יפיע: מאות מפגינים בעקבות הטבח ביישוב | עקב תקלה: שינוי קל בתנועת הרכבת הקלה בי-ם | אוקראינה: 4 הרוגים ו-13 נעדרים בהצפות שנגרמו מהפצצת הסכר | עובר לאמירויות: אל-עין הודיעה שעסקת עומר אצילי סוכמה | קופ"ח כללית: עקב אירועי הירי במגזר נפתח מוקד סיוע ותמיכה נפשית בערבית | המפכ"ל נגד בן גביר: "אין 9 מיליארד, לוחץ לבצע מינויים לא מקצועיים" | גבול הצפון: חייל לבנוני כיוון RPG לעבר טנק צה"לי | אוקראינה: יירטנו שיחה שמוכיחה שרוסיה פוצצה את הסכר בחרסון | 18 נעצרו בצפון ובמרכז בחשד למעורבות בפשיעה בחברה הערבית | הסנגוריה הציבורית: מתנגדים למעורבות של שב"כ בחקר הפשיעה הערבית | 14 נעצרו בחשד למעורבות בטבח ביפיע | עקב סכנת שיטפונות: שמורת עין גדי ומסלולים במדבר יהודה נסגרו למבקרים | כ-30 מפגינים נגד המהפכה המשפטית מול ביתה של סילמן ברחובות | אוקראינה: הרוג ו-3 פצועים בתקיפה הרוסית | אוקראינה: יירטנו ארבעה טילי שיוט ו-10 כטב"מים במהלך תקיפה רוסית במדינה | נתניהו: שלום בין ישראל לסעודיה - שינוי היסטורי | הפלסטיני שנוטרל בשומרון: גנב רכב שניסה לחצות מעבר מאויש ותקף חיילים | הולכת רגל נפצעה מפגיעת רכב בבנימין, מצבה קשה | תחזית מזג האוויר: חם מהרגיל עד שרבי | פלסטיני ברכב גנוב תקף לוחם במעבר בשומרון ונורה, החייל נפצע קל | יו"ר בית הנבחרים האמריקני: "כתב האישום נגד טראמפ - יום אפל עבור ארה"ב" | דיווח: ארה"ב תעביר לאוקראינה חבילת סיוע בשווי כשני מיליארד דולר | טראמפ: "ממשל ביידן המושחת הגיש נגדי כתב אישום בגין תרמית המסמכים" | חצי גמר המונדיאליטו: איטליה ניצחה 1:2 את דרום קוריאה | זלנסקי: "הלחימה בבחמוט קשה, אך יש תוצאות טובות - מתקדמים צעד אחר צעד" | תוניסיה: 3 ספינות מהגרים טבעו מול חופי המדינה, 5 נהרגו ו-47 נעדרים | ניצחון מאליפות: מכבי ת"א ניצחה את הפועל ת"א ועלתה ל-0:1 בגמר הפלייאוף | נתניהו למאמן הנבחרת הצעירה: "הבאתם כבוד למדינת ישראל" | אופיר חיים אחרי ההפסד בחצי הגמר: "הפסדתי, אבל אני מאושר" | מסע הקסם הגיע לסיומו: ישראל הפסידה לאורוגוואי בחצי גמר המונדיאליטו |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

Facebook
WhatsApp

"לא הכרתי רמה כזו של אימוץ"

יום בהיר אחד מתקשר אדם אחד לאישה אחת ושואל אם תוכל לתרום לו מקרר ומיטה זוגית. כעבור כמה שעות חוזרת אותה אישה לאותו אדם עם תשובה חיובית ומבשרת לו שיש לה את מה שהוא צריך. האיש היה מאושר והציוד נתרם לאדם אחר, שזקוק לו מאוד.

מה שקרה באותו יום, הוא חלק מהמציאות שמאפיינת את הקשר בין גדוד ניצן של חיל האיסוף הקרבי לחברת אלביט מערכות אלקטרואופטיקה אל-אופ, המתמחה בפיתוח וייצור מערכות אלקטרו אופטיות ליישומים ביטחוניים. "אני כל הזמן מבקשת תרומות מהעובדים", מספרת לילך דגן, מנהלת אחריות חברתית בחברת אל-אופ. לילך אגב, היא אותה אישה מאותו יום בהיר, שדואגת ללוחמים מגדוד ניצן לכל דבר שהם צריכים- החל ממגשים לחדר האוכל ועד למיטה, מקרר ושירותי צביעה עד הבית ביום המעשים הטובים. "בשנה שעברה ביקשנו שמות של חיילים נזקקים שהבית שלהם זקוק לצביעה, ווידאנו שהם מעוניינים בסיוע, ועשרות עובדים מהחברה יצאו לחמישה אזורים שונים בארץ וצבעו ללוחמים את הבתים. זה היה מדהים והשנה עשינו את זה שוב", משחזרת לילך בהתרגשות.

האיש מאותו יום בהיר, הוא בן אביטן, רס"ר גדוד ניצן, שדואג ומנתב למקומות הנכונים את כל הדברים הנהדרים שמספקת חברת אל-אופ. "אני מרגיש שהחיבור הוא אישי, הרבה מעבר לתמיכת הכספית יש את הקשר האינטימי. אם מישהו מאל-אופ ידע שהייתי באזור שלהם ולא נכנסתי להגיד שלום הם ממש יכעסו", אומר בן. "הם עוזרים לנו בדברים שהם ממש לא מובנים מאליהם. בתפקיד הקודם שלי לא הכרתי כזאת רמה של אימוץ, אני ממש מרגיש חלק מהחברה. לדוגמא, לפני חצי שנה לילך פנתה אליי ושאלה אם יש שני חיילים עם מקרי ת"ש שיכולים לצאת לחופשה מיוחדת. היא סידרה להם עבודה בחברה לחודש, דבר שבכלל לא מובן מאליו."

החיבור בין אל-אופ לניצן הוא לא מקרי. הלוחמים של גדוד ניצן עושים שימוש במכשירי ראיית הלילה המיוצרים בחברה: עמית איכון ו-מתן. "רצינו שאם כבר אנחנו תורמים, זה יהיה לחיילים שיש להם קשר למכשירים שלנו", אומרת לילך.   "אני מחפשת כל הזמן פעילויות שישלבו בין החיילים לבין החברה. למשל ביום משפחות, שזה יום פתוח לעובדים שלנו, החיילים הקימו אצלנו עמדה מיוחדת, התלבשו בבגדי הסוואה והציגו את המכשירים שלנו לילדים".

ב-8 בספטמבר יתקיים יום יחידה בכפר הנופש באשקלון, הכולל יום ספורט וערב גדוד. "העובדים יהיו אורחי הכבוד שלנו", אומר בן ומוסיף – "בדיוק כמו שהם לוקחים חלק בטקסים של התצפיתניות שלנו, פוגשים אותנו בחגים ומעניקים חופשות לחיילים מצטיינים באירועים ייעודיים".

אל-אופ מעורבת בכל דבר אפשרי, על אף שגדוד ניצן הוא הגדוד הכי גדול בצה"ל, מה שהוביל להגדלת סכום האימוץ מ-100 אלף שקל ל-150 אלף שקל. "בסופו של יום, כל חברה שמכבדת את עצמה חייבת לקחת חלק בפרויקט המדהים של אמץ לוחם ולהראות נתינה. אלה הילדים שלנו, שאחר כך הופכים לחלק מהחברה", אומרת לילך. "העובדים רק מחפשים מתי ואיך אפשר לעזור, גם בתרומות וגם בכל דבר אחר. כשיש צורך במתנדב, תמיד יקפצו ארבעה. ההירתמות שלהם זה דבר מנצח".

IMG-20141217-WA0023