ארה"ב ו-90 מדינות נוספות קוראות לרוסיה: "להחזיר לאוקראינה את הילדים שנלקחו" | נשיא ונצואלה אישר כי שוחח עם טראמפ בשבוע שעבר: "הייתה שיחה לבבית" | גורם אמריקני: וויטקוף וקושנר ייפגשו במיאמי עם ראש משלחת המו"מ האוקראינית | רוסיה חסמה את הגישה ל"רובלוקס": "מפיצה תוכן קיצוני ותעמולת להט"ב" | טראמפ על הפסקת האש בעזה: "שלב ב' של העסקה מתקדם, זה יקרה די בקרוב" | טראמפ על פגישת יועציו עם פוטין: "הוא רוצה לסיים את המלחמה, נראה מה יקרה" | ארה"ב: שנתיים וחצי מאסר בפועל לאחד הרופאים שסיפק קטמין למתיו פרי | בן גביר: המשטרה תפסה את החשודים בניסיון השוד של חנות התכשיטים באופקים | צה"ל: תקפנו מחבל חמאס בתגובה להפרת ההסכם ברפיח | נתניהו כינס התייעצות עקב ההיתקלות ברפיח: "ישראל לא תעבור לסדר היום" | יעדי התקיפות ברצועה: מצבורי אמל"ח, פעילי חמאס וסדנאות לייצור נשק | דיווחים ברצועה: הרוגים בתקיפת צה"ל לעבר אוהלים באל-מוואסי | דיווחים בארה"ב: הפנטגון קבע שהגסת' סיכן כוחות כששיתף מידע ב"סיגנל" | כבאות והצלה: שריפה פרצה בדירה בירושלים, בן 13 חולץ במצב קשה | אירוע חריג באשדוד: צעיר רדף עם גרזן אחרי עוברים ושבים בפארק - ונעצר | ניצב בדימוס יורם הלוי נקלט בצה"ל ויחל חפיפה לתפקיד מתפ"ש | חומרי הדברה בכמות חריגה אותרו בתות שדה מוקפא 500 גרם של רמי לוי | נתניהו על ההיתקלות ברפיח: "חמאס מפר את ההסכם - נגיב בהתאם" | לשכת רה"מ על הפגישה בלבנון: "התקיימה ברוח טובה, סוכם על המשך שיח" | ארונו של החטוף החלל הגיע לזיהוי במכון לרפואה משפטית | ההיתקלות ברפיח: לפחות שני מחבלים חוסלו, כמה נמלטו | רוכב אופנוע נפגע מרכב בכביש 465 ליד נווה צוף, מצבו קשה | 4 לוחמים נפצעו קשה ובינוני בהיתקלות עם מחבלים שיצאו ממנהרה ברפיח | בצל הדיווחים על חילופי אש ברפיח: חמאס הזהיר מ"הסלמה ישראלית" | הרמטכ"ל: "איומים מורכבים מתהווים מולנו בכל הזירות" | לוין על פסילת בן חמו לליווי חקירת הפצ"רית: "מונעים את גילוי האמת" | ארבעה פצועים מדקירות ברהט, שניים במצב קשה | בשבוע הבא: 3 דיונים על חוק הפטור מגיוס, נתניהו בדק לגבי האצת חקיקה | ארונו של החטוף החלל עבר לשטח ישראל בדרכו למכון לרפואה משפטית | הולך רגל נפגע מרכב במזרח ירושלים, מצבו אנוש |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

יום שני בבוקר. הרופאים בבית החולים סורוקה רואים מחוץ לחלונות כמאה לוחמי גולני וגבעתי מתאספים בכניסה. בסיטואציות אחרות זה היה נשמע כמו תרחיש אימים, הבוקר הזה הם הגיעו במסגרת פרויקט "אמץ לוחם" יחד עם עובדי חברת מכתשים, כדי להודות לבית החולים שטיפל בזמן מבצע "צוק איתן" ב-1116 פצועים מתוכם 740 חיילי צה"ל. החיילים מכירים היטב את מסדרונות בית החולים. חלקם אושפזו כאן בזמן המבצע וחלקם הגיעו לבקר פצועים אחרים בזמן תהליכי השיקום וההחלמה.

