הסיפור של חברת נשר מלט ופרויקט "אמץ לוחם" החל בשנת 2006, בשלהי מלחמת לבנון השנייה. "באותה עת נראה לנו מתאים לתרום משהו כספי וערכי ללוחמים", מספר קובי רבינוביץ', סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה. לאור קול קורא של פרויקט 'אמץ לוחם', החברה החליטה לאמץ את גדוד שחם.
בהתחלה התייחסו ב'נשר' לפרויקט כ-"עוד תרומה" של העורף לחיילים, במסגרת "האגודה למען החייל", אך עם הזמן, הקשר הפך להיות חיבור של ממש, בו משפחת נשר וגדוד שחם הינם משפחה אחת. מאז תחילת האימוץ חלפו כבר כ- 11 שנים, אך החיבור רק מתעצם ומתהדק עם הזמן.
אנשי החברה מבקרים בתעסוקות המבצעיות של הגדוד, משתתפים בתחרויות הספורט הגדודיות, בחג פורים החברה שולחת משלוחי מנות לחיילים, כשיש ערבי גדוד ואירועים מיוחדים – ההנהלה מגיעה לביקור ועוד.
חברת נשר מקצה משאבים נוספים לגדוד שחם: מפקדי הגדוד עורכים במשרדי החברה סדנאות בנושאי בטיחות, ולעיתים גם מכינים תכנית עבודה שנתית בסביבה שקטה וסטרילית ללא הפרעה.
מספר דירות של חיילים במצוקה כלכלית שופצו בצורה נרחבת (אינסטלציה, חשמל, צבע, חלונות, דלתות וריהוט) ע"י אנשי החברה. חברת נשר גם עורכת מפעם לפעם מבצעים לטובת חיילים בודדים, וקליטה בחברה של חיילים המקבלים חודש חופשה לצורך עבודה – כעזרה למשפחה.
במהלך מבצע צוק איתן ערכה החברה ארוחת ערב "על האש" לכל חיילי הגדוד שיצאו מעזה וזאת בנוסף לערכות ולחבילות שנשלחו לכל החיילים והחיילות על פי סקר צרכים שערך הגדוד. אנשי החברה ביקרו בבתי החולים אצל פצועי הגדוד, וגם השתתפו בהלוויות חללי הגדוד.
בתקופה זו אימצה נשר גם את החטיבה הצפונית בעזה וגם את מפקדת אוגדת עזה.
"המוטו שלנו הוא 'חבק לוחם', ולא 'אמץ'", מוסיף רבינוביץ' ומספר כי הפרויקט העצים גם את עובדי החברה הרואים עצמם שותפים אמתיים לחיבוק, וגאוותם בגדודים גדולה.
נשר תומכת בלוחמים גם לאחר שחרורם מצה"ל, וקולטת בעלי מקצוע המשתלבים בחברה כעובדים מן המניין.
לצפייה נוספת:
כתבות נוספות בבלוג:
לא נמצאו מאמרים קשורים.