נכדו של מנחם בגין: "על הציבור של הליכוד להתעורר מחלום הבלהות שכפה נתניהו" | בן דודה של כרמל גת: "אחרי רצח השישה, בלשכת רה"מ צחקו. הם איבדו צלם אנוש" | גורמים אמריקנים מעריכים: התקיפה באיראן תקרה; וויטקוף: "אנו חכמים מהם" | גורם המעורה בפרטים: הוועדה בה חברים נציגים מטורקיה וקטאר - מייעצת בלבד | יעלון: "בן גביר מסתכל על איך שאיראן מטפלת במפגינים - ומקנא" | ראש הוועדה הפלסטינית לניהול עזה: "נחושים שהמלחמות לא יחזרו" | גורמים אמריקנים בתגובה לנתניהו: ישראל הייתה מודעת להרכב הוועדות של עזה | איזנקוט: נתניהו איבד את המושכות - עזה מנוהלת מעל הראש של ישראל | צה"ל: חיסלנו את המחבל שהכווין פיגוע בו נרצח יבגני גרומוב ב-1995 | הג'יהאד האיסלאמי: מועצת השלום משרתת את ישראל, הופתענו מההרכב שלה | בן גביר בהודעת תמיכה בנתניהו: "תורה לצה"ל להיערך לחזרה למלחמה בעזה" | טראמפ עונה לחמינאי: "אדם חולה, הגיע הזמן להנהגה חדשה באיראן" | דיווחים סוריים: "תקיפות ארטילריה ישראליות באזור קוניטרה" | טראמפ: אטיל מכסים של 10% על מדינות אירופה המתנגדות להשתלטות על גרינלנד | חמינאי: "כיבינו את המרד - ארה"ב חייבת לשאת באחריות" | אוסטריה: 5 הרוגים במפולת שלגים באלפים | נתניהו בהודעה נגד טראמפ: הרכב הוועד המנהל של עזה - מנוגד למדיניות שלנו | מזג האוויר יתחלף לחורפי וגשום, צפי לשיטפונות באזורים שונים בארץ | גבר נפצע קשה בכפר קאסם, ייתכן שנפל מגובה | אלפים הפגינו נגד טראמפ בגרינלנד: "Make America Go Away" | רשות הטבע והגנים: כ-70 אלף מטיילים פקדו השבת את השמורות והגנים הלאומיים | כדורגל מאנגליה: מנצ'סטר יונייטד ניצחה את סיטי בדרבי 0:2 | ר"מ קנדה מתכוון להיענות להצעה לכהן כיועץ במועצת השלום לעזה | אינדונזיה: אבד הקשר עם מטוס ובו 11 נוסעים שהיה בטיסת פנים | צעיר נפצע קל מתקיפת חזיר בר סמוך לשוהם, 2 כלבים נפצעו קשות | אוגנדה: הנשיא יוורי מוסווני נבחר לכהונה שביעית | מזכ"ל חיזבאללה על סוגיית הנשק: "לישראל אין זכות להתערב" | עובר ללא רוח חיים אותר בצינור ביוב בחדרה | טורקיה ומצרים: טראמפ הזמין את ארדואן וא-סיסי להצטרף ל"מועצת השלום" | ארה"ב על דברי חמינאי: "כל האפשרויות על השולחן, אל תשחקו עם טראמפ" |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

בנק אגוד בחר לחבור בשלוש השנים האחרונות לפרויקט "אמץ לוחם" של האגודה למען החייל במסגרת הפעילות הרחבה של הבנק בתמיכה בקהילה.

"אנחנו גאים במעורבותנו בקהילה" אומרת נירית בן אהרון ממערך משאבי האנוש וההדרכה של הבנק. "המעורבות באה לידי ביטוי לאורך השנים במגוון תחומים, לרבות פרויקטים התנדבותיים המשלבים עובדים ומנהלים וכן תרומות כספיות המאושרות על ידי ועדת התרומות, בראשות מנכ"ל הבנק".

פרויקט "אמץ לוחם" הינו פרויקט הדגל אותו מלווה בנק אגוד, במסגרתו מאמץ הבנק שלוש יחידות של חיל הים:

פלגה 914 –

נמצאת בבסיס חיל הים בחיפה, הינה חלק מפלגות הביטחון השוטף (בט"ש). פלגה 914 אחראית על הביטחון השוטף של רצועת החוף הצפונית של ישראל בקרבת לבנון.

יחידה למשימות תת מימיות

היחידה למשימות תת ימיות של חיל הים, עבודה תת ימית ותיקון כלי שייט, אך גם מבצעת מעת לעת ובהתאם לצורך פעילות מבצעית יזומה, בדרך כלל יחד עם שייטת 13 וחיילי הסטי"לים.

מפקדת שליטה אזורית ראש הנקרה –

מרכז השליטה האזורי בראש הנקרה הוא מעבר הגבול היחידי ללבנון כיום, והוא שולט על הגזרה הצפונית. בקריות השליטה הימית, התצפיתניות הימיות מאיישות את החמ"ל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ועיניהן לא זזות מהמסכים.

"במסגרת הפרויקט תומך הבנק כספית ביחידות למען רווחתן, וכן מקדם תכנית פעילות משותפת בין עובדי הבנק לחיילי היחידות. חברנו אל חיילי היחידות לסיוע משותף לאוכלוסיות נזקקות. במסגרת הפעילות תמכנו בבעלי מוגבלויות, והקמנו עבורם מועדון – מספרת נירית. בשבוע ההוקרה לצה"ל חילקנו מארזי שי לחיילים, בחנוכה חילקנו להם סופגניות בבסיס בחיפה, אנחנו מארחים אצלנו חיילים באירועי רווחה של הבנק – כמו אירוע מתגייסים למשל. בחגים אנחנו מחלקים תלושי סיוע לרכישת מזון לחיילים בודדים ובמצוקה כלכלית"

"פרויקט נוסף וחשוב שאנחנו מקדמים הוא "מהלב למען החיילים" – סדנאות חינוך פיננסי. את הסדנאות מעבירים בנקאים, ומשתתפים בהן חיילים לפני שחרור, שם בעצם הם מקבלים הכנה לאזרחות.

אבל מבחינתנו פרויקט הדגל הוא קטיף מזון למען נזקקים. חברנו יחד עם החיילים לארגון "לקט ישראל" וביצענו מספר מפגשי קטיף אשר בהם אספנו למעלה מ-25 טון תוצרת חקלאית! לפעילות זו ערך רב שכן היא מאפשרת הן לחיילים והן לעובדים להיות שותפים לפעילות משמעותית של תרומה לקהילה. ההתנדבות המשותפת מאפשרת מפגש בין העובדים לחיילים אשר בסופו מארח הבנק את כולם לארוחת צהריים משותפת."

רס"ר עידן דמרי ממש"א מספר כי בכל שנה מחליטים כיצד מנווטים את כספי התרומה. "בזכות הבנק החדרים בגדוד אובזרו במכונות כביסה ובמייבשים, מכשירי תמי 4, טלוויזיות, ואפילו הקמנו מועדון מפואר ". עוד נערכו ימי גיבוש וספורט, וגם הוענקו תשורות לחיילים מצטיינים.

מבחינתו של עידן דווקא פרויקט "מהלב למען החיילים" הוא החשוב ביותר, מכיוון שהוא מכין את החיילים לקראת החיים האמיתיים. "בתור אבא אני יודע כמה זה חשוב, עד עכשיו הרצנו פיילוט, וכעת יוצאים לדרך"