דיווחים באיראן: אשתו של חמינאי מתה מפצעיה | הותר לפרסום: האחים יעקב, אביגיל ושרה ביטון נהרגו מפגיעת הטיל בבית שמש | שר ההגנה של ארה"ב: "זו לא מלחמה לשינוי המשטר באיראן - אך המשטר משתנה" | צה"ל: 600 תשתיות טרור הושמדו באיראן, יותר מ-150 טילים בליסטיים הותקפו | האזעקות בגליל העליון - עקב זיהוי שווא | סורוקה: 51 פונו לביה"ח אחרי הנפילה בבאר שבע, רובם נפגעי חרדה | מת מפצעיו חייל אמריקני שנפגע בתקיפה איראנית | אזעקות בזרעית שבגליל העליון | גורם ביטחוני: כמות החימושים שהוטלה - יותר גדולה מזו של כל מבצע "עם כלביא" | צה"ל: חיסלנו הלילה בביירות את אחראי מטה המודיעין של חיזבאללה | פיקוד העורף: הוסר החשש לחדירת מחבלים ליישוב שבי שומרון | חשש לחדירת מחבלים ליישוב שבי שומרון | כ-1,800 תביעות הוגשו למס רכוש לפיצויים מנזקי מתקפות הטילים | יוון שולחת כוחות לקפריסין לאחר התקיפות האיראניות: "נגן עליה בכל דרך" | פיקוד העורף צפוי להאריך את ההגבלות עד שבת | לפיד בזירת הנפילה בבית שמש: "ישראל כולה מאוחדת מאחורי המבצע" | המתופף האגדי מאיר ישראל הלך לעולמו בגיל 73 | מד"א: 13 נפצעו בבאר שבע, בהם גבר במצב בינוני ו-12 במצב קל | ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים גם בצפון הארץ | ראש ממשלת לבנון: אוסרים על חיזבאללה לפעול צבאית במדינה | פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים במרכז | צה"ל: חיל האוויר תוקף מטרות של המשטר בטהרן | אזעקות ברחבי הצפון | דיווח על פצועים בזירת נפילה בבאר שבע | אזעקות צפויות בדקות הקרובות בגליל, העמקים ובגולן | פיקוד העורף: אפשר לצאת מהמרחב המוגן באזור ירושלים | דיווח ראשוני על נפילה בבאר שבע | דיווחים: יורטו כטב"מים איראניים ששוגרו לעבר קטאר וסעודיה | אזעקות נוספות בדרום הארץ | מד"א: טרם התקבלו דיווחים על נפגעים במטח האחרון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

מה זה להיות חייל בודד במדינת ישראל? רבים יכולים לנסות לענות על השאלה; אזרחים, ילדים, מפקדים, כנראה שאף אחד מהם לא יקלע לתשובה האמתית. אם תשאלו את סמל מיכאל אפשטיין מגדוד צבר-גבעתי, הוא יגיד לכם ש"להיות חייל בודד זה אומר להיות משהו בשביל הארץ שלנו".

מיכאל עלה לארץ מארה"ב בגלל שהוא כל כך אוהב את ישראל, סרגיי רצה לתרום למדינה בתור יהודי ויונתן הרגיש צורך להגן על המדינה. אחרי חמש שנים בגדוד ארז, יונתן סינקלר שרק רצה להגן על המדינה, מרגיש כאן יותר ישראלי מאשר הרגיש ארגנטינאי בארגנטינה. למשפחה הם כמובן מתגעגעים, אבל כמו שהסביר להוריו סמל רולב אלכסנדר "אמא, אבא, אני אוהב אתכם, אבל יש לי משהו חשוב יותר לעשות כרגע".
דניאל כהן מפלחי"ק גולני, מנסה להסביר שיש מי שהופך את הגעגוע לפחות קשה: "חייל בודד זה לא אומר להיות בודד, זה אומר שאין לך משפחה פה, אבל החברים שלך והמפקדים, כל האנשים שאתה עובד אתם בצבא, זה המשפחה שלך".

באמץ לוחם ובקרן לידידות שמעו את החיילים המעודדים והתרשמו מהמוטיבציה החיובית. ועדיין, הרגישו שמגיע להם יותר ותכננו תכנית. ללא ידיעת החיילים הבודדים, הוזמנו הוריהם לישראל מ-10 מדינות שונות, להגיע בחשאי אל טקס ההוקרה לציון 10 שנים לפרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות, אשר ממנה את הטסתן לארץ של 20 האימהות.
לצפייה בווידיאו שהוקרן באירוע:

בוקר האירוע היה מיוחד ומרגש מאוד, כאשר ההורים שהגיעו מרחוק התקבצו למפגש מיוחד לפני הטקס. אפשר לומר בזהירות כי ההורים – שהגיעו כל אחד מתרבות ומנטליות שונה – חוו על בשרם לראשונה, ולו לכמה רגעים, את תחושת האחווה, האחדות ואפקט "כור ההיתוך" המיוחד של צה"ל, באמצעות המסירות וההקרבה של בניהם ובנותיהם.

בסוף אירוע ההוקרה של פרויקט "אמץ לוחם", עלו החיילים לבמה לקול מחיאות הכפיים של הקהל ונעמדו דום. מנחי האירוע, אלי אילדיס ומיקי חיימוביץ' הודו להם ורמזו על מה שעומד לקרות כשאמרו כי "יש לנו תחושה שיש מישהו שיכול לעשות את זה יותר טוב מאתנו".

20 החיילים והחיילות לא הצליחו לזוז כאשר לבמה עלו ההורים שלהם, אלה שחלקם לא ראו שנתיים, שלוש וגם חמש שנים. ברגע שהגיע החיבוק הראשון, זרמו החיבוקים והנשיקות וההתרגשות הגדולה הייתה ניכרת בפניהם של כל אחד מהנוכחים. את מחיאות הכפיים לארגונים השונים ולמשפחות החיילים הבודדים לא היה צריך לבקש, הקהל פשוט נעמד על רגליו והריע.

"אני מתכוון להישאר בארץ ולבנות את החיים שלי פה", "כי אין לנו ארץ אחרת", סיכמו את הראיונות סמל גויצ'ייב דוכן ורב"ט גמידי סבינג' מאזרבייג'אן. כולנו תקווה שהמפגש המרגש עם ההורים ייתן להם, ולשאר החיילות והחיילים הבודדים, פרץ מוטיבציה להמשיך להיות חלק מצה"ל ומדינת ישראל בגאווה.

___
הבאת הורי הלוחמים הבודדים לארץ מומנה על-ידי הקרן לידידות.

האמהות והחיילים בתקווה

 

 

בודדים על הבמה2

 

IMG_6281

תגובה אחת