זלנסקי: "ארה"ב רוצה להתקדם מהר לשלום, עלינו לוודא את איכות השלום הזה" | לאחר שנחסם בשל הצפות: כביש 90 נפתח מהיציאה והכניסה לאילת עד צומת הערבה | דיווח: חשד למתקפת סייבר בגרמניה, חברי פרלמנט חוו תקלה גדולה במערכת הדוא"ל | טראמפ: "מדינות נוספות מצטרפות לכוח הייצוב הבינלאומי בעזה" | טראמפ על חיסול בכיר חמאס: "בוחנים אם ישראל הפרה את הפסקת האש" | ישראל הזהירה שורת ארגוני ביון בעולם מפני ציר חסר תקדים של איומים נגד יהודים | טראמפ: "קרובים מתמיד להסכם לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה" | המשטרה עצרה חשוד שלישי בתקיפת הנהגת ההרה ביפו | שורדי נובה התכנסו לטקס הדלקת נרות חנוכה: "סגירת מעגל" | 45 חודשי מאסר לתושב הנגב שנפגש עם סגנו של הנייה והעביר כספים לחמאס | כביש 90 נפתח לשני הכיוונים בנחל עשוש | משרד הבריאות: זיהום אוויר חריג בשכונת הדרים בשוהם | המשטרה חוקרת תלונה על עבירות מין נגד זמר מפורסם | מפקד גלי צה"ל: "תשאירו את הפוליטיקה מחוץ לתחנה" | בית החולים קפלן: פעוט שאובחן בשפעת מאושפז במצב קשה | מנהל רשות מקרקעי ישראל: "העסקה עם אנבידיה בקריית טבעון תיחתם תוך יומיים" | וויליאם הווארד ואדגר טורס-טובאר הם שני החיילים האמריקנים שנהרגו במארב בסוריה | נדחה ערעור של ישראל שלפיו יש לתת לה לחקור בעצמה טענות לפשעי מלחמה בעזה | הכניסה והיציאה אל העיר אילת וממנה חסומות בגלל הצפות | הצעירים שהיו על היאכטה שנעלמה במשך כיממה: "צמצמנו אוכל כי לא היה מספיק" | בעקבות הצפות: כביש 90 נחסם מעין גדי עד מלונות ים המלח | שני מקטעים נוספים בכביש 90 נחסמו לשני הכיוונים עקב חשש לשיטפון | אישום: תושב ת"א סימם צעירה, אנס - והוליך אותה עירומה לבית החולים | האישה ההרה שהותקפה ביפו: "לא לשחרר את החשודים, אני לא מרגישה בטוחה" | קנצלר גרמניה: "זה הסיכוי הטוב ביותר לתהליך שלום אמיתי בין רוסיה לאוקראינה" | דיווח: "90% מנקודות המחלוקת בין רוסיה לאוקראינה נפתרו" | ירידה נוספת באינפלציה; גם מחירי הדירות ממשיכים לרדת | עקב חשש לשיטפון: כביש 90 נחסם לשני הכיוונים מצומת עין גדי עד כיכר עין בוקק | צה"ל: אותרו רקטות RPG, נשקים ומצלמות של חמאס באזור הקו הצהוב במזרח רפיח | המשטרה עצרה שני חשודים בתקיפת הנהגת ביפו |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

את הקשר של חברת איתוראן ופרויקט "אמץ לוחם" התחיל איזי שרצקי, נשיא חברת איתוראן, לפני כ-12 שנים, ממש בתחילת דרכו של הפרויקט.

חברת איתוראן פעילה כבר שנים רבות ותורמת לקהילה בקריית שמונה. יורם לירם, סמנכ"ל החברה, מספר כי הכל התחיל ב-1999, אז פנה שרצקי אל חיים ברביבאי, ראש העיר באותם ימים, בבקשה לעזור לעיר שסבלה אז ממטחי קטיושות. מאחר שאיזי היה בעברו איש כדורגל, ברביבאי ביקש ממנו לתרום מניסיונו בתחום. שרצקי חיבר את הקבוצות בעיר שדשדשו בליגות נמוכות, לקבוצה אחת בשם "עירוני איתוראן קריית שמונה". ב-2011 הקבוצה זכתה באליפות המדינה, וב-2014 בגביע המדינה, כשבין לבין זכתה מספר פעמים בגביע הטוטו.

