ראש מנהלת ההגנה האזרחית שיועד לסגן המפכ"ל ולא מונה צפוי לפרוש מהמשטרה | עקב הפרסום ב-ynet: הצעת חוק לביטול חובות מילואימניקים בשל שינוי התגמולים | צה"ל תקף מחבל חיזבאללה בדרום לבנון | צה"ל יירט בגבול המצרי רחפן שנשא מקלע מאג | ח"כ סעדה על "מועצת השלום": "קטאר יותר גרועה מהטורקים" | 15 חודשי מאסר למטפלת מחריש שהודתה בתקיפת 5 פעוטות | החשד לשחיתות בהסתדרות: קוצרה הרחקתו של בר-דוד מתפקידו | דיווח פלסטיני: מנתחלים הציתו דחפורים דרומית לשכם | צה"ל תקף מחבל חיזבאללה בדרום לבנון | דרום קוריאה: 23 שנות מאסר לראש הממשלה שהואשם ב"התקוממות צבאית" | נתניהו: אצטרף למועצת השלום של טראמפ | דיווח: אזרבייג'ן הסכימה להצטרף ל"מועצת השלום" לעזה | טראמפ דורש "אפשרות צבאית מכריעה", שר החוץ האיראני: "נגיב באש אם נותקף" | צה"ל יערוך תרגיל צבאי בגליל, תורגש תנועה ערה של כוחות הביטחון | אדם נפצע קשה בשריפה בדירה בנתניה | תחזית מזג האוויר: רוחות חזקות וירידה נוספת בטמפרטורות | תקלה אותרה ב"אייר פורס 1" לאחר ההמראה - כשטראמפ במטוס | גיא הוכמן הודיע על ביטול הופעתו בניו יורק בגלל הפגנה פרו-פלסטינית | טראמפ: "נמחה את איראן מעל פני האדמה" | ארה"ב: התוקף ששבר חלונות בביתו של סגן הנשיא ואנס הודה באשמה | ספרד: נקבע מותו של נהג הרכבת שירדה מהפסים | בן 18 נפצע קשה באירוע אלימות בטמרה | הוסר החשש לחדירת מחבלים בשומרון | חשש לחדירת מחבלים בכפר תפוח | אבי סלמה הוא ראש העיר הנבחר של נתניה | ספרד: 15 פצועים ברכבת שירדה מהפסים ליד ברצלונה, בהם 4 קשה | נציג ישראל לאירוויזיון 2026: נועם בתן | ראש סבא"א: לא הצלחנו לבדוק את האתרים הגרעיניים שהופצצו באיראן | טראמפ: יש לי שיחה חשובה עם ארדואן, שאותו אני מחבב מאוד | מח"ש עצרה שוטר בחשד לעבירות מין חמורות |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

בנק אגוד בחר לחבור בשלוש השנים האחרונות לפרויקט "אמץ לוחם" של האגודה למען החייל במסגרת הפעילות הרחבה של הבנק בתמיכה בקהילה.

"אנחנו גאים במעורבותנו בקהילה" אומרת נירית בן אהרון ממערך משאבי האנוש וההדרכה של הבנק. "המעורבות באה לידי ביטוי לאורך השנים במגוון תחומים, לרבות פרויקטים התנדבותיים המשלבים עובדים ומנהלים וכן תרומות כספיות המאושרות על ידי ועדת התרומות, בראשות מנכ"ל הבנק".

פרויקט "אמץ לוחם" הינו פרויקט הדגל אותו מלווה בנק אגוד, במסגרתו מאמץ הבנק שלוש יחידות של חיל הים:

פלגה 914 –

נמצאת בבסיס חיל הים בחיפה, הינה חלק מפלגות הביטחון השוטף (בט"ש). פלגה 914 אחראית על הביטחון השוטף של רצועת החוף הצפונית של ישראל בקרבת לבנון.

יחידה למשימות תת מימיות

היחידה למשימות תת ימיות של חיל הים, עבודה תת ימית ותיקון כלי שייט, אך גם מבצעת מעת לעת ובהתאם לצורך פעילות מבצעית יזומה, בדרך כלל יחד עם שייטת 13 וחיילי הסטי"לים.

מפקדת שליטה אזורית ראש הנקרה –

מרכז השליטה האזורי בראש הנקרה הוא מעבר הגבול היחידי ללבנון כיום, והוא שולט על הגזרה הצפונית. בקריות השליטה הימית, התצפיתניות הימיות מאיישות את החמ"ל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ועיניהן לא זזות מהמסכים.

"במסגרת הפרויקט תומך הבנק כספית ביחידות למען רווחתן, וכן מקדם תכנית פעילות משותפת בין עובדי הבנק לחיילי היחידות. חברנו אל חיילי היחידות לסיוע משותף לאוכלוסיות נזקקות. במסגרת הפעילות תמכנו בבעלי מוגבלויות, והקמנו עבורם מועדון – מספרת נירית. בשבוע ההוקרה לצה"ל חילקנו מארזי שי לחיילים, בחנוכה חילקנו להם סופגניות בבסיס בחיפה, אנחנו מארחים אצלנו חיילים באירועי רווחה של הבנק – כמו אירוע מתגייסים למשל. בחגים אנחנו מחלקים תלושי סיוע לרכישת מזון לחיילים בודדים ובמצוקה כלכלית"

"פרויקט נוסף וחשוב שאנחנו מקדמים הוא "מהלב למען החיילים" – סדנאות חינוך פיננסי. את הסדנאות מעבירים בנקאים, ומשתתפים בהן חיילים לפני שחרור, שם בעצם הם מקבלים הכנה לאזרחות.

אבל מבחינתנו פרויקט הדגל הוא קטיף מזון למען נזקקים. חברנו יחד עם החיילים לארגון "לקט ישראל" וביצענו מספר מפגשי קטיף אשר בהם אספנו למעלה מ-25 טון תוצרת חקלאית! לפעילות זו ערך רב שכן היא מאפשרת הן לחיילים והן לעובדים להיות שותפים לפעילות משמעותית של תרומה לקהילה. ההתנדבות המשותפת מאפשרת מפגש בין העובדים לחיילים אשר בסופו מארח הבנק את כולם לארוחת צהריים משותפת."

רס"ר עידן דמרי ממש"א מספר כי בכל שנה מחליטים כיצד מנווטים את כספי התרומה. "בזכות הבנק החדרים בגדוד אובזרו במכונות כביסה ובמייבשים, מכשירי תמי 4, טלוויזיות, ואפילו הקמנו מועדון מפואר ". עוד נערכו ימי גיבוש וספורט, וגם הוענקו תשורות לחיילים מצטיינים.

מבחינתו של עידן דווקא פרויקט "מהלב למען החיילים" הוא החשוב ביותר, מכיוון שהוא מכין את החיילים לקראת החיים האמיתיים. "בתור אבא אני יודע כמה זה חשוב, עד עכשיו הרצנו פיילוט, וכעת יוצאים לדרך"