ספרד: פצועים בהתנגשות רכבות בדרום המדינה | שוחררו למעצר בית הצעירות שחשודות בתקיפת זוג מבוגרים בקולנוע בחדרה | דיווח: אירופה שוקלת מכסים במיליארדים על ארה"ב, בשל איומי טראמפ על גרינלנד | חשוד התקרב לגדר בגבול לבנון, בוצע ירי מטנק ומסוק קרב להסרת האיום | מתן אנגרסט התקבל בתשואות בסמי עופר, לפני המשחק בין מכבי חיפה למכבי ת"א | מזכ"ל נאט"ו: שוחחתי עם טראמפ על "מצב הביטחון בגרינלנד" | אליעזר "גייזי" צפריר, מבכירי השב"כ והמוסד לשעבר, הלך לעולמו בגיל 92 | צה"ל, בצל המתיחות הביטחונית: 3 מטוסי "אדיר" (F-35i) נחתו בבסיס נבטים | דיווחים בסוריה על עימותים בין ה-SDF למשטר: "הפרה של הפסקת האש" | נתניהו מכנס דיון ביטחוני על איראן ועזה, בהשתתפות הרמטכ"ל וראשי המוסד ושב"כ | השר סער ימריא מחר לביקור מדיני בצ'כיה | סמוטריץ' יניח מחר את תקציב המדינה, ההצבעה - ברביעי או בשני הבא | 4 פצועים בתאונה בכביש 241 בנגב, בהם גבר במצב קשה | הממשלה מאשרת: לוין ימלא את מקום שר הביטחון בזמן נסיעת כ"ץ ליוון | שנה לחילוץ אורון שאול: טרם המבצע הגיע מידע על נכס, סיירת מטכ"ל עצרה חשוד | בן הזוג של נסרין קדרי שחשוד בתקיפתו של רום ברסלבסקי יישאר הלילה במעצר | ארה"ב בירכה על הפסקת האש בסוריה: "א-שרע אישר - הכורדים הם חלק מהמדינה" | הרצוג ישתתף בפורום הכלכלי העולמי בשווייץ | השרים אישרו: יקודם חוק בדיקת פוליגרף מדי שנתיים ליועמ"ש ולפרקליט המדינה | כביש 90 נפתח לתנועה אחרי שנחסם בעקבות הצפות | איכילוב: "ההודעות שמופצות - פייק. לא חל שינוי בהיערכות בית החולים" | דיווח: שוב שיבושים בגישה לאינטרנט באיראן, אחרי שנטען כי ניתן להיכנס לגוגל | השירות המטאורולוגי: פרק הגשם מתקרב לסיום, כמויות שיא נמדדו בגליל המערבי | הלחימה בסוריה: א-שרע חתם על שילוב כוחות ה-SDF במשטר, הפסקת אש הוכרזה | הממשלה אישרה את קידום החוק שיכשיר את מודל Uber | פזשכיאן על קריאת טראמפ להנהגה חדשה באיראן: "תקיפת חמינאי - מלחמה כוללת" | עסקים שנפגעו במלחמה עם איראן יכולים לבקש פיצוי עבור נובמבר-דצמבר 2025 | הממשלה לבג"ץ: אין לביהמ"ש סמכות להורות על ועדת חקירה ממלכתית ל-7/10 | סוריה: א-שרע נפגש עם שליח ארה"ב, הודעה על הפסקת אש צפויה אחרי 18:00 | האו"ם על הצטרפות מדינות ל"מועצת השלום": "חופשיות לקחת חלק בארגונים" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

בוקר אחד קם חייל מפלוגת הלוחמים של יחידת רימון הפועלת במסגרת חטיבת גבעתי והחליט שהוא מפסיק להתגלח. כצפוי, לא לקח יותר מדי זמן עד שרס"ר היחידה רז בוקובזה הבחין בחייל והעיר לו על הזקן. גם לא לקח יותר מדי זמן עד שאותו רס"ר בוקובזה שם לב לפצעים על פניו של החייל.

כששאל אותו הרס"ר לפשר הפצעים, הסביר לו החייל כי הוא פשוט לא מסוגל להתגלח ללא מכונה בגלל שאין לו כסף לאחת כזאת. בלי לחשוב פעמיים התקשר בוקובזה אל חברת "כיל" (כימיקלים לישראל) וקיבל מענה חיובי מיידי ותוך זמן קצר קיבל החייל מכונת גילוח חדשה.

מכונת הגילוח של החייל היא דוגמה לקשר ההדוק בין יחידת רימון לחברת כיל וחברת הבת תרכובות ברום, המתבטא גם בפרטים הקטנים ביותר.

עוד לפני שהוכרז האימוץ הרשמי, הייתה חברת כיל  חלק בלתי נפרד מהקמת היחידה. זה התחיל עם תרומות של ציוד משומש ולאחר שהתחילו להגיע אל היחידה מחזורי החיילים הראשונים, צוותה היחידה למפח"ט גבעתי וכך נוצר האימוץ הרשמי בעזרתו של גדי דהן, עובד החברה ובוגר גבעתי.

בכיל  מרגישים שהקשר שלהם שונה מכל קשר אחר. "במבצעי צוק איתן ועמוד ענן למשל, התרומה גדלה וכללה מענה לצרכים מגוונים וחיוניים של היחידה והחיילים – הרבה מעבר לתחתונים והגופיות שכולם נתנו", מספרת חגית רחמים, מנהלת קשרי קהילה בחברת תרכובות ברום, חברה בת של כיל. "הקשר שלנו עם החיילים התחזק והלך וכשהיה להם אפטר הם באו אלינו למפעל להתקלח, לאכול משהו, לשתות קפה, לשנות אווירה ולחזור. לאור הבנת הצרכים של החיילים הבאנו להם לשטח מטענים סולריים לטלפונים ניידים וכן פנסי ראש אישיים".

במפעל תרכובות ברום של כיל יש צוות שלם שמקדיש זמן משמעותי לאימוץ; מעבר לחגית, יש את יורם גליסקו, מאיר אדלר ויונתן בן יהודה, שאליהם מצטרפים הצלמים המתנדבים, גיורא רוזנפלד וקובי שוחט.

החיילים ביחידה מביאים עוד דוגמאות לקשר האמיץ, ומספרים על חייל שנעלי הספורט שלו נגנבו והחברה המאמצת קנתה לו זוג חדש; על חייל שנפצע בתאונת דרכים וקיבל מכיל  מחשב נייד בהשאלה, שיסייע לו להעביר בכיף את תקופת האשפוז בבית החולים, מעבר לביקורים של צוות החברה; במקרים פחות ספציפיים, חיילים מצטיינים מקבלים שי, חיילים נזקקים זוכים לסיוע נוסף ולא פעם חיילים משוחררים זכו להצעות עבודה במקום.

בקובוזה, רס"ר היחידה, מסכם ואומר כי "מדובר בדברים קטנים שעושים ליחידה כיף", ומזכיר את החולצות לימי הספורט, מכונת ברד, טלוויזיה, מכשיר סוני פלייסטישן, מגבר ועוד הרבה פינוקים שמשפרים לחיילים את התנאים ועושים טוב.

חגית מסכמת את הפרויקט בתור "Win-Win Situation" : "אמנם יש לי שני בנים חיילים, אבל במבצע האחרון כשהראו פעילות של חיילים מיחידת רימון בטלוויזיה,  התרגשתי כאילו אני רואה את הבן שלי בטלוויזיה. לעזור בפינות שלא תמיד הצבא יכול לתת מענה זו תחושה עילאית ואני חושבת שזה נהדר."

6 1 2 3 5