באותו זמן החל שרצקי להקים בעיר מיזמים נוספים כמו "בית בתיה", מקום בו נזקקים יכולים לבוא ולאכול. המקום פעיל עד היום – בכל יום מתבצעת חלוקה של אוכל חם לכמה מאות נזקקים. כמו כן, הקים מרפאת שיניים הנותנת שרות חינם לנזקקים – גם היא פעילה עד היום, "בית שמחה" – מועדון לצעירים ולקשישים והחל מ-2005 עובדי החברה פעילים גם בפרויקטים בתחום החינוך המיוחד.

איתוראן תומכת בפעילות עמותת "אחרי" בעיר, בתיאטרון "מראה", ושותפה בפרויקט "מוטב יחדיו" שמחולל שינוי רציני בחיי התושבים.

אחרי כל הפעילות הענפה הזאת, זה היה טבעי בשבילנו להצטרף את פרויקט "אמץ לוחם", מספר לירם. הקשר עם גדוד שחף החל ב-2005, ומאז אנחנו בקשר שוטף איתם. יש קשר רציף עם המג"דים וסגל הפיקוד, אנו נוטלים חלק באירועים כמו ריצת הניווט לזכר חללי הגדוד, ומגיעים לטקסים כאלה ואחרים.

יש חיבור בין הגדוד לתכנית "מוטב יחדיו", כשהחיילים מסייעים בפעילויות שונות כמו חלוקת סופגניות לתושבים, ועוזרים בפרויקטים שונים למען הקהילה. חיילי וקציני הגדוד מגיעים למשחקי כדורגל בקריית שמונה – אחד המג"דים הקודמים היה ועודנו אוהד מושבע של הקבוצה.

סא"ל תומר מלצמן, המג"ד, והסמג"ד שלומי מלכה, מסכימים כי התרומה למען הקהילה שהגדוד מבצע יחד עם החברה, היא הערכית ביותר. עבור החיילים יש משמעות גדולה מאוד שהפעילות מתרחשת בקריית שמונה, מכיוון שהיא נמצאת בגזרה עליה היא שומרת. כך הם מעורבים בחיי התושבים, ולא רק מבחינה ביטחונית.

כבר שמונה שנים שחברת איתוראן תורמת תווי קנייה לחיילים בודדים ונזקקים, בפסח ובראש השנה, כמובן שזאת מעבר להתחייבות הכספית הקבועה. הגדוד ואנשי החברה מארגנים הרמת כוסית בערבי החג, ויחד מעניקים את תווי השי לחיילים.

לירם נזכר בפעילויות עבר שהחברה ערכה עם הגדוד, כמו שיתוף הגדוד בפעילות "אחרי" – החיילים היו פעילים באימוני הקבוצה שעושה הכנה לצה"ל. "נשמח לחדש את השת"פ הזה" אומר לירם. עוד פעילות שזכורה במיוחד היא רכיבה משותפת על אופניים של עובדי איתוראן וחיילים מהגדוד ב"טור דה תרום" למען ילדי "אילן".

לירם מספר שבמהלך השנים נוצר קשר אישי וטוב עם חלק מהמג"דים, והוא נשמר עד היום. הקשר כל כך חזק שיש אפילו מספר בנים ונכדים של עובדי החברה ששירתו ומשרתים בגדוד. הסמג"ד מלכה מציין שאנשי החברה מוזמנים לערבי יחידה, ובפעם האחרונה הוענקה להם תעודת הוקרה והערכה.

לירם מוסיף כי לאחרונה החברה אירחה את סגל הפיקוד של הגדוד, יחד עם ורדה דרוקר, מנהלת 'אמץ לוחם' ותא"ל (מיל) יחיאל גוזל, מנכ"ל "יחד למען החייל", לרגל חידוש האימוץ לאחר 12 שנים. "לא יכולים להיות גאים יותר", הוא מסכם.