם ארה"ב | אישום: תושב בית שמש הרים חצאית של צעירה בתחנת אוטובוס - וביצע בה עבירות מין | צה"ל גינה את חציית הגבול לעזה על ידי פעילי ימין - מבלי להזכיר את סון הר-מלך | שר הנפט האיראני על שיתוף פעולה עם ארה"ב בתחום הנפט: "הכול אפשרי" | נקבע מותו של הגבר שנדקר בתל אביב | כשנתיים אחרי: אופיר חשוד ברצח זוגתו הילה ששתתה חומצה - ושותק בחקירה | גורם ביטחוני אוקראיני: הייצוא הצבאי שלנו ב-2026 עשוי להגיע למיליארדי דולרים | קרובי נרצחים הכינו מיצב ענק בחוף הים בתל אביב: "טבח 7/10 - לא נשכח!" | גבר נדקר בתל אביב, מצבו אנוש | ארה"ב: הלך לעולמו אריק דיין, כוכב "האנטומיה של גריי" | NBA: דני וולף רשם 11 נקודות ו-7 אסיסטים, אך ברוקלין הובסה ב-28 הפרש | תחזית מזג האוויר: חם מהרגיל - וייתכן אובך | שני נערים נדקרו בקטטה בפתח תקווה, מצבם קשה ובינוני | טראמפ, בצל דברי אובמה: אנחה את גופי הממשל לשחרר מידע על חייזרים ועב"מים | רוסיה: הרוג במתקפה אוקראינית על נמל סבסטופול שבקרים | שניים נהרגו לאחר שרכבם הדרדר לוואדי מכביש 6, גבר ואישה נפצעו קשה | איראן למזכ"ל האו"ם: נגיב "בהחלטיות" לכל תקיפה נגדנו | דיווח: טראמפ שוקל תקיפה ראשונית מוגבלת - כדי שאיראן תקבל את דרישותיו | דיווח באיראן: טייס קרב נהרג בהתרסקות מטוס בזמן אימון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

בוקר אחד קם חייל מפלוגת הלוחמים של יחידת רימון הפועלת במסגרת חטיבת גבעתי והחליט שהוא מפסיק להתגלח. כצפוי, לא לקח יותר מדי זמן עד שרס"ר היחידה רז בוקובזה הבחין בחייל והעיר לו על הזקן. גם לא לקח יותר מדי זמן עד שאותו רס"ר בוקובזה שם לב לפצעים על פניו של החייל.

כששאל אותו הרס"ר לפשר הפצעים, הסביר לו החייל כי הוא פשוט לא מסוגל להתגלח ללא מכונה בגלל שאין לו כסף לאחת כזאת. בלי לחשוב פעמיים התקשר בוקובזה אל חברת "כיל" (כימיקלים לישראל) וקיבל מענה חיובי מיידי ותוך זמן קצר קיבל החייל מכונת גילוח חדשה.

מכונת הגילוח של החייל היא דוגמה לקשר ההדוק בין יחידת רימון לחברת כיל וחברת הבת תרכובות ברום, המתבטא גם בפרטים הקטנים ביותר.

עוד לפני שהוכרז האימוץ הרשמי, הייתה חברת כיל  חלק בלתי נפרד מהקמת היחידה. זה התחיל עם תרומות של ציוד משומש ולאחר שהתחילו להגיע אל היחידה מחזורי החיילים הראשונים, צוותה היחידה למפח"ט גבעתי וכך נוצר האימוץ הרשמי בעזרתו של גדי דהן, עובד החברה ובוגר גבעתי.

בכיל  מרגישים שהקשר שלהם שונה מכל קשר אחר. "במבצעי צוק איתן ועמוד ענן למשל, התרומה גדלה וכללה מענה לצרכים מגוונים וחיוניים של היחידה והחיילים – הרבה מעבר לתחתונים והגופיות שכולם נתנו", מספרת חגית רחמים, מנהלת קשרי קהילה בחברת תרכובות ברום, חברה בת של כיל. "הקשר שלנו עם החיילים התחזק והלך וכשהיה להם אפטר הם באו אלינו למפעל להתקלח, לאכול משהו, לשתות קפה, לשנות אווירה ולחזור. לאור הבנת הצרכים של החיילים הבאנו להם לשטח מטענים סולריים לטלפונים ניידים וכן פנסי ראש אישיים".

במפעל תרכובות ברום של כיל יש צוות שלם שמקדיש זמן משמעותי לאימוץ; מעבר לחגית, יש את יורם גליסקו, מאיר אדלר ויונתן בן יהודה, שאליהם מצטרפים הצלמים המתנדבים, גיורא רוזנפלד וקובי שוחט.

החיילים ביחידה מביאים עוד דוגמאות לקשר האמיץ, ומספרים על חייל שנעלי הספורט שלו נגנבו והחברה המאמצת קנתה לו זוג חדש; על חייל שנפצע בתאונת דרכים וקיבל מכיל  מחשב נייד בהשאלה, שיסייע לו להעביר בכיף את תקופת האשפוז בבית החולים, מעבר לביקורים של צוות החברה; במקרים פחות ספציפיים, חיילים מצטיינים מקבלים שי, חיילים נזקקים זוכים לסיוע נוסף ולא פעם חיילים משוחררים זכו להצעות עבודה במקום.

בקובוזה, רס"ר היחידה, מסכם ואומר כי "מדובר בדברים קטנים שעושים ליחידה כיף", ומזכיר את החולצות לימי הספורט, מכונת ברד, טלוויזיה, מכשיר סוני פלייסטישן, מגבר ועוד הרבה פינוקים שמשפרים לחיילים את התנאים ועושים טוב.

חגית מסכמת את הפרויקט בתור "Win-Win Situation" : "אמנם יש לי שני בנים חיילים, אבל במבצע האחרון כשהראו פעילות של חיילים מיחידת רימון בטלוויזיה,  התרגשתי כאילו אני רואה את הבן שלי בטלוויזיה. לעזור בפינות שלא תמיד הצבא יכול לתת מענה זו תחושה עילאית ואני חושבת שזה נהדר."

6 1 2 3 5