זוהו שיגורים מאיראן, אזעקות ייתכנו במרכז הארץ וביו"ש | אזעקות במטולה | דוח אמריקני מסווג: גם מתקפה רחבת היקף לא תביא להפלת המשטר האיראני | אזעקות בגליל המערבי | פיקוד העורף: הסתיימו אירועי ירי הרקטות והכטב"מים בצפון | אזעקות בטבריה והסביבה | התרעות על חדירת כטב"ם בגולן ובאצבע הגליל | פיקוד העורף: הסתיים אירוע חדירת הכטב"ם בנהריה והסביבה | צה"ל: מתחילת המלחמה חיל האוויר יירט 110 כטב"מים מאיראן | התרעות על חדירת כטב"ם בנהריה והסביבה | בכיר חות'י: "הרחבת העימות לתימן היא שאלה של זמן" | אזעקות בצפת והסביבה | גבר נרצח ביריות בנצרת | טראמפ מאיים על איראן: "הם הלוזרים של המזרח התיכון - והיום הם ייפגעו קשה מאוד" | אזעקות בצפת והסביבה | השר כ"ץ מאיים: "חיילים או יישובים ייפגעו? לבנון תשלם את מלוא המחיר" | פיקוד העורף על האזעקה בגליל העליון: האירוע הסתיים | אזעקה בגליל העליון | צה"ל מאשר: כוחות מיוחדים פעלו בלבנון - אבל לא איתרו ממצאים השייכים לרון ארד | פיקוד העורף על המטח מאיראן: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים | אזעקות בירושלים, בשפלה וביו"ש | זוהו שיגורים מאיראן, אזעקות ייתכנו בירושלים, במרכז וביו"ש | צה"ל השמיד משגרי רקטות של חיזבאללה בלילה, אתמול הותקפו מפקדים מכוח רדואן | דובר צה"ל על ההתרעות המקדימות: "זיהוי הירי מושפע ממגוון גורמים מבצעיים" | הנרצח ה-59 בחברה הערבית: מת מפצעיו מוחמד אבו אלבסל שנורה בטמרה | צה"ל: החל גל תקיפות נוסף לעבר תשתיות המשטר האיראני | אחרי כשעה: "אמירטס" הודיעה שתשוב לפעילות בדובאי, בצל התקיפה בשדה התעופה | יורטו שיגורים מלבנון לעבר הגליל המערבי, פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן | דיווחים ערביים: גל תקיפות נגד בחריין וקטאר | אזעקות בגליל המערבי |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

חייל בודד שלחם כתותחן במלחמת יום כיפור חזר מאנגליה לאמץ את בית ספר לתותחנות במסגרת פרויקט "אמץ לוחם"

פיטר וגי'ל לקהיל הגיעו בשבוע שעבר, 16 לפברואר לשבטה, במיוחד מאנגליה לטקס אמץ לוחם של גדוד המפקדים של בית הספר לתותחנים בשיבטה. לפני כ-42 שנה, פיטר לקהיל- שרת כלוחם בודד מאנגליה בגדוד 405 של התותחנים במלחמת יום כיפור ומיד לאחר המלחמה חזר לחיות את חייו באנגליה. פיטר שאתגר את עצמו נאם בפני הלוחמים במסגרת הטקס בעברית.

"זהו ביקורי השלישי בשיבטה כדי לראות את כולם. לעונג רב הוא לי לעזור לכל שלושת היחידות כאן, ובכך להשלים את חבילת הסיוע כך שכל החיילים בבסיס בכל זמן נתון יכולים להיכלל בתכנית "אמץ לוחם". אם יש למישהו מכם צרכים מיוחדים, גשו בבקשה למפקדיכם משום שיש כסף לרכישת דברים אותם הצבא אינו מספק. לא כולל מכוניות ספורט כמובן! במהלך השנים האחרונות הארטילריה נעה יותר ויותר קרוב לחזית על מנת להגן על מדינת ישראל, יותר מאשר אי פעם בעבר ועם טבעה המשתנה של הלוחמה- מאוגדות קונבנציונאליות של טנקים העומדים זה מול זה, ללוחמות גרילה וירי רקטות, יחידות הארטילריה תידרשנה לרמת ביצועים גבוהה אף יותר. עזה הינה דוגמא לכך, מה שקורה בצפון ובסיני מציב אתגר מסוג אחר, בשל תנאי השטח והמורכבות של הגבולות."

פיטר התרגש לפגוש חיילים בודדים שמשרתים בבית הספר לתותחנות ולשתף אותם בחוויותיו מהתקופה בה שרת כחייל בודד, "תעשו לכם הרבה חברים במהלך הצבא", המליץ ללוחמים.

לקהיל מאמץ כיום את מפקדת בית הספר לצנחנים גדוד האימון המתקדם וגדוד המפקדים ותורם סה"כ 300 אלף ש"ח בשנה  לרווחת הלוחמים בבית הספר לתותחנים.

אפי הלרשטיין סמנכל גיוס משאבים באגודה למען החייל ומנכל AWIS UK ברך את משפחת לקהיל מעל הבמה על התרומה והמחויבות לחיילים.

IMG_0928

???????????????????????????????

IMG_0880