המשטרה: רצח הנער עזמי גריב - במסגרת סכסוך בין ארגוני הפשע חרירי ובכרי | אישום: בן 60 מנתניה ביצע מעשה מגונה בפני אם ובנה בן ה-5 | כתב אישום יוגש נגד תושב י-ם ששפך בנזין על ילד בן 12 וניסה להציתו | רוכב אופנוע נפצע קשה בהתנגשות עם רכב בכביש 6 | אישום נגד צעיר מחדרה: השתתף בהתפרעות בכפר פלסטיני שבה הוצתו בתים ורכבים | צה"ל ושב"כ: חוסל המחבל שאחראי לפיגוע האוטובוסים בבאר שבע ב-2004 | הרמטכ"ל בטקס פתיחת אוגדה 38: "חייבים עוד לוחמות ולוחמים" | נקבע מותן של שתי העובדות שהתמוטטו בבית הזיקוק באשדוד | משרד רה"מ: להוריד את המילה "טבח" מהחוק להנצחת 7/10 | המשטרה חוקרת את האירוע בבית הזיקוק באשדוד: "אין חשש לדליפת חומרים מסוכנים" | ראשוני: שתי נשים התמוטטו בבית הזיקוק באשדוד, מצבן אנוש | שב"כ: בשנה האחרונה בוצעו מאות ניסיונות תקיפות סייבר נגד בכירים ישראלים | זוכתה אישה שהואשמה בתקיפת בן זוגה, ביהמ"ש: "המשטרה פעלה ברשלנות" | צה"ל: חוסל מפקד הצלפים מחמאס שאחראי להרג 7 לוחמים | פועל נהרג לאחר שנפל מגובה בגליל המערבי | עם עצירת ביניים: קבוצת לופטהנזה מחזירה את טיסות הלילה לת"א | חברת "רפאל" תקיים הבוקר ניסוי מבוקר בקריות, עשוי להישמע קול נפץ | צה"ל הדיח שני לוחמים שתועדו מכים פלסטיני בשבוע שעבר באזור רמאללה | הרצוג בירך את מושלת אוסטרליה: "פועלת נגד האנטישמיות המסוכנת" | ביה"ח קפלן: הנער שנורה הלילה באזור יבנה מאושפז במצב קל | שגריר רוסיה בישראל: "מנהלים מגעים על הקמת בית חולים ברצועה" | מסע הירי בקנדה: אישה פתחה באש בתיכון וככל הנראה שמה קץ לחייה | תחזית מזג האוויר: התקררות קלה וגשם מקומי בצפון, סיכוי לגשם קל גם במרכז | ארה"ב: נעצר חשוד במעורבות בחטיפתה של ננסי גאת'רי, אמה של מגישת NBC | קנדה: 10 הרוגים באירוע ירי, חלק מהקורבנות אותרו בתיכון | קנדה גינתה את צעדי ישראל להרחבת הסיפוח ביו"ש: "חתירה תחת חזון השלום" | נתניהו נועד עם וויטקוף וקושנר בוושינגטון: "עדכנו על סבב השיחות עם איראן" | הנשיא הרצוג התקבל בבית המושלת הכללית של אוסטרליה בקנברה | דיווח: ה-FDA סירב לאשר חיסון עונתי חדש נגד שפעת של חברת "מודרנה" | לפחות 4 הרוגים בהפצצה רוסית על חרקוב, כטב"מים אוקראיניים תקפו בוולגוגרד |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

"אל פרויקט 'אמץ לוחם' הגעתי דרך הכרות ארוכת השנים עם ורדה דרוקר, מנהלת הפרויקט", פותחת נחמה רונן, יו"ר חברת ממן, את דבריה. "חשבתי שחברת ממן צריכה להשתתף בפרויקט הזה, שהוא ציוני וערכי, וחשוב מבחינת חיבור הקהילה העסקית לצבא. כשישבנו וחשבנו איזה יחידות לאמץ, רצינו כאלה שלא אומצו בעבר, יחידות פחות 'מהודרות'. היחידות שהגענו אליהן הן חדשות וחדשניות והחיבור שלנו איתן היה נכון וטבעי. אלה באמת יחידות בעלות תפיסה צבאית אחרת וראיה אחרת".

דוגמה לצעידה קדימה שכזאת היא המג"דית החדשה (8 חודשים בתפקיד) של יחידת רוכב שמיים, רעות רטיג-וייס, "היא מדהימה, מקור להשראה והערצה. זוהי תעודת כבוד לצבא שמאפשר ניהול ופיקוד נשי, ואנחנו גאים שהיא ביחידה שאנחנו מאמצים" אומרת נחמה.

"אנחנו מאוד לא רוצים להיות רק גוף פילנטרופי, אלא גוף מעורב. חשוב לנו מאוד להיות חלק מחיי החיילים ושהם ידעו שהם יכולים לסמוך עלינו בכל דבר ועניין. הסברנו למפקדי היחידות, איתם אנחנו נמצאים בקשר רציף, שהיכולות שלנו לפתור בעיות ת"ש וכדומה היא גדולה מאוד. אנחנו יכולים להגיב ב-no time ומוכנים לכל אתגר. למשל, אנחנו קולטים חיילים לחופשות מיוחדות, או אם חייל צריך רישיון נהיגה ואין לו- אנחנו יכולים לעזור גם בזה. היחידות שאנחנו מאמצים לא יושבות בבסיס אחד אלא מפוזרת בכל הארץ, לכן בחגים אנחנו משתדלים להגיע אל כולם, לחלק סופגניות בחנוכה או משלוחי מנות בפורים"

גם מצד היחידות עולה תחושה שחברת ממן מסורה וקשובה לצרכי החיילים. המגד"ית רעות רטיג-וייס, מ"רוכב שמים" מספרת כי "כל שיח עם ממן מעולה. זה מעורר הערכה שחברות עסקיות מפנות מהזמן, הכסף והקשב שלהן כדי לעזור לחיילים. אנשים בחברה כל הזמן מדברים עם החיילים, והחיילים יודעים מי עוזר להם. זה יפה"

לסא"ל טל אלגזי, סגן מפקד אג"ד 214 המאומצת גם על-ידי חברת ממן, חשוב לספר על היחס החם מצד החברה: "באמת חשוב להם לשמור על הקשר מעבר להעברת הצ'ק. מעבר לתרומה הכספית אנחנו מקיימים הרמות כוסית בחגים עבור החיילים הבודדים (ולזה נלווה שי שעובדי החברה מעניקים לחיילים), וגם את 'בוקר סרט' ביס פלאנט- היחידות ואנשי החברה נפגשים להקרנת סרט בעל ערך שהחיילים בוחרים. אנחנו מפנים אליהם חיילים לחופשות מיוחדות, וגם לראיונות עבודה. יש לנו לדוגמה חייל שעבר ראיון, ובמידה שהוא יחליט- שמור לו מקום עבודה באחת החברות של ממן. אשת הקשר העיקרית שלנו היא לילך, המזכירה של נחמה רונן. היא מאוד דואגת לתחזק ולשמור על הקשר, עושה עבודה מדהימה עם הרבה אכפתיות"

"גם אנחנו מקבלים 'תרומה' מהפרויקט", אומרת רונן. "העובדים שלנו מאוד מחוברים ליחידות. האימוץ נותן להם ערך של מחויבות ואחריות חברתית. הקשר עם הלוחמים מאוד חשוב להם. יש אפילו עובדים שמשפיעים על הילדים שלהם להתגייס ליחידות שאנחנו מאמצים! לפני כשנה היה יום יחידה במצפה רמון, אליו הצטרפנו גם אנחנו עם העובדים. צ'יפרנו במדריכת זומבה שהפעילה את החיילים והעובדים – זה היה אחד הימים המצחיקים ביותר שעברנו, בהחלט חוויה שתיזכר לעוד הרבה זמן".