אוקראינה: 13 פצועים במתקפת טילים וכטב"מים רוסית על קייב וחרקוב | אוקראינה: רוסיה תקפה בקייב באמצעות כטב"מים, שריפה פרצה בעיר | גורם איראני על צבירת הכוח של ארה"ב: "היחס לכל תקיפה - כאל מלחמה כוללת" | צבא ארה"ב: "תקפנו כלי שיט שהבריח סמים באוקיינוס ​​השקט, 2 נהרגו" | ניתן לפרסם: 5 נעצרו בחשד לרצח החייל גיא חבר שנעדר מאז 1997 - ושוחררו | המעורבים בדקירה באזור קריית גת - עובדים זרים. המשטרה מנסה לאתר חשודים | גבר נפצע קשה מדקירות סמוך לקריית גת | דיווחים בבריטניה: סטרמר לא יוותר על איי צ'אגוס - עקב הביקורת של טראמפ | דיווח: ארה"ב שוקלת הטלת מצור ימי כדי למנוע ייבוא נפט לקובה | הסתיים יום השיחות הראשון בין ארה"ב, רוסיה ואוקראינה - המו"מ יתחדש מחר | טורקיה: "ישראל עדיין מחפשת הזדמנות לתקוף את איראן" | ח"כ טיבי על תושב טייבה שנעצר בכוח על ידי שוטרים: "כיבו את המצלמה והכו" | שני גברים נדקרו ברהט, בן 71 במצב קשה | 3 נשים נפצעו בפיצוץ רכב בכביש 65 סמוך לערערה, המשטרה: הרקע פלילי | חברת התעופה ההולנדית KLM ביטלה את טיסותיה לתל אביב עד יום ראשון | דיווח: כל המחוזות באיראן יחוברו מחדש לאינטרנט בתוך יממה | וויטקוף וקושנר יגיעו מחר לישראל ויבקשו מנתניהו לפתוח את מעבר רפיח | דיווח: ממשל טראמפ צפוי לגרש להט"בים ומתנגדי משטר חזרה לאיראן | ישראל: מועצת הביטחון של האו"ם ומערכת זכויות האדם מכשילות את העם האיראני | שווייץ: בעלי הבר שבו נספו 40 בני אדם בשריפה הפקיד דמי ערבות | איטליה: ביקשנו מטראמפ תיקונים בתנאי מועצת השלום, כדי שנוכל להצטרף אליה | גרמניה על מועצת השלום: "נצטרף למען עזה - אך התוכנית כפי שהיא לא מקובלת" | דיווח: ארה"ב ואירופה גיבשו תוכנית לשיקום אוקראינה, בעלות 800 מיליארד דולר | בן שנה טבע בבריכה בצימר בירכא, מצבו קשה | ארה"ב הטילה סנקציות נוספות על חברות איראניות | מפגינים מול בית רה"מ דורשים את התפטרות נתניהו: "אין חסינות בתורה" | בן 16 נפגע מיידוי אבנים ביצהר, מצבו קל | הרמטכ"ל להוריו של רן גואילי: "פועלים כל העת בכלל המאמצים על מנת להשיבו" | בנט: "נתניהו לא מסוגל למנוע התעצמות של חמאס" | נציב זכויות האדם באו"ם קרא לאיראן לעצור את הדיכוי: "ילדים נהרגו" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

"אל פרויקט 'אמץ לוחם' הגעתי דרך הכרות ארוכת השנים עם ורדה דרוקר, מנהלת הפרויקט", פותחת נחמה רונן, יו"ר חברת ממן, את דבריה. "חשבתי שחברת ממן צריכה להשתתף בפרויקט הזה, שהוא ציוני וערכי, וחשוב מבחינת חיבור הקהילה העסקית לצבא. כשישבנו וחשבנו איזה יחידות לאמץ, רצינו כאלה שלא אומצו בעבר, יחידות פחות 'מהודרות'. היחידות שהגענו אליהן הן חדשות וחדשניות והחיבור שלנו איתן היה נכון וטבעי. אלה באמת יחידות בעלות תפיסה צבאית אחרת וראיה אחרת".

דוגמה לצעידה קדימה שכזאת היא המג"דית החדשה (8 חודשים בתפקיד) של יחידת רוכב שמיים, רעות רטיג-וייס, "היא מדהימה, מקור להשראה והערצה. זוהי תעודת כבוד לצבא שמאפשר ניהול ופיקוד נשי, ואנחנו גאים שהיא ביחידה שאנחנו מאמצים" אומרת נחמה.

"אנחנו מאוד לא רוצים להיות רק גוף פילנטרופי, אלא גוף מעורב. חשוב לנו מאוד להיות חלק מחיי החיילים ושהם ידעו שהם יכולים לסמוך עלינו בכל דבר ועניין. הסברנו למפקדי היחידות, איתם אנחנו נמצאים בקשר רציף, שהיכולות שלנו לפתור בעיות ת"ש וכדומה היא גדולה מאוד. אנחנו יכולים להגיב ב-no time ומוכנים לכל אתגר. למשל, אנחנו קולטים חיילים לחופשות מיוחדות, או אם חייל צריך רישיון נהיגה ואין לו- אנחנו יכולים לעזור גם בזה. היחידות שאנחנו מאמצים לא יושבות בבסיס אחד אלא מפוזרת בכל הארץ, לכן בחגים אנחנו משתדלים להגיע אל כולם, לחלק סופגניות בחנוכה או משלוחי מנות בפורים"

גם מצד היחידות עולה תחושה שחברת ממן מסורה וקשובה לצרכי החיילים. המגד"ית רעות רטיג-וייס, מ"רוכב שמים" מספרת כי "כל שיח עם ממן מעולה. זה מעורר הערכה שחברות עסקיות מפנות מהזמן, הכסף והקשב שלהן כדי לעזור לחיילים. אנשים בחברה כל הזמן מדברים עם החיילים, והחיילים יודעים מי עוזר להם. זה יפה"

לסא"ל טל אלגזי, סגן מפקד אג"ד 214 המאומצת גם על-ידי חברת ממן, חשוב לספר על היחס החם מצד החברה: "באמת חשוב להם לשמור על הקשר מעבר להעברת הצ'ק. מעבר לתרומה הכספית אנחנו מקיימים הרמות כוסית בחגים עבור החיילים הבודדים (ולזה נלווה שי שעובדי החברה מעניקים לחיילים), וגם את 'בוקר סרט' ביס פלאנט- היחידות ואנשי החברה נפגשים להקרנת סרט בעל ערך שהחיילים בוחרים. אנחנו מפנים אליהם חיילים לחופשות מיוחדות, וגם לראיונות עבודה. יש לנו לדוגמה חייל שעבר ראיון, ובמידה שהוא יחליט- שמור לו מקום עבודה באחת החברות של ממן. אשת הקשר העיקרית שלנו היא לילך, המזכירה של נחמה רונן. היא מאוד דואגת לתחזק ולשמור על הקשר, עושה עבודה מדהימה עם הרבה אכפתיות"

"גם אנחנו מקבלים 'תרומה' מהפרויקט", אומרת רונן. "העובדים שלנו מאוד מחוברים ליחידות. האימוץ נותן להם ערך של מחויבות ואחריות חברתית. הקשר עם הלוחמים מאוד חשוב להם. יש אפילו עובדים שמשפיעים על הילדים שלהם להתגייס ליחידות שאנחנו מאמצים! לפני כשנה היה יום יחידה במצפה רמון, אליו הצטרפנו גם אנחנו עם העובדים. צ'יפרנו במדריכת זומבה שהפעילה את החיילים והעובדים – זה היה אחד הימים המצחיקים ביותר שעברנו, בהחלט חוויה שתיזכר לעוד הרבה זמן".