פיקוד העורף על האזעקה בים המלח: "האירוע הסתיים" | התרעה על חדירת כטב"ם בים המלח | צעיר נדקר למוות בחיפה, חשודה נעצרה | טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות והשמדנו את המפקדה הימית שלהם | דיווחים באיראן: פיצוצים נשמעים בטהרן | דיווח: ה-CIA עקב אחרי חמינאי במשך חודשים - ושיתף מודיעין עם ישראל | איראן טוענת שתקפה מכליות נפט; חברה לניהול ספינות: "הרוג מפגיעת טיל בספינה" | צה"ל: "סללנו את הדרך לטהרן תוך 24 שעות" | ההתרעה בצור יצחק: כוחות צה"ל סורקים באזור | התרעה על חדירת מחבלים הופעלה בצור יצחק שבשרון | הממשלה אישרה: מידע יסופק למשטרה לצורך זיהוי נעדרים | טראמפ: מנהיגיה החדשים של איראן רוצים לדבר - הסכמתי | סוכנות "תסנים" המזוהה עם המשטר באיראן פרסמה תיעוד: זה הבית שבו חוסל חמינאי | המשטרה: 11 מוגדרים מנותקי קשר בזירת הפגיעה בבית שמש | נקבע מותו של בן 102 שנפל במדרגות בדרך למרחב מוגן | עראקצ'י לשר החוץ העומאני: "איראן פתוחה לכל מאמץ לעצירת ההסלמה" | צה"ל: נערכים לקלוט כ-100 אלף מילואימניקים, כלל הגזרות תוגברו | טראמפ: "המבצע מתקדם מהר מהמתוכנן, 48 מנהיגים איראנים נהרגו במכה אחת" | דיווח איראני: פיצוצים נשמעים ברחבי המדינה | צרפת: מגנים את המתקפות האיראניות נגד ירדן ומדינות המפרץ | נשיא ארגנטינה בירך על חיסול חמינאי: "מקווה שהאיראנים סוף-סוף יזכו לשלום" | נתניהו מהקריה: "איבדנו אנשים יקרים. במערכה אנו מביאים את כל כוחו של צה"ל" | קנצלר גרמניה: תוכנית הגרעין האיראנית מאיימת על היציבות במזרח התיכון | נתניהו ולפיד ייפגשו מחר לתדרוך ביטחוני | בוטל איסור היציאה מהארץ של ברוורמן, שיוכל לשוחח עם נתניהו - אך לא על החקירה | פיקוד המרכז האמריקני: נושאת המטוסים לינקולן לא נפגעה בתקיפה איראנית | פיקוד העורף: תושבי הצפון יכולים לצאת מהמרחבים המוגנים | מד"א: לא קיבלנו דיווחים על נפגעים ונפילות אחרי האזעקות בצפון | צה"ל: פתחנו בגל תקיפות נוסף בלב טהרן | ארה"ב: 3 חיילים אמריקנים נהרגו מפרוץ המלחמה עם איראן |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

את הקשר של חברת איתוראן ופרויקט "אמץ לוחם" התחיל איזי שרצקי, נשיא חברת איתוראן, לפני כ-12 שנים, ממש בתחילת דרכו של הפרויקט.

חברת איתוראן פעילה כבר שנים רבות ותורמת לקהילה בקריית שמונה. יורם לירם, סמנכ"ל החברה, מספר כי הכל התחיל ב-1999, אז פנה שרצקי אל חיים ברביבאי, ראש העיר באותם ימים, בבקשה לעזור לעיר שסבלה אז ממטחי קטיושות. מאחר שאיזי היה בעברו איש כדורגל, ברביבאי ביקש ממנו לתרום מניסיונו בתחום. שרצקי חיבר את הקבוצות בעיר שדשדשו בליגות נמוכות, לקבוצה אחת בשם "עירוני איתוראן קריית שמונה". ב-2011 הקבוצה זכתה באליפות המדינה, וב-2014 בגביע המדינה, כשבין לבין זכתה מספר פעמים בגביע הטוטו.

באותו זמן החל שרצקי להקים בעיר מיזמים נוספים כמו "בית בתיה", מקום בו נזקקים יכולים לבוא ולאכול. המקום פעיל עד היום – בכל יום מתבצעת חלוקה של אוכל חם לכמה מאות נזקקים. כמו כן, הקים מרפאת שיניים הנותנת שרות חינם לנזקקים – גם היא פעילה עד היום, "בית שמחה" – מועדון לצעירים ולקשישים והחל מ-2005 עובדי החברה פעילים גם בפרויקטים בתחום החינוך המיוחד.

איתוראן תומכת בפעילות עמותת "אחרי" בעיר, בתיאטרון "מראה", ושותפה בפרויקט "מוטב יחדיו" שמחולל שינוי רציני בחיי התושבים.

אחרי כל הפעילות הענפה הזאת, זה היה טבעי בשבילנו להצטרף את פרויקט "אמץ לוחם", מספר לירם. הקשר עם גדוד שחף החל ב-2005, ומאז אנחנו בקשר שוטף איתם. יש קשר רציף עם המג"דים וסגל הפיקוד, אנו נוטלים חלק באירועים כמו ריצת הניווט לזכר חללי הגדוד, ומגיעים לטקסים כאלה ואחרים.

יש חיבור בין הגדוד לתכנית "מוטב יחדיו", כשהחיילים מסייעים בפעילויות שונות כמו חלוקת סופגניות לתושבים, ועוזרים בפרויקטים שונים למען הקהילה. חיילי וקציני הגדוד מגיעים למשחקי כדורגל בקריית שמונה – אחד המג"דים הקודמים היה ועודנו אוהד מושבע של הקבוצה.

סא"ל תומר מלצמן, המג"ד, והסמג"ד שלומי מלכה, מסכימים כי התרומה למען הקהילה שהגדוד מבצע יחד עם החברה, היא הערכית ביותר. עבור החיילים יש משמעות גדולה מאוד שהפעילות מתרחשת בקריית שמונה, מכיוון שהיא נמצאת בגזרה עליה היא שומרת. כך הם מעורבים בחיי התושבים, ולא רק מבחינה ביטחונית.

כבר שמונה שנים שחברת איתוראן תורמת תווי קנייה לחיילים בודדים ונזקקים, בפסח ובראש השנה, כמובן שזאת מעבר להתחייבות הכספית הקבועה. הגדוד ואנשי החברה מארגנים הרמת כוסית בערבי החג, ויחד מעניקים את תווי השי לחיילים.

לירם נזכר בפעילויות עבר שהחברה ערכה עם הגדוד, כמו שיתוף הגדוד בפעילות "אחרי" – החיילים היו פעילים באימוני הקבוצה שעושה הכנה לצה"ל. "נשמח לחדש את השת"פ הזה" אומר לירם. עוד פעילות שזכורה במיוחד היא רכיבה משותפת על אופניים של עובדי איתוראן וחיילים מהגדוד ב"טור דה תרום" למען ילדי "אילן".

לירם מספר שבמהלך השנים נוצר קשר אישי וטוב עם חלק מהמג"דים, והוא נשמר עד היום. הקשר כל כך חזק שיש אפילו מספר בנים ונכדים של עובדי החברה ששירתו ומשרתים בגדוד. הסמג"ד מלכה מציין שאנשי החברה מוזמנים לערבי יחידה, ובפעם האחרונה הוענקה להם תעודת הוקרה והערכה.

לירם מוסיף כי לאחרונה החברה אירחה את סגל הפיקוד של הגדוד, יחד עם ורדה דרוקר, מנהלת 'אמץ לוחם' ותא"ל (מיל) יחיאל גוזל, מנכ"ל "יחד למען החייל", לרגל חידוש האימוץ לאחר 12 שנים. "לא יכולים להיות גאים יותר", הוא מסכם.