צה"ל: השמדנו תוואי תת-קרקעי שחיבר בין חאן יונס לרפיח | דיווחים פלסטיניים: מנהל בית החולים האינדונזי ברצועה נהרג בתקיפה של צה"ל | משרד הבריאות: יש להרתיח מים בקיבוץ געש בשל קבלת תוצאות חריגות | היועמ"שית זומנה לשימוע לפני הדחה | צה"ל מסיר את הגדרת "שטח צבאי סגור" מכלל יישובי עוטף עזה | מפקד משטרה לשעבר הורשע בצילום עשרות נשים בשירותים ביחידה | השופטים אישרו לבטל את עדות נתניהו בשבוע הבא | צוותי כיבוי פועלים בשריפת יער בנחל קיני | שישה פצועים בתאונה בין מיניבוס למשאית סמוך לערד, אחד מהם במצב קשה | מקורות בסביבת חמאס: הארגון בוחן את ההצעה החדשה | גבר טבע סמוך לחוף בתל אביב, מצבו אנוש | גורם ישראלי: המתווכות יבהירו לחמאס - שיחות המו"מ בהפסקת האש יכוונו לסיום המלחמה | נתניהו ביקש לבטל את העדות במשפטו גם בשבוע הבא בשל ביקורו בבית הלבן | משרד הפנים של חמאס למנהיג מליציית אבו שבאב: "תסגיר את עצמך תוך 10 ימים" | השר סער: "יש רוב גדול בממשלה וגם בעם למתווה לשחרור חטופים" | מטה המשפחות נגד סמוטריץ' ובן גביר: "שכחו מה זה להיות יהודים" | בן גביר מנסה להוביל מהלך לסיכול עסקה | צה"ל: סיכלנו שני ניסיונות הברחת אמצעי לחימה בגבול מצרים | נשיא איראן: הודענו רשמית לסבא"א על השעיית שיתוף הפעולה עם הסוכנות | ילד נפגע מרכב בבית שמש, מצבו קשה | צה"ל: עצרנו חוליית מחבלים שהופעלה על-ידי איראן בדרום סוריה | אביו של החטוף איתן מור: "יודע בוודאות שצה"ל לא מתקרב לאזורים שיש בהם חטופים" | ח"כ מיכאל ביטון: בעד ממשלה רחבה - גם עם החרדים והציונות הדתית | גורמים אמריקנים: ההצעה החדשה לעסקה - ניסיון להתחשב בחששות חמאס | בשל תרגיל מבצעי: בין 09:00 ל-12:00 תורגש תנועת כוחות ביטחון באזור בית שאן | מקורבת לזוג נתניהו: רימון הושלך לחצר ביתה של ניקול ראידמן בהרצליה | אישיות מוכרת מבני ברק החשוד בביצוע עבירות מין בקטינים נעצר בנתב"ג | גבר נורה בשטח פתוח סמוך לנען, מצבו קשה | תחזית מזג האוויר: ירידה בטמפרטורות, הקלה בעומס החום | גביע העולם למועדונים: דורטמונד גברה על מונטריי - ותפגוש את ריאל ברבע הגמר |

הדרך להחזיר אהבה ללוחמים

מה זה להיות חייל בודד במדינת ישראל? רבים יכולים לנסות לענות על השאלה; אזרחים, ילדים, מפקדים, כנראה שאף אחד מהם לא יקלע לתשובה האמתית. אם תשאלו את סמל מיכאל אפשטיין מגדוד צבר-גבעתי, הוא יגיד לכם ש"להיות חייל בודד זה אומר להיות משהו בשביל הארץ שלנו".

מיכאל עלה לארץ מארה"ב בגלל שהוא כל כך אוהב את ישראל, סרגיי רצה לתרום למדינה בתור יהודי ויונתן הרגיש צורך להגן על המדינה. אחרי חמש שנים בגדוד ארז, יונתן סינקלר שרק רצה להגן על המדינה, מרגיש כאן יותר ישראלי מאשר הרגיש ארגנטינאי בארגנטינה. למשפחה הם כמובן מתגעגעים, אבל כמו שהסביר להוריו סמל רולב אלכסנדר "אמא, אבא, אני אוהב אתכם, אבל יש לי משהו חשוב יותר לעשות כרגע".
דניאל כהן מפלחי"ק גולני, מנסה להסביר שיש מי שהופך את הגעגוע לפחות קשה: "חייל בודד זה לא אומר להיות בודד, זה אומר שאין לך משפחה פה, אבל החברים שלך והמפקדים, כל האנשים שאתה עובד אתם בצבא, זה המשפחה שלך".

באמץ לוחם ובקרן לידידות שמעו את החיילים המעודדים והתרשמו מהמוטיבציה החיובית. ועדיין, הרגישו שמגיע להם יותר ותכננו תכנית. ללא ידיעת החיילים הבודדים, הוזמנו הוריהם לישראל מ-10 מדינות שונות, להגיע בחשאי אל טקס ההוקרה לציון 10 שנים לפרויקט אמץ לוחם של האגודה למען החייל בשיתוף הקרן לידידות, אשר ממנה את הטסתן לארץ של 20 האימהות.
לצפייה בווידיאו שהוקרן באירוע:

בוקר האירוע היה מיוחד ומרגש מאוד, כאשר ההורים שהגיעו מרחוק התקבצו למפגש מיוחד לפני הטקס. אפשר לומר בזהירות כי ההורים – שהגיעו כל אחד מתרבות ומנטליות שונה – חוו על בשרם לראשונה, ולו לכמה רגעים, את תחושת האחווה, האחדות ואפקט "כור ההיתוך" המיוחד של צה"ל, באמצעות המסירות וההקרבה של בניהם ובנותיהם.

בסוף אירוע ההוקרה של פרויקט "אמץ לוחם", עלו החיילים לבמה לקול מחיאות הכפיים של הקהל ונעמדו דום. מנחי האירוע, אלי אילדיס ומיקי חיימוביץ' הודו להם ורמזו על מה שעומד לקרות כשאמרו כי "יש לנו תחושה שיש מישהו שיכול לעשות את זה יותר טוב מאתנו".

20 החיילים והחיילות לא הצליחו לזוז כאשר לבמה עלו ההורים שלהם, אלה שחלקם לא ראו שנתיים, שלוש וגם חמש שנים. ברגע שהגיע החיבוק הראשון, זרמו החיבוקים והנשיקות וההתרגשות הגדולה הייתה ניכרת בפניהם של כל אחד מהנוכחים. את מחיאות הכפיים לארגונים השונים ולמשפחות החיילים הבודדים לא היה צריך לבקש, הקהל פשוט נעמד על רגליו והריע.

"אני מתכוון להישאר בארץ ולבנות את החיים שלי פה", "כי אין לנו ארץ אחרת", סיכמו את הראיונות סמל גויצ'ייב דוכן ורב"ט גמידי סבינג' מאזרבייג'אן. כולנו תקווה שהמפגש המרגש עם ההורים ייתן להם, ולשאר החיילות והחיילים הבודדים, פרץ מוטיבציה להמשיך להיות חלק מצה"ל ומדינת ישראל בגאווה.

___
הבאת הורי הלוחמים הבודדים לארץ מומנה על-ידי הקרן לידידות.

האמהות והחיילים בתקווה

 

 

בודדים על הבמה2

 

IMG_6281

תגובה אחת