"היום אנחנו שמחים להגיע לכאן, להגיד תודה לרופאים, לאחיות ולהנהלת בית החולים, שנלחמו על חיינו בבית החולים בזמן שאנחנו נלחמנו על חייהם בעזה" מספר אושר, חובש קרבי מגדוד 13 בגולני, שטיפל בעצמו בפצועים בעזה ושמונה מחבריו לפלוגה פונו לבית החולים סורוקה.

amez-lohem_soroka6

את פני החיילים מקבל בחיוך מנהל בית החולים ד"ר אהוד דודסון. הוא לוחץ את ידיהם ומתעניין בשלום חבריהם לגדוד שטופלו בבית החולים במהלך המבצע. "לפני חודשיים, בזמן מבצע "צוק איתן", חדר הטראומה היה מלא עד כדי שלא ניתן היה להכניס אפילו חייל אחד נוסף", הוא אומר להם. "ולכן אני מאד מתרגש לראות היום את החבר'ה שנלחמו על חייהם רק לפני חודשיים עומדים על הרגליים, צובעים, מסדרים ואומרים תודה לבית החולים. יש בפרויקט הזה מסר חשוב: החיילים האלה שהיום מגיעים לעזור לקהילה שתמכה בהם בזמן המבצע, ייקחו את המסר של נתינה לחברה והתנדבות עמם לחייהם האזרחיים".

הקשר החם בין האזרחים לחיילים בולט במשך כל היום והוא גם הרעיון שמאחורי פרויקט "אמץ לוחם", יצירת גשרים בין החברה האזרחית והעסקית לבין צה"ל. את הגשר בין החברה האזרחית לצה"ל, בין העורף לחזית, ניתן היה לחוש היטב בזמן מבצע "צוק איתן".

איגור, לוחם גולני לעולם לא ישכח את הרגע בו יצא לראשונה מעזה להתרעננות אחרי שבועיים שלמים של לחימה. "התמיכה מהקהילה והאזרחים החזיקה אותנו בזמן המבצע, אתה יוצא מעזה להתרענן לכמה שעות והחיבוק שאתה מקבל מהאזרחים הוא מדהים. אנשים שנסעו כל הדרך מהצפון כדי לתת לנו אוכל חם. אתה מרגיש שמישהו מעריך את ההקרבה שאתה עושה".

amez-lohem_soroka

איגור ויתר הלוחמים הפעלתנים שעובדים במרץ מעוררים התרגשות רבה בבית החולים. כשהאחיות המדברות ביניהן מגלות שמדובר בחיילי גבעתי וגולני, העיניים של שלהן נוצצות "הבן שלי בגולני, בגדוד 12, אבל הוא בצפון" מספרת אחת מהן לחברותיה וניתן לראות כיצד התקווה שלה שבנה יגיע לבית החולים מתפוגגת ומתחלפת באכזבה.

ליום המיוחד הזה מצטרף גם נשיא ומייסד הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין. הוא משוחח עם החיילים ומתעניין מי מהם ביקר בסורקה בזמן המבצע. כשהחיילים מתחלקים לצוותים ויוצאים לעבודה, הוא מצטרף אליהם בצביעת קירות בית החולים. "החיילים האלה הגיעו כדי לסייע בחזרה לחברה הישראלית ולהגיד תודה לרופאים ולצוות המסייע של בית החולים שטיפל בהם במסירות נפש", הוא מסביר, "מעשה טוב שנענה במעשה טוב נוסף יוצרים שרשרת של מעשים טובים, זה מרגש לראות ולקחת חלק בזה"

במהלך היום סייעו החיילים בסידור המחסנים, צבעו קירות, חידשו פינות ישיבה ושיפצו את חדר המנוחה של אחיות במחלקת יולדות כאות הוקרה לרופאים ולצוות הרפואי בבית החולים. בסיומו של יום ההתנדבות, החיילים חוזרים לבסיס, עובדי חברת מכתשים חוזרים לבתיהם ורק שלטי "צבע טרי" נשארים כדי לתת עדות לכמות האנשים שהגיעו כדי לעשות טוב ולהגיד תודה.




amez-lohem_soroka8 amez-lohem_soroka9 amez-lohem_soroka10 amez-lohem_soroka11 amez-lohem_soroka15