שיבושים קשים במתכונת קווי רכבות ברחבי הארץ בעקבות כבלי תשתית חשמול שניזוקו | אוהדים פולנים יידו אבנים על אוטובוס של מכבי חיפה, שהפסידה בהונגריה והודחה מאירופה | הבית הלבן פרסם את הלו"ז של טראמפ לקראת הפסגה עם פוטין באלסקה | 6 פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך למודיעין, אחד מהם במצב בינוני | התחזית: ירידה בטמפרטורות, עומסי חום כבדים צפויים ברוב הארץ | המשטרה חוקרת את ניסיון רצח הצעיר שנפצע אנוש בתל אביב, 12 שב"חים נעצרו | פסטיבל טורונטו הודיע רשמית כי יאפשר את הקרנת הסרט על ה-7/10 | דיווח: ארה"ב תשלח כוחות לים הקריבי כדי להתמודד עם קרטלי סמים מדרום אמריקה | צעיר נפצע אנושות מירי בדרום תל אביב | דיווח: הנהלת פסטיבל טורנטו חזרה בה - ותאפשר את הקרנת הסרט על ה-7/10 | ארה"ב: תושב מסצ'וסטס נידון ל-26 חודשי מאסר בגין איומי רצח על הקהילה היהודית | 17 גברים חולצו מנחל ג'ילבון לאחר שנקלעו למקום עם רדת החשכה | נער טבע בבריכה במועצה אזורית נחל שורק, מצבו קשה | גרמניה: לעצור את בניית ההתנחלויות; טורקיה: ישראל מתעלמת לחלוטין מהחוק | רוכב אופנוע נפגע מרכב בכביש 79 ליד נצרת, מצבו קשה | סהראב דיאא אלחרוב היא הילדה שנקבע מותה לאחר שנשכחה ברכב בנגב | חרדים ניסו לפרוץ את המחסומים לכלא 10 במחאה על מעצר עריקים - ונהדפו | בן גביר הגיע לתאו של ברגותי בכלא ואמר לו: "מי שירצח - נמחק אותו" | האיחוד האירופי: "לעצור את הרחבת ההתנחלויות, זו הפרה של החוק הבינ"ל" | צה"ל: קצין לוחם מילואים אותר ללא רוח חיים בצפון הארץ, נפתחה חקירה | בשל כבל רשת קרוע הופסקה תנועת הרכבות בין תחנות ההגנה, לוד ונתב"ג | השופט חשף ציטוט מעדות נתניהו במשטרה: אין פסול אם אוריך עבד עם קטאר | מאות חרדים מפגינים מול כלא 10 בבית ליד על מעצר עריקים: "שחררו את החטופים" | השופט הורה להסיר את ההגבלות על אוריך: יוכל לחזור ללשכת נתניהו בשבוע הבא | צה"ל: הותקפו מנהרות של חיזבאללה בדרום לבנון | טראמפ: "רוצה שעיתונאים ייכנסו לעזה כדי לראות את המאמצים ההומניטריים" | דיווחים בלבנון: "תקיפות ישראליות בדרום המדינה" | שיבושים בתנועת הרכבות באזור תל אביב והמרכז בשל תקלה ברשת החשמול | איילון נפתח לתנועה, 5 מפגינים שהציתו צמיגים נעצרו | צעיר נפצע אנוש לאחר שהתנגש עם רכבו במעקה בטיחות סמוך למחלף ח"ן בשרון |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

לבנק לאומי יש פז"מ משותף מרשים עם עמותת 'אמץ לוחם'. לפני כעשור (2008) אימצו אנשי הבנק את בית הספר לאיסוף קרבי ואת יחידת 'אבירי המרכז', גדוד התובלה של פיקוד המרכז; בשנים האחרונות הצטרפו שלוש יחידות נוספות למשפחה: יחידת 'דובדבן', גדוד 12 ("ברק") של חטיבת גולני ויחידת הקומנדו 'מגלן'.

"עשייה עסקית איננה שלמה ללא תרומה למרחב שבתוכו היא פועלת", אומר דוד ברודט, יו"ר הדירקטוריון של בנק לאומי. "החיבור עם צה"ל ועם עמותת 'אמץ לוחם' הוא טבעי מבחינתנו. אנחנו גאים בחיילים האלה – כל אחד בדרכו ובתפקידו – שעושים את העבודה חשובה ביותר: שמירה על הביטחון שלנו". לברודט, איש תותחנים בעברו, פינה חמה בלב בכל הנוגע לצבא – "אני זוכר את השירות הצבאי שלי, למרות שכבר עברו לא מעט שנים. זו תקופה מכוננת בחיינו, ולפעמים היא עשויה להיות לא פשוטה, אבל היא מעצבת אותנו. המעט שאנחנו יכולים לעשות הוא לתרום את חלקנו, להזדהות איתם ולפנק את החיילים שלנו".

במסגרת אימוץ היחידות, תורם הבנק כספים, ריהוט ומשחקים לחיילים. זאת ועוד: חיילי היחידות המאומצות מוזמנים לאירועים שמקיים הבנק למען הלקוחות. "היד עוד נטויה", מוסיף ברודט. "החבר'ה האלה נותנים כל כך הרבה מעצמם, אז כשנופלת בחלקנו הזכות לתת – אנחנו נותנים, ומכל הלב!"

"בזכות בנק לאומי ייסדנו את מרוץ ברק – יום ספורט שנתי להנאת החיילים. כל ערבי הגדוד, כל המופעים ולמעשה כל מה שקשור בהעלאת המורל של החיילים, קורה בזכותם" מאשר אחמד, רס"ר גדוד ברק.

תרומה חשובה ביותר של הבנק היא עזרה לחיילים בודדים ונזקקים. "אנחנו מגיעים אליהם בחגים והם מעניקים לחיילים הבודדים מתנות והופכים את החג שלהם לשמח הרבה יותר" כך מספר שנהב זרביאן, רס"מ בית הספר לאיסוף קרבי. עוד הוא מספר על היחס החם שהם מקבלים מהבנק, "הם אנשים מדהימים, נרתמים לכל דבר בלי לפקפק ובלי לשאול שאלות. מטרתם היא עזרה נטו. גם יו"ר הדירקטוריון בעצמו שואל ומתעניין, וזה לא דבר מובן מאליו".

"השנה תמה תקופת האימוץ, ולמרות שחלפו כבר 10 שנים, קיבלנו מהם את המסר שההתקשרות תחודש, והם אף יתנו יותר".

הקשר בין בנק לאומי לביסל"ק אף הולך צעד קדימה – "הרבה קצינים שהם בנים לעובדי הבנק מתגייסים לביסל"ק בעקבות הדברים הטובים שהם שומעים מהוריהם, גם אנחנו וגם הם כבר מרגישים שמדובר במשפחה לכל דבר"

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי ובכר באירוע אמץ לוחם

דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון, בנק לאומי והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל במיל. בני גנץ

הפארק לרווחת החיילים שהוקם בביסל"